הסטייק הכי גדול מגיע לישראל
בראשון–לציון ייפתח סניף ראשון של רשת מסעדות הבשר "ניו יורק סטייק האוס" • כתבתנו טעמה את מנת הדגל: סטייק אנטריקוט במשקל 1 ק"ג המוגש עם 600 גרם צלעות טלה ולא נשארה רעבה
בשורה לחובבי הבשר: בתחילת אוגוסט ייפתח בארץ סניף ראשון של רשת "ניו יורק סטייק האוס", רשת מסעדות הבשר הפופולרית מארה"ב. הסניף ייפתח בהשקעה של 10 מיליון שקל, במתחם יס פלנט.
גולת הכותרת של המסעדה היא מנת "הפרימיום" הכוללת סטייק אנטריקוט במשקל 1 ק"ג ולצידו צלעות טלה במשקל 600 גרם. הסטייק יוגש בפעם אחת עם מגש חימום כדי שלא יתקרר במהלך הארוחה. כדי ליהנות ממנת הפרימיום תיאלצו להיפרד מ־1,500 שקל, אבל זה כולל תוספות וגם וויסקי או יין יוקרתי.
ומה עם הקלוריות? שון פורטל, דיאטן קליני: "קילו של סטייק בקר יכול להכיל בין 2,500 ל־3,000 קלוריות. רוב הקלוריות הן שומן רווי וחלבון. המנה מהווה פי 3־4 מתצרוכת החלבון היומית, אך הבעיה הגדולה יותר היא כמות השומן הרווי. נוצר שטף גדול מדי של חומצות שומן בדם וזה עלול להוות סיכון לחלק מהאנשים. ועוד לא דיברנו על צלעות הטלה שמוגשות לצד האנטריקוט, היין, המנות הראשונות והקינוחים".
ואיך הסטייק?
בן זוגי ואני ביקרנו בסניף של הרשת במנהטן והעזנו להזמין את מנת הדגל. לשולחן הגיעה כמות עצומה של בשר וחששנו שלא נוכל להתגבר עליה. אבל כשהתחלנו לאכול, היה בלתי אפשרי להפסיק. הבשר היה טעים, רך ועסיסי וחיסלנו אותו בקלות (אני רק טעמתי, בן זוגי טרף את הרוב). המנה מוגשת כשהיא חתוכה לרצועות דקות כך שלמעשה מנשנשים נתחי סטייק עם כוס יין, וכמעט בלי להרגיש מחסלים את כל הכמות העצומה.
הקרב על השם
רשת ניו יורק סטייק האוס פועלת כ־20 שנה בקנדה ובניו־יורק. סמי אסרף, בנו של המייסד, הוא זה שיפתח את הסניף בארץ ומבטיח כי בהמשך ייפתחו סניפים נוספים. "אני רק בן 25, נחשב לצעיר בתחום הביזנס הקולינרי וזהו שיא חדש עבורי", אמר אסרף ל"ממון". "אני מאוד מאמין במיזם יוצא הדופן בנוף המסעדנות בישראל".
כשבעלי הרשת האמריקאית החליטו להיכנס לפעילות בארץ הם גילו שיש בישראל רשת שנקראת "ניו יורק סטייק האוס". "הופתענו לגלות שמשתמשים בשם של הרשת שלנו", אומר אסרף. "אין להם שום קשר אלינו. דרשנו מהם להחליף את השם. אם לא יעשו זאת, נפנה להליכים משפטיים".
סמי אסרף הוא בן למשפחה ישראלית שהיגרה לפני 20 שנה לארצות־הברית. "אנחנו גרים במנהטן", הוא מספר. "גדלתי בבית ציוני מאוד. עשיתי צבא בארץ, ואחרי השירות חזרתי להורים במנהטן. כעת אני מגשים את החלום הגדול של אבי ועולה לארץ לפתוח סניפים של המסעדה ומקווה גם להקים את המשפחה שלי בישראל".
אסרף מרגיע את מי שנבהל מכמות הבשר העצומה ומסביר שאפשר לחלוק אותה בין זוג ואפילו בין כמה אנשים: "אפשר לעשות שיירינג, העיקר שהלקוחות יזכו לטעום ממנת הפרימיום הזאת. אבל יש בתפריט מנות קטנות יותר כמו 250 גרם סינטה ב־120 שקל".
לקראת פתיחת הסניף בראשון־לציון יגיע לארץ השף הראשי של הרשת, סטפאנוס הינופורוס, יווני המתגורר בקנדה. הינופורוס ינחת בישראל בתחילת אוגוסט כדי לפגוש את צוות המטבח הישראלי ולהדריך אותו.

