yed300250
הכי מטוקבקות
    יריב כץ
    ממון • 19.07.2017
    פחות בשר אדום, יותר צמחוני
    אוכלים בעבודה? סקר חדש מצביע על צניחה של %33 בדרישה לבשר וזינוק בביקוש למזון צמחוני, טבעוני וסלטים
    נווית זומר

    העובד הישראלי שסועד במקום עבודתו שינה את הרגלי התזונה שלו לבריאים יותר, והפחית כתוצאה מכך את צריכת הבשר האדום, הבצקים והקמח הלבן. כך מתברר מסקר מקיף הרגלי תזונה שערכה חברת ההסעדה ISS - חברת הבת של ISS העולמית. היא מספקת 2 מיליון ארוחות בחודש לגופי העסקה ישראליים כמו אינטל, התעשייה הצבאית והאווירית, המשטרה ואחרים.

     

    לפי הסקר, בעשור האחרון (2007־2017) צנחה צריכת בשר בקר אדום בארוחות בשליש (33%), בעוד שבביקוש העובדים לעוף ולהודו חל גידול של 25%. הסיבה המשוערת לזניחה היחסית של הבשר האדום היא בריאותו הפחותה יחסית לבשר הודו ועוף.

      

    צילום : ידיעות אחרונות
    צילום : ידיעות אחרונות

    במקביל נרשם זינוק של 60% בהיקף צריכת מנות על בסיס צמחוני או טבעוני. כמו כן, חל גידול של 25% בביקוש למנות דגים. בנוסף, הדרישה לסלטים גדלה ובולט הרצון להרחיב את מגוון הירקות בבר הסלטים הטרי. במקומות רבים ישנה עלייה במגוון הסלטים משמונה סוגי ירקות ל־15־20 סוגי ירקות ותוספות לסלט. בנוסף, כיום יותר עובדים אוכלים סלט כארוחה עיקרית, למשל סלט בתוספת חזה עוף על הגריל או סלט בתוספת טונה, ביצה קשה או אנטיפסטי.

     

    מנכ"ל החברה, עוז רדומסקי, מסביר שבשנים האחרונות "יש פחות שימוש בבשרים מעובדים, פחות בצקים וקמח לבן ויותר דגנים מלאים וקטניות. שיטות הבישול כיום מתמקדות בגריל, אידוי ובישול, בלי טיגון. העובדים הישראלים מעדיפים כיום לאכול אוכל פחות מטוגן ויותר מבושל או מאודה. לצד צמצום כמויות האוכל, יש שיפור בחומרי גלם ושימוש בחומרים טבעיים", מאבחן רדומסקי.

     

     

     

    אלא שלמעבר לאוכל טרי ובריא יותר יש מחיר. מחירה של מנה ממוצעת התייקרה בחברות הייטק ב־40% בממוצע לעומת מחירה לפני עשר שנים. בחברות תעשייה ובמשטרת ישראל, מנה התייקרה ב־25% באותה תקופה.

     

    לדברי המנכ"ל, בחברות תעשייתיות לפני כעשור, מטרת ההסעדה הייתה שהעובדים יאכלו וישבעו. כך היה גם במשטרה כשהפרמטר הקובע לסוג האוכל היה המחיר. התפריט כלל אז תבשילים בשריים רבים עם רטבים, פחמימות "כבדות" כמו אורז ותפוחי אדמה ולחמים.

     

    עוז רדומסקי
    עוז רדומסקי

     

    yed660100