באר־שבע לאופ"א: תנו לאוהדים שלנו להגיע

האלופה תפגוש בסיבוב השני של מוקדמות הצ'מפיונס את הונבד ההונגרית, שנענשה באירוח משחק ללא קהל

עוד לפני הגרלת משחקי הסיבוב השני של מוקדמות ליגת האלופות, סימנו בהפועל באר־שבע את הונבד כקבוצה שישמחו לא לקבלאבל אלופת הונגריה, מועדון הפאר שהצמיח את פרנץ פושקאש ושנדור קוצ'ישתהיה היריבה של ברק בכר ושחקניו.

 

האלופה תארח את המשחק הראשון מול ההונגרים ב־11 או ב־12 ביולי, ומשחק הגומלין בבודפשט ייערך ללא קהל בגלל עונש רדיוס שספגה הונבד על קריאות גזעניות.

 

אוהדי באר־שבע, שהתרגלו ללוות את הקבוצה שלהם לכל מגרש באירופה, ייאלצו להישאר בארץ, אחרי שגם למשחק האחרון של הקמפיין בעונה שעברה מול בשיקטאש הם לא יכלו להגיע בשל אזהרת מסע. בכל מקרה, ראשי האלופה לא מתכוונים לוותר ומתכננים לפנות לאופ"א על מנת שיאפשרו לאוהדים מישראל להגיע למשחק.

 

באר־שבע עדיפה על ההונגרים, אבל אם שואלים את מאמן הונבד אריק ואן דר מר, הכל פתוח: "התקציב של באר־שבע גדול משלנו, אבל הסיכויים הם 50:50. הונבד כבר הוכיחה בעונה שעברה שתקציב זה לא הכל". ברק בכר שמר כהרגלו על דיפלומטיות: "כמו שראינו בעונה הקודמת, אין דבר כזה הגרלה קלה. נלמד את ההונגרים ונתכונן בצורה הכי טובה האפשרית".

 

באר־שבע תמריא היום בצהריים למחנה אימון בפולין, במהלכו תפגוש שלוש יריבות מקומיות. אל המחנה ייצאו 25 שחקנים, בהם עמית ביטון ואמיר חלאיילה הצעירים, שבעונה שעברה הושאלו לקבוצות אחרות.

 

הראשון של ג'ורדי

זה שהולך וזה שבא: בצל העזיבה הצפויה של יוסי בניון לבית"ר ירושלים, מכבי ת"א צירפה אתמול בהשאלה לעונה אחת את מגן גנט אופיר דודזאדה.

 

דודזאדה הגיע בהשאלה, מפני שאם היה נרכש על ידי סגנית האלופה, היא הייתה צריכה לשלם להפועל באר־שבע חצי מיליון דולר. הוא ילבש את המספר 27 וימריא למחנה האימונים של הצהובים באוסטריה. דודזאדה אמר: "אני מחכה להצטרף ומקווה לעמוד ביעדים".

 

בכלל, יום מעניין עבר אתמול על מכבי. ברק יצחקי האריך את חוזהו בעונה נוספת – השמינית שלו בקריית־שלום ("שמח להמשיך במועדון שהראה לי כמה הוא רוצה אותי") – והקבוצה הוגרלה מול KF טיראנה בסיבוב המוקדמות הראשון של הליגה האירופית. המשחק הראשון מול מחזיקת הגביע האלבנית, שגם ירדה לליגה השנייה, יתקיים בנתניה ב־29 ביוני. במקרה שמכבי ת"א תעלה לסיבוב המוקדמות השני (13 ביולי) היא תפגוש את המנצחת בין רייקיאוויק האיסלנדית לסיינאיון הפינית. (נדב צנציפר ומשה שיינמן)

 

בית"ר ירושלים מול ואשאש

כמו מכבי, גם בית"ר ירושלים הייתה מדורגת בהגרלת מוקדמות הליגה האירופית – אבל קיבלה יריבה קשה. הקבוצה של שרון מימר תפגוש את ואשאש, שניצחה אותה שלשום 1:2 במשחק אימון ובוודאי תעשה לה חיים קשים. את הקבוצה, שסיימה במקום השלישי בליגה, מדריך המאמן הגרמני מיכאל אונינג. אם בית"ר תעבור את ההונגרים, תחכה לה בסיבוב השני המנצחת במפגש בין פלובדיב הבולגרית לפרטיזני טיראנה האלבנית.

 

בני־יהודה, שעלתה אוטומטית לסיבוב המוקדמות השני בשל היותה מחזיקת הגביע, תשחק נגד המנצחת בין טרנצ'ין הסלובקית לטורפדו קוטאיסי הגיאורגית, הגרלה לא נוחה. (דוד בן־שימול ודוד נתן)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים