רב ועבריין מין

נשים רבות הגיעו אל הרב עזרא שיינברג בתקווה שיסייע להן לפתור את בעיותיהן הרפואיות והנפשיות • שיינברג שנתפס כצדיק בעל כוחות ריפוי ניצל את מעמדו כדי לבצע בהן עבירות מין חמורות • שנתיים לאחר שהוגש נגדו כתב אישום, הפרקליטות קבעה: לסיים את התיק בהסדר טיעון • התביעה דורשת לפחות 8 שנות מאסר

זו פרשה שטלטלה את תושבי הצפון וציבור הרבנים באזור. נשים שנזקקו לעזרה הגיעו אל הרב עזרא שיינברג בתקווה שיציל אותן ממצוקות רפואיות ואחרות באמצעות טיפול שאותו כינה "הרפיה". הרפיה לא הייתה שם, ושיינברג שהיה אז ראש ישיבת אורות האר"י בצפת, ניצל את סמכותו כדי לבצע בהן עבירות מין קשות. אתמול הרשיע בית המשפט המחוזי בנצרת את הרב שיינברג לאחר שהודה בהסדר טיעון בביצוע עבירות מין בשמונה נשים. ההסדר לא כולל הסכמה לעונש, אך התביעה תבקש לגזור על הרב שיינברג מאסר בפועל של שמונה שנים ותשעה חודשים.

 

כששמעה ל’ אחת מקרבנותיו של הרב שיינברג על עסקת הטיעון היא הגיבה בלב שבור: ”קשה לי, עברתי סבל בל יתואר” היא מספרת, “שיינברג עשה עבירות חמורות מאוד, אבל לבטח ירצה עונש קל וישתחרר בגלל התנהגות טובה”. הוא שהיה הכתובת היחידה בקרב הקהילה הדתית בצפת ומשענת לכל אישה במצוקה, התגלה כמפלצת. בעקבות המעשים התחלתי בטיפול נפשי מעמיק, אבל לא יכולתי לעמוד בו ולחזור אחורה. הייתי מכניסה אותו לכלא לפחות ל-30 שנה, אבל גם שלושים שנה לא יפצו ויחזירו אותי למצב הקודם שלי”.

 

 

נשים מרכז סיוע נפגעות תקיפה מינית וגברים מקהילת אורות האר"י מפגינים נגד שיינברג בבית המשפט המחוזי בנצרת בשנה שעברה
נשים מרכז סיוע נפגעות תקיפה מינית וגברים מקהילת אורות האר"י מפגינים נגד שיינברג בבית המשפט המחוזי בנצרת בשנה שעברה

 

 

"במהלך ניהול המשפט הציגה ההגנה ראיות חדשות ומשמעותיות", כתבה אתמול הפרקליטות והוסיפה כי "לראיות השפעה ממשית על האפשרות להוכיח את העבירות, בחלק מהאישומים". בעקבות הקושי שהערימו הראיות החדשות על הוכחת חלק מהעבירות, החליט הרכב השופטים להפנות את הצדדים להליך גישור פלילי. הליך הגישור נעשה בפני השופטת יפעת שטרית־חדד, מבית המשפט המחוזי בנצרת.

 

במסגרת ההליך, נפגשו המתלוננות עם השופטת המגשרת ועם פרקליטת מחוז הצפון שהסבירו להן את זכויותיהן, את מהות הראיות החדשות ואת השלכותיהן האפשריות. עמדתן של כלל המתלוננות, אלו המסכימות להסדר ואלו המסתייגות ממנו, נשמעה ונבחנה על ידי הפרקליטות וניתן לה משקל בין יתר השיקולים. לאחר שמיעת עמדות הצדדים בגישור ובחינת עיקר הראיות, המליצה השופטת שטרית־חדד לסיים את התיק בהסדר טיעון. הפרקליטות החליטה לקבל את המלצתה של השופטת המגשרת ואת המתווה שהציעה. בשל כך, החליטה הפרקליטות לסיים את התיק כאמור, בהסדר טיעון, נוכח נסיבות המקרה והשלכתן של הראיות החדשות על האפשרות להמשיך לנהל את התיק. שיינברג נתון במעצר עד לתום ההליכים המשפטיים.

 

עו"ד מנחם רובינשטיין, שמייצג את הרב שיינברג, אמר: "התיק עבר לגישור פלילי והוצג כתב אישום מתוקן משמעותית, שכלל הפחתת אישומים. אני אטען לענישה של אפס חודשי מאסר שהמשמעות שלה, אחרי שנתיים מעצר, שחרור מיידי".

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים