סובב כנרת
מלון יוקרה שמזכיר את תאילנד, מעשנת בשרים, מזללת בייגלה של חיים הכט ופארק מים צף - יש מה לעשות מסביב לכנרת | יקיר אלקריב
1. מלון סטאי. כן, חם בטבריה. כמה חם? גם כשאני טובל עד לגבות במי הכנרת, חם לי. נחמתי היחידה היא שבחוץ חם יותר. הייתי במים, עד שלרגע קרה הבלתי־ייאמן וחשתי געגועים לתל־אביב, שממנה הגעתי רק בבוקר.
סיבת הביקור בצפון הפעם היא מלון סטאי החדש שנפתח ממש לאחרונה בחוף צאלון שבצפון הכנרת. מה אפשר להגיד עליו? אולי רק שאם בא לכם לקפוץ למלון יוקרה בתאילנד ואין לכם את הכסף או את הזמן, זו כנראה החוויה הכי קרובה שתוכלו להגיע אליה, בלי לעזוב את הארץ. גורמים בענף מסבירים שהמלון החדש נבנה בעקבות הצלחת מלון סטאי במיאמי־ביץ ונמנה מאז עם המלונות המבוקשים ביותר בפלורידה. המלון השני מאותה סדרה צפוי להיפתח בספטמבר בכיכר השעון ביפו.
ואגב, גם התענוג הזה לא יהיה זול: עם תג מחיר של 3,150 שקל ללילה בסופי שבוע עבור חדר ענקי ומפנק במיוחד עם בריכה צמודה ונוף ישיר אל הכנרת, מדובר במלון ייחודי, המיועד מטבע הדברים רק למאיונים הרלוונטיים, אבל נדמה לי שלא יהיה מוגזם לקבוע שהוא מציב סטנדרט שטרם נראה בארץ למלונות מסוג זה.
במלון החדש, שאותו בנו האחים נקש המרחיבים ללא הרף את השקעותיהם בארץ, 110 וילות וחדרים מרווחים, מתוכם 88 וילות משפחתיות שבהן האורחים יכולים ליהנות מבריכות פרטיות צמודות. בכל החדרים טלוויזיה חכמה עם מסך ענק, מיטה ענקית ומרפסת עץ עם נוף לכנרת ממערב או להרי הגולן במזרח. בנוסף, מציע המלון לאורחיו מתחם ספא ובריאות המשתרע על שטח של כ־1,000 מ"ר וכולל 12 חדרי טיפול, בריכת שחייה מקורה עם מיטות זרמים מפנקות, חמאם טורקי, סאונה יבשה וחדר כושר מאובזר, מתחם אירועים, טרקלין ולאונג'־בר, מסעדת שף גלילית ובית כנסת.
בניית המלון החדש, המספק לא פחות 170 משרות לתושבי הסביבה, הייתה כרוכה בהשקעה עצומה בפיתוח - לפחות 200 מיליון שקל לפי הערכות של גורמים שעמם שוחחנו. רק לשם דוגמה, יותר מ־700 עצים נשתלו סביב המלון ביניהם דקלים, עצי הדר, מנגו ועוד.
ואולי הכי נחמד: בגלל נסיגת מי הכנרת, בין המלון לחוף משתרע שטח פראי, שהפך למעין שמורת טבע לא רשמית המארחת סוגים שונים של ציפורים המקננות בו, חיות שדה קטנות ואפילו תנים החוצים אותו מדי פעם. טיול בשטח הפראי הזה בשעת בוקר מוקדמת, וטבילה בכנרת כשהיא רק מתעוררת לחיים, הוא חוויה נהדרת. מחירים: בסוף שבוע מינימום שני לילות בחדרים המפוארים עם הבריכה יעלו 6,300 שקל לזוג עם שני ילדים. באמצע השבוע לחדרים הכי זולים 1,200 שקל ללילה.
עוד מלון יוקרה חדש, שנבנה בצדה השני של הכנרת, בחוף טבריה, הוא מלון "יו־בוטיק" של רשת פתאל. גם למלון הזה חוף פרטי, עם פינוקי ספא וחדרי בוטיק נוחים. המלון נבנה על השלד של המלון הוותיק "חוף־הוד", שנרכש ושופץ. הוא כולל כ־60 חדרים ועתה חדרים בו מוצעים במחירי השקה מיוחדים.
מלון סטאי, חוף צאלון. טלפון: 04-843-2222. יו־בוטיק טבריה, 04-900-6666.
2. אנטרקוט בקיבוץ כנרת. גם לצרכיהם של חובבי הבשרים על האש, שלא רוצים לנפנף בעצמם, נמצא מענה. הם יכולים להגיע למעשנת "שירת־הבשר", של אלעד קורנפיין, השוכנת בקיבוץ כנרת. המקום כשר, פועל בימים רביעי, חמישי ושישי ומציע מבחר גדול של בשרים מעושנים כמו אסאדו, כבש, עגל, פיקנייה, אנטרקוט, חזה אווז, צ’וריסוס, פילה בקר ושוק טלה.
מומלץ להגיע למסעדה, להתרשם מהמעשנות הגדולות ולבחור מסלול מתוך שלושה ב־139, 169 או 199 שקל עם פתיח של חלה ממולאת בבשר צלעות ותוספות כמו אנטיפסטי, תפוחי אדמה, בטטה ובצל, אורז, עשבי תבלין בפויקה ועוד.
"שירת־הבשר" מעשנת בשרים, קיבוץ כנרת עמק הירדן 04-6759222.
3. פארק צף. משפחות עם ילדים שצריכים להוציא הרבה אנרגיה בטח ישמחו לשמוע על פארק המים "אקווה־כיף" בחוף גנים. זהו פארק מים צף ייחודי, עם מתקנים מתנפחים המחולק לשלושה רמות קושי שונות - משפחתי, אתגרי ואולימפי. בפארק שני מתחמים: פארק הילדים המיועד לגילאי 3 עד 6 ואקווה פארק המיועד לגילאי 6 ומעלה. המקום מציע מבחר מתקנים ואטרקציות לקטנים ולגדולים, למשפחות, לאירועים ולקבוצות. המתקנים כוללים טרמפולינות, כיפות, מקפצות, גשר מכשולים, סולמות, קיר טיפוס, נדנדות, מאנקי־בר, מגרש משחקים ימי עם כדור־עף, כדור־מים ומירוצי שליחים. החוויה כאן מיועדת לכל המשפחה והיא ספורטיבית ורטובה מאוד. שימו לב: הפארק סגור בשבת.
"אקווה־כיף", טבריה, 1-700-555-079.
4. יצאת בייגלה. לא רחוק מהמלון החדש, בבית גבריאל שעל שפת הכנרת, נפתחה "חוכמת־הבייגלה", שהיא למעשה מסעדה חלבית כשרה, המתמחה באפיית בייגלה במקום ובהגשתם עם כל תוספת אפשרית - משמנת וסלמון ועד יציאות כמו בייגל בסגנון טוניסאי עם עריסה, טונה וביצה קשה. זה גם טעים, וגם לא יקר. אחד מהשותפים במסעדה הוא העיתונאי חיים הכט ("יצאת צדיק"), האיש והבהונות.
תגיד חיים, השתגעת לפתוח מסעדה בגילך. חסרות לך צרות?
"אני רק שותף פה עם שלושה שותפים נוספים, אבל אם אתה שואל למה עשיתי את זה, אז התשובה היא שכן, סחבק פסיכי. למדתי במשך השנים לאפות בייגלה מעולה, מהסוג שקודם שולקים את הבצק, ופעם קראו לו בטעות בייגלה רומני. עכשיו נוצרה הזדמנות להפוך את זה למשהו יותר גדול, אז הלכנו על זה".
אתה בוודאי מודע לכך שלבית גבריאל יש היסטוריה די עגומה של מקומות שנפתחו ונסגרו.
"כן, אבל הסוד שלנו הוא הכשרות. כי היום אם אתה לא כשר, לא מגיעות אליך קבוצות. אלינו מגיעות קבוצות של 150 חיילים או למשל חברה מפרויקט "תגלית", שלא היו באים למקום לא כשר. יש בארץ ציבור גדול מאוד של אנשים שזה חשוב להם. וגם אנחנו מאמינים בזה. ובינתיים זה עובד, ועובד היטב".
"חוכמת־הבייגלה", בית גבריאל, צומת צמח. 04-675-1175.

