קלף אחרון!
תעלומת הטאקי משנה כיוון • רבים תהו לאורך השנים מה קורה במצב שבו אחד השחקנים נותר עם שני קלפים, שאחד מהם הוא הקלף "שנה צבע": האם קודם מכריזים על "קלף אחרון" או על הצבע להחלפה? • אתמול הגיעו הויכוחים לסיומם: חיים שפיר, ממציא המשחק הפופולרי, הכריע: הרגע בו מניחים את הקלף הוא זה שקובע
יאללה, סולחה: חיים שפיר, מי שהמציא לפני 34 שנים את משחק הקלפים הפופולרי "טאקי", פירסם אתמול פוסט בפסייבוק שבו נתן מענה לסוגיה שהטרידה שחקנים רבים — ואולי אפילו הפרידה בין חברים ובני משפחה.
במשך שנים תהו שחקני טאקי רבים מהו סדר ההכרזות בסיטואציה שבה אחד השחקנים נותר עם שני קלפים ביד — שאחד מהם הוא הקלף "שנה צבע": האם קודם יש להכריז על "קלף אחרון" או על הצבע להחלפה? התשובה של שפיר היממה רבים מאוהדי המשחק.
"לאחרונה רבו הפניות אליי בשאלה שמעוררת מחלוקות קשות", כתב אתמול שפיר בעמוד הפייסבוק שלו, והמשיך לתאר את הסיטואציה, שעליה קיימת מחלוקת ארוכת שנים. "במצב שלפנינו, תורו של השחקן האוחז ביד הבאה לשחק. הוא כמובן יבחר לשחק את הקלף 'שנה צבע' — וידרוש לשחק צבע אדום. אבל עליו גם להכריז 'קלף אחרון'", כותב שפיר.
כיצד אם כן עליו לנהוג כדי לא להיכשל ולהיענש בלקיחת ארבעה קלפים מהקופה? מהו סדר ההכרזות הנכון? — התשובה של שפיר לשאלה שמטרידה לא מעט שחקני טאקי הייתה: "ובכן: לא סדר ההכרזות הוא שקובע, אלא רגע הנחת הקלף בקופה. כדי להבטיח מהלך חוקי ותקין של הפעולות, וכדי להבטיח שלא ייחשף לתביעות, על השחקן לסיים את ההכרזות: 'אדום!' ו'קלף אחרון!' לפני שהקלף 'שנה צבע' שלו נוחת בקופה. כך לא תיווצר כל מחלוקת".
הפוסט הפך פופולרי, רבים תייגו בו את חבריהם למשחק, ומאות גולשים ברשת החברתית גם שיתפו אותו בעמוד הפייסבוק שלהם. התגובות הרבות לא איחרו לבוא, והערות כמו "אפשר למשוך את הבג"ץ" או "וואו, אני לא מאמינה, שנים של משחק שגוי" המשיכו להגיע מכיוון הגולשים.
בסיום דבריו אף התבדח שפיר וכתב: "נא לשתף את הפוסט הזה כמה שיותר! זה עשוי להציל משפחות וחברויות".

