מסביב לשעון: 3,000 עדשות ביום עבודה
חברת סייקו ידועה בעיקר בזכות שעוני היד שלה, אך היא גם הייתה הראשונה לייצר עדשות מולטיפוקל בליטוש אחורי • ביקרנו במפעל של החברה היפנית שמוכרת בכל שנה עדשות ב–350 מיליון יורו
סייקו זה כבר מזמן לא רק שעונים: במפעל האופטיקה של החברה בעיר ליפשטט בגרמניה 110 עובדים מייצרים כ־3,000 עדשות ביום (בשתי משמרות של 8 שעות, 6 ימים בשבוע).
בתהליך מורכב העדשות נבדקות שוב ושוב הן על ידי מכונה והן על ידי עובדים מיומנים. 10% מכלל העדשות המיוצרות לא עוברות את מבחן האיכות, אך את חלקן מצליחים לתקן לחלוטין. העדשות נשלחות ללקוחות ביותר מ־30 מדינות בעולם. הלקוח מגיע לאופטיקאי שלו ושם נערכות התאמות לפי צרכיו הספציפיים.
עדשות לספורטאים
סייקו (דיוק ביפנית), שהוקמה ב־1881 בטוקיו על ידי קינטרו האטורי, נכנסה לתחום האופטיקה כבר בשנת 1942. ב־1990 היא הייתה החברה הראשונה בעולם שהחלה בייצור עדשות פלסטיק דקות עם אינדקס 1.6, וב־1994 היא החלה בייצור עדשות עם אינדקס 1.67. ב־1997 פיתחו בחברה את עדשות המולטיפוקל (נותנות פתרון לכל טווחי הראייה) הראשונות בעולם בליטוש אחורי.
החברה מוכרת כיום מגוון סוגי עדשות, שמותאמות לספורטאים, לנהיגה, לאנשים שעובדים שעות ארוכות מול מחשב ועוד. מחזור המכירות של סייקו בתחום האופטיקה מסתכם בכ־350 מיליון יורו בשנה, בעוד מחזור המכירות של כלל החברה עומד על כ־2.5 מיליארד יורו.
בישראל אפשר למצוא את העדשות והמשקפיים של סייקו בבלעדיות ברשת "אופטיקנה". לדברי מנכ"ל הרשת, אלרועי תורג'מן, "סייקו מהווה את קדמת הטכנולוגיה בתחום האופטיקה. אנו מברכים על השותפות הזו ועל היכולת שלנו לתת לצרכן את המוצר הטוב והחדיש ביותר".
עדשות המולטיפוקל של סייקו מהוות כיום למעלה מ־50% מכלל מכירות העדשות מהסוג הזה באופטיקנה. בתחום העדשות בייצור מיוחד (לפי מרשם) מהווה החלק של סייקו למעלה מ־35% מכלל העדשות הללו ברשת.
המחירים: מ־2,000 שקל לזוג עדשות מולטיפוקל מסוג SYNERGY ועד 8,500 שקל לזוג עדשות מולטיפוקל מסוג PRIME X, שמותאמות אינדיבידואלית. זוג עדשות רגילות (חד־מוקדיות) נמכרות החל מ־450 שקל ועד 3,000 שקל לזוג עדשות מסוג A ZONE. מסגרות למשקפיים של סייקו נמכרות בין 400 ל־850 שקל.
הכותב היה אורח חברת סייקו בגרמניה

