yed300250
הכי מטוקבקות
    ללא קרדיט
    חדשות • 17.07.2017
    תרומת האיברים הקטלנית
    בצעד אצילי החליטה משפחתו של דניאל קורסקוב בן ה־20 לתרום את איבריו לאחר שנהרג בתאונה • אולם הניתוחים הובילו לאסון: חיידק מסוכן, שהגיע כנראה מגופו, גרם למותו של מושתל הלב, וארבעת המושתלים האחרים במצב קשה • משפחתו של אחד מהם טוענת: ההשתלה בוצעה לפני שהגיעו תוצאות בדיקת החיידקים
    רותם אליזרע

    בני משפחתו של מקסים קקון (51) מקריית־מוצקין חשבו שהסבל מאחוריו כששמעו שנמצאה עבורו תרומות ריאות. אולם האופטימיות הפכה ליגון: מקסים מאושפז בבית־החולים בילינסון במצב קשה כשהוא מורדם ומונשם ונשקפת סכנה לחייו לאחר שנדבק בחיידק עמיד שהיה כנראה בגופו של התורם.

     

    לפני כשבועיים הובהל לבית־החולים הדסה דניאל קורסקוב (20), צעיר חרדי שנפגע על ידי משאית בזמן שחזר מלשכת גיוס — לשם הגיע לקראת גיוסו לשירות קרבי. קורסקוב אושפז במצב אנוש במחלקת טיפול נמרץ, ולאחר כמה ימים בישרו הרופאים להוריו שאפסו הסיכויים להצילו — והם החליטו לתרום את איבריו ולהציל חמישה בני אדם.

     

    אתמול פורסם בעיתון "הארץ" שכמה ימים לאחר ביצוע ההשתלות נפטר מושתל הלב (53). ארבעת המושתלים האחרים נמצאים במצב קשה לאחר שהתגלה בגופם חיידק עמיד מסוג אצינטובקטר, שככל הנראה הגיע מגופו של תורם האיברים.

     

    "בעלי חולה הרבה מאוד זמן", סיפרה אתמול בדמעות יהודית קקון, אשתו של מקסים. "הוא עבר כבר השתלה אחת שהחזיקה חמש שנים, לפני שנה וחצי הגוף דחה את השתל והוא נזקק להשתלה חוזרת. מקסים היה מחובר לחמצן 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, אבל היינו יוצאים לבתי־קפה ומטיילים מעט בחצר. עכשיו המצב גרוע בהרבה. הוא מטופל באנטיביוטיקה, ונשאר לנו בעיקר לקוות שגופו יהיה מספיק חזק להתמודד עם זה. אני לא מבינה איך לא מגלים שיש חיידק שמגיע מהתורם. ולמה לא מיידעים את המשפחה שזה אחד הסיכונים של השתלה?"

     

    מקסים קקון
    מקסים קקון

     

     

    במרכז ההשתלות הלאומי טוענים כי בוצעו כל הבדיקות הנדרשות והחיידק לא נתגלה בגופו של קורסקוב. אך בני המשפחה, המיוצגים על ידי עורכי הדין חיה ודוד מנע, מתכוונים לתבוע. "מדובר ברשלנות פושעת ובזלזול בחיי אדם", אומרת עו"ד חיה מנע. "בית־החולים ערך את הבדיקה, אבל ביצע את ההשתלה לפני שהן הגיעו. ברור שבמקרה זה אין חשיבות לכך שנערכה בדיקה".

     

    ממשרד הבריאות נמסר: "השתלות איברים הינן ניתוחים בסיכון גבוה. מדובר בחולים קשים ביותר, חלקם בסכנת חיים מיידית. תהליך קבלת ההחלטות מתבצע בשטח, לעיתים באופן מיידי. החולים מקבלים מיד לאחר ההשתלה טיפול נגד דחייה, ולכן הינם בעלי מערכת חיסונית מוחלשת ובסיכון גבוה לזיהומים. המרכז להשתלות מקפיד על כך שחולים שמאושרים לתרומת איברים יעברו בדיקות לזיהום. כן נלקחות לקראת הירידה לחדר ניתוח לנטילת איברים תרביות מהתורם, שתוצאותיהן מתקבלות ימים אחדים לאחר ההשתלות, וזאת על מנת לדעת אם יש צורך לשנות את הטיפול למניעת זיהומים. המשרד יפתח בחקירת המקרה".

     


    פרסום ראשון: 17.07.17 , 23:55
    yed660100