פיצה על אוטומט

מפנטזיה של שני חיילים רעבים בבסיס — למציאות עם גבינה מבעבעת: תכירו את המכונות שיכינו לכם פיצה תוך דקות

מי היה מאמין שיום יבוא ונעביר את כרטיס האשראי במכונה אוטומטית ותוך דקות נקבל בתמורה פיצה חמה ישר מהתנור, מוכנה לזלילה. הפיצה בגודל אישי (קוטר של 27־28 ס"מ) והיא מגיעה בקרטון מיוחד הכולל שכבת אלומיניום לשמירת חום. העלות לתענוג: 25 שקל.

 

הפנטזיה הזו הופכת לאמיתית החל מהיום בשעה 16:00 ברחוב אלנבי 28, אז תושק המכונה ששמה "פיצה GO - פיצרייה אוטומטית". היא תוצב בוויטרינה של משרדי חברת "א.ע. אמת", המשווקת. העלות למכונה כזו, אגב, מתחילה ב־250,000 שקל, אם יש לכם במקרה שטח "אבוד" בקניון, בבית החולים או באוניברסיטה שלא עבד עד כה והניב פרי.

 

מי שעומד מאחורי הרעיון הם שני בחורים צעירים בני 24 מחולון, עמית מוטעי ואבי בנאי, שהכירו בעת שירותם הצבאי כרכזי מודיעין. חדר האוכל נסגר מוקדם, אז השניים פינטזו על מכונת קסם שתנפיק פיצות מוכנות בן־רגע. "ישבנו במיטת הקומתיים בחדר בבסיס ופשוט דמיינו איך אנחנו מייצרים מכונה כזו שתשרת את החיילים, ולא רק", מספר לנו בנאי.

 

לפני כשנתיים השניים החליטו להגשים את החלום. "יצאנו להסתובב בעולם ולטעום פיצות בכל מקום, תוך שאנו מחפשים אחר המכונה הגאונית הזו. כמו כספומט שמוציא כסף, אבל שתצא פיצה", מספר בנאי. "כשהגענו לצפון איטליה לעיר בשם ססואולו פגשנו לראשונה את האב־טיפוס של המכונה. עפנו לשמיים מרוב אושר. מתברר שמישהו חשב על זה כבר, ויצרנית איטלקית בשם צ'רצ'י מייצרת מכונה כזאת שנקראת 'פיצה סלף'. בינגו! שאגנו משמחה".

 

צילום : ידיעות אחרונות
צילום : ידיעות אחרונות

 

 

"טעמנו 1,500 פיצות"

 

הצמד עמל במשך חודש להשיג זכיינות בלעדית מול החברה האיטלקית, "אלא שבזה לא הסתפקנו", מציין עמית ומסביר: "רצינו התאמה לקהל היעד הישראלי. משמע, שהפיצות תהיינה כשרות לגמרי, והכי חשוב - שיתאימו לטעם של החך הישראלי. בפיילוט שעשינו אפינו וטעמנו למעלה מ־1,500 פיצות עד שהגענו לטעם שהכי מתאים, לדעתנו, לישראלים".

 

אז איך זה עובד? משלמים (בכרטיס אשראי, במטבעות או בשטרות כסף), ותוך פחות מ־5 דקות מקבלים פיצה. בשלב זה מדובר רק בגרסה אחת של פיצה מרגריטה ללא תוספות. בעתיד היזמים מבטיחים כי הם מתכוונים להוסיף מגוון תוספות. בדקנו ומצאנו שאם המכונה עובדת ברצף פיצה־אחר־פיצה, זמן הכנת הפיצה מתקצר ל־3 דקות כי המכונה עובדת כבר בטמפרטורות גבוהות בלי הפסקה.

 

הבצק מיוצר בעבודת יד במפעל בוטיק ברמת־גן, רוטב העגבניות מיובא מאיטליה, ועל אלה מפוזרת גבינת מוצרלה 100%. הצמד מצהיר שכל החומרים טבעיים, ללא חומרים משמרים, וכאמור - כשרים. הפיצה יוצאת במגש פתוח (שאפשר לסגור אם רוצים, והאלומיניום שומר על החום).

 

הפיצרייה האוטומטית מתאימה לכל מי שרוצה להפוך שטח אבוד לשטח עובד, לדברי הצמד. למשל בבתי חולים, תחנות רכבת, קניונים, מוסדות, חברות היי־טק וארגונים למיניהם, אוניברסיטאות ומכללות. "שלא לדבר על פסגת האסטרטגיה של העסק שלנו, שהיא לחבור למועדון 'יותר' ולצה"ל כדי לנסות ולהנגיש את המכונה גם בבסיסים ברחבי הארץ", אומרים עמית ואבי באופטימיות.

 

"כדי לעמוד בעלויות ההשקעה בהקמת המיזם שלנו פדינו בין היתר את כספי הפיקדון אחרי השחרור מצה"ל. אז נכון, זה לא טריוויאלי שצמד ילדים בני 24 ללא רקע כלכלי מובילים מהלך עסקי כזה, אבל לקחנו אוויר והאמנו בעצמנו שיש לנו מוצר מנצח ביד. עמדת פינוק באמצע הרחוב".

 

מבחן הטעימה הגדול

 

סקרנים מאוד התייצבנו אתמול אחר הצהריים, ראשונים לפני כולם, ועמדנו משתאים מול הפלא. העברנו את כרטיס האשראי - וזהו. בסרטון שמוקרן על המסך הוצג תהליך אפיית הפיצה. ה"פיצומט" פלט בתוך פחות מחמש דקות מגש פיצה עגול, קצת יותר גדול מפיצה אישית, שאפשר לקחת בטייק אווי או לזלול במקום.

 

ואכן, זה פלא. לא יאמן כי יסופר. פיצה לכל דבר ובטעם של פיצריה עבודת יד. הפיצה לא דומה כלל וכלל לטעם של פיצה קפואה מהסופר.

 

גם המראה של הפיצה מרשים והבצק דק וקריספי לתפארת. הגבינה נמתחת כמו שצריך.

 

לדברי עמית ואבי, הסוד טמון בשילוב בין רוטב העגבניות הסודי שלא היו מוכנים לתת לנו פירוט עליו לבין השימוש בגבינת מוצרלה 100 אחוז, "ומבלי להתפשר על מרכיבי הבצק".

 

iris-lif@yedioth.co.il

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים