יפו: סופלקי על החוף

שנים אחרי שטעם סופלקי לראשונה כילד באתונה, החליט הני גרבלי להגשים חלום ופתח עם אשתו נלי את מסעדת Parakalo (“בבקשה”, ביוונית) מול החוף של יפו. העיצוב מזכיר טברנה: ריצוף יווני עם אבן בזלת השקועה בבטון לבן, קרמיקת וינטג' כחולה על הבר, ועל הקירות ציורי קיר שמחים.

 

התפריט של פאראקאלו מהודק. מתחילים עם מזטים קרים, למשל מנת דגים כבושים המאגדת פילה מטיאס, פרוסות מקרל, טונה בכבישה ביתית, איקרה וצנונית; מנת ציזיקי עשיר בשמיר, איקרה וממרח שום. בין הפתיחים: קלמרי צרובים, עלי גפן, חציל בתנור עם פטה ושיפודוני שרימפס (29 עד 48 שקל). שווה לנגב את הצלחת עם לחם הבית, שהוא פוקאצ'ה נהדרת לצד בייגלה עתיר שומשום.

 

בעיקריות מככבים שני מאכלים יווניים אהובים: סופלקי, שהוא בשר על שיפוד המוגש על פיתה עם צ'יפס וסלט עגבניות (61 שקל לגרסת הפרגית ו־64 שקל לקבב); וגירוס (אותו דבר רק כמו שווארמה, 66 שקל).

 

בתפריט האלכוהול יש קוקטיילים עם אוזו או בלי, לצד מבחר יינות. בגזרת הקינוחים כדאי לשים לב לאחד שלא מוצאים בכל מקום - בקלאווה אגוזים וסולת (46 שקל). מאפה מעודן שסוגר יפה ארוחה טעימה.

 

פאראקאלו, נחום גולדמן 6, יפו, 03-6816918, א'־ש', 09:00 בבוקר עד חצות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים