שרונה: מוזיאון וויסקי

• בגן העדן לחובבי הוויסקי הזה אפשר ליהנות גם בלי ללגום ולו טיפה מהמשקה הענברי - הבר־מוזיאון הייחודי נמצא באחד ממרתפי שרונה, במה שהיה מנהרה טמפלרית, פעל כיקב מקומי ואחר כך שימש את המוסד הישראלי. מלבד האפלוליות, אין פה זכר לפעילות ביטחונית כמובן. במקומה מוצגים לראווה, בעזרת תאורה מיוחדת ועל רקע קירות האבן, יותר מאלף סוגי וויסקי שונים, ועובדי המקום ישמחו לסייע למבולבלים מול השפע, ולהציע מנות טעימה בנות 25 מ"ל, במחירים שבין תשעה ל־2,239 שקל למנה.

 

יש כאן וויסקי ממדינות הוויסקי הקלאסיות, בהן סקוטלנד ואירלנד, לצד מותגים מהודו ומהונג־קונג. כל הבקבוקים המוצגים במוזיאון, שנאספו בקפידה בשנתיים האחרונות, ניתנים לטעימה ולרכישה. כדי לרפד את הקיבה כראוי, מציע המטבח הפועל כאן בשרים מעושנים, סלטים ומנות דגים (כ־50 שקל למנות ראשונות, כ־150 שקל לעיקריות) וגם קינוחים המשלבים טעמי וויסקי מתבקשים.

 

במוזיאון מוצעות גם סדנאות טעימה, הכוללות ארבע דגימות מעניינות ולצידן בייגלה ופיצוחים טבעיים

 

• וויסקי בר־מוזיאון, מתחם שרונה, תל־אביב. א'־ה' מ־17:00 עד אחרון הלקוחות, ובמוצ"ש משעה לאחר צאת השבת ועד אחרון הלקוחות. סיורים ומוזיאון: א'־ה' 11:00־17:00.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים