ומתי נראה בנות בצריח?
בעקבות משבר המוטיבציה שחווה החיל בגיוס נובמבר האחרון: קציון שריון ראשי, תא״ל גיא חסון, עונה על 5 שאלות ומגלה איך שיקם את הביקוש לחיל
בנות יכולות להיות שריונריות?
"בימים אלה ממש אנו בעיצומה של התנסות לשילוב בנות בחיל השריון. בסופה נוכל לומר באופן מקצועי האם וכיצד ניתן להכשיר בנות ללוחמה בטנק. תוך שנה נדע מה המלצותינו".
מה המקום של טנק כיום במלחמה ובאופן כללי בצה״ל?
"במערכות האחרונות ברצועת עזה הובילו יחידות השריון בלחימה והיו חלק משמעותי בקרב היבשתי המשולב. כיום מדובר בטנק מתקדם המשלב יכולות טכנולוגיות".
מה אתה חושב על הסטיגמות שיש ביחס לחיל?
"אחד הנושאים המרכזיים שאנו עוסקים בו הוא לספר את הסיפור שלנו. היום אני חש כי המתגייסים יודעים לזהות את האתגר שבשרות בשריון. זה חיל של אנשים, רעות שריונרים כדרך חיים. זה חיל הנמצא בכל גזרות הלחימה. חיל טכנולוגי המחייב אנשים מצוינים".
מה האתגר הכי גדול שלך כקצין שריון ראשי?
"האתגר האנושי הוא העיסוק המרכזי בחיל השריון. חוסר המוטיבציה שנתקלנו בו במחזור גיוס נובמבר האחרון גרם לי ולמפקדי החיל לחשוב על דרכים חדשות על מנת למלא את שורות הלוחמים באנשים איכותיים. תחושתי היום היא כי יותר ויותר אנשים בוחרים להגיע ולהתפתח בחיל".
מה החוויה שהכי זכורה לך בצבא בתור שריונר?
"התקופה כמג"ד בתקופת חומת מגן. שיא התקופה היה בלחימה בבית לחם שבה לחם הגדוד עם חטיבת ירושלים. במהלך הקרב הגיע גדוד החי"ר לפאתי הקסבה כאשר אש כבדה נפתחה לעבר הכוח. שם הרגשתי את עוצמתו של הטנק ואת שיתוף הפעולה בין הטנקים לחי״ר".