חדש בתדיראן: מוקד השירות ישלוט על המזגנים
קוני מזגני המיני־מרכזי החדשים של תדיראן יוכלו ליהנות ממערכת חדשה, תדיראן Connect, רכיב חדש שפותח בחברה המורכב על המזגן הדירתי ומאפשר לראשונה בארץ תקשורת דו־כיוונית בין המזגן למשתמש ולמוקד השירות.
בעולם ובארץ יש מערכות רבות של הפעלת מוצרי חשמל דרך אפליקציות, ואפשרות של חיבור טכנאים מרחוק למכשירי חשמל. המערכת החדשה מאפשרת לחבר את כל המזגנים המיני־מרכזיים הדירתיים של החברה ל"ענן", מאפשרת למוקד השירות להשתלט על המוצר, לבדוק את יעילות המזגן, לאתר תקלות ולטפל בחלקן ממרכז השירות. המערכת יכולה להתריע על בעיות המחייבות טיפול של הצרכן כמו ניקוי הפילטר, או פנייה למרכז השירות במקרה של בריחת גז. המערכת תלווה בקמפיין פרסום של 2.5 מיליון שקל.
הצרכן שמטעין את האפליקציה יכול לשלוט באמצעות המערכת על המזגן בבית ומבחוץ, לדעת אם הוא עובד, להפעיל, לסגור, לכוון טמפרטורה ולשנות את מצב המזגן. מרכז השירות יוכל לא רק לתקן חלק מהבעיות, אלא אף להתריע על בעיות כשהצרכן אינו בבית, כמו דליפת גז או נזילת מים. אם צריך טכנאי, מבטיחים לבעלי המזגנים שירות בתוך 24 שעות לעומת שירות בתוך 3 ימים לשאר הלקוחות. אם הלקוח יאתר בעיה, די בכך שיכתוב באפליקציה ומרכז השירות יטפל בנושא מיד. "כשהלקוח יפנה אלינו באפליקציה נתקשר אליו, ננסה לטפל בבעיה באמצעות תמיכה מרחוק, כשאנחנו משתלטים ברשותו על המזגן. גם אם לא נצליח נוכל לדעת מה מהות התקלה, איזה טכנאי יש לשלוח ובאיזה חלפים לציידו", אומר משה ממרוד, מנכ"ל ובעלי תדיראן, שהגיש לדבריו את המערכת לרישום כפטנט. "עד ראשית 2018 יכילו כל המזגנים החדשים שלנו את המערכת החדשה". הוא מבטיח.
בעלי מזגנים הנמצאים בתקופת שנת האחריות יוכלו לרכוש את ההתקן החדש כולל התקנה ב־195 שקל. בעלי מזגנים ישנים יותר יוכלו לרכוש אותו כולל שירות ב־350 שקל, או לחלופין לרכוש את ההתקן ב־195 שקל ולהתקינו לבד.
יגאל עמר, סמנכ"ל חטיבת השירות, אומר כי "הטכנולוגיה לעולם לא תחליף אנשים לחלוטין". המערכת מחייבת שימוש בראוטר ופועלת רק בבתים עם קליטת wifi טובה.

