yed300250
הכי מטוקבקות
    אפי שריר
    ממון • 29.07.2017
    מכללת תל–חי: כ–300 יחידות דיור ייבנו לסטודנטים
    עופר פטרסבורג

    יוצאי השייטת, האחים נדב ועידו ברזילי, ואיתם היזם גלעד מור רכשו קרקע להקמת מגורי סטודנטים בתל חי שבקריית־שמונה, על שטח של שלושה דונם ובעלות של עשרה מיליון שקל. היקף הפרויקט המתוכנן כולו הוא כ־120 מיליון שקל.

     

    המגרש ממוקם במרכז העיר, ברחוב תל חי, צמוד למגרש תחנת אוטובוס עם קו ישיר למכללה, שנמצאת בקצה הרחוב. כיום, מיועדת הקרקע למעונות, מגורים ומסחר. על הקרקע מתכננים היזמים פרויקט דיור חדשני לסטודנטים, שיכיל קומת מסחר, קומת משרדים, חללים משותפים וכ־300 יחידות דיור. המבנה מתוכנן להתפרס על פני 16 אלף מ"ר ויכלול עשר קומות, שתי קומות חנייה, קומת מסחר בגודל של כ־1,200 מ"ר, קומת משרדים בגודל זהה, ו־8 קומות מגורי סטודנטים.

     

    שוק השכירות משתולל באזור מכללת תל חי הצפונית. כיום, האזור סובל ממחסור חמור בדירות בקריית־שמונה. גם במושבים ובקיבוצים הסמוכים למכללה יש מחסור בדירות.

     

    בנוסף, קיימת מגמה של צמצום דירות במושבים, שנתנו עד כה פתרון לסטודנטים, בעקבות חזרה של בני המושבים והקיבוצים למקום הולדתם. מכללת תל חי גדלה, ולומדים בה סטודנטים מיישובים מרוחקים שמחפשים פתרון דיור קרוב למכללה.

     

    בשל כך, מקדמת עיריית קריית־שמונה בימים אלו תוכנית הנקראת "מרכזעיר". "זיהינו בקריית־שמונה עירייה תומכת, שמבינה את הכוח של הסטודנטים במרכז העיר. הרכבת שנסללת בימים אלה ועתידה להיפתח ב־2020, עשויה להגביר את התנועה לעיר ואת הנגישות של הסטודנטים ללא צורך ברכב, פאבים חדשים שנפתחים, מתחם מזון וקהילת סטודנטים וצעירים מתפתחת", הסביר נדב ברזילי.

     

    "פיצחנו את חוויית מגורי הסטודנטים ומצוקת הדיור, כמו ש־wework פיצחו את חוויית המשרדים של העולם החדש", ציין מור.

     

    "הבנו שהיום הצורך של הסטודנט הוא במקום שייתן לו מעבר למיטה. הוא צריך קהילה, מחיר הוגן, ביטחון, ומקום לחשוב ולהתפתח", הוסיף עידו ברזילי.

     


    פרסום ראשון: 29.07.17 , 20:23
    yed660100