yed300250
הכי מטוקבקות
    רכב • 30.07.2017
    לחיות בישראל ולהשקיע בניו יורק
    הריבית האפסית גורמת למשקיעים לחפש תשואות במקומות אחרים קרנות ההשקעה בנדל"ן שצומחות בשנים האחרונות עשויות להיות פתרון לכך לא לבעלי לב חלש
    רועי ברגמן

    טרנד ההשקעות בנדל"ן מעבר לים, הולך וצובר תאוצה בישראל בשנים האחרונות, במיוחד על רקע האלטרנטיבות בישראל. למרות הסכנות הטמונות בהשקעה זו, היא מעניקה גם הזדמנות משמעותית למשקיעים, ובאחרונה אף הופכת להיות מפוקחת בחלקה תחת רשות ניירות ערך. שלוש חברות כבר החלו לגייס כספים באמצעות תשקיפים מפוקחים ועשו את קפיצת הדרך קדימה. הנה מה שעומד מאחוריהן:

     

     

    הגשמה

     

    שנת הקמה: 2009

     

    היזמים: חנן שמש, שותף ויו"ר הגשמה ואבי כץ, נשיא ומייסד החברה.

     

    מספר פרויקטים שבהם השקיעה הקרן עד היום: כ־250 השקעות בישראל, ארה"ב, קנדה, אנגליה ועוד.

     

    סכום השקעה מינימלי: 20,000 דולר

     

    במה משקיעים: עיקר ההשקעות מבוצע בארה"ב והיתר באירופה ובישראל. הפרויקטים מגוונים וכוללים מספר עסקאות כמו ייזום וקומבינציה, עסקאות מגורים מניבות ומרכזים מסחריים.

     

    פרויקט הדגל של החברה: פרויקט יזמי בלונדון בהשקעה כוללת של כ־170 מיליון שקל. פרויקט זה הוא הראשון שאליו גייסה הגשמה, באמצעות תשקיף והיתר מרשות ני"ע. הפרויקט כולל בניין מגורים של 60 דירות ושלוש יחידות מסחר בשכונת קליבורן שבלונדון. הגיוס לקרן נסגר בתוך שעה אחת.

     

    דמי ניהול: הוצאות העסקה ודמי הניהול משתנים בין מסלולי הגיוס והסכומים המושקעים. ככלל מחויבים המשקיעים בכ־6.5% כולל מע"מ למשך כל תקופת ההשקעה, ובכלל זה הוצאות ההקמה, תפעול וניהול העסקה עד סופה. בסיום העסקה ישולמו דמי הצלחה המהווים כ־10%-20% מהרווח של המשקיע.

     

    פילוסופיית השקעות: החזון של הגשמה הוא לאפשר לכל אדם להשקיע כל סכום, בכל מקום, בהשקעות איכותיות המנוהלות ומפוקחות באופן מקצועי וברמה הגבוהה ביותר.

     

    עוד משהו: אבי כץ, מייסד הגשמה, הוא האיש שעומד גם מאחורי רשת בתי הקפה "קופיקס" ובעבר הקים את רשת "כפר השעשועים" ו"הכל בדולר". כמו כן, ייסד כץ את רשת החנויות "ששת" והיה מבעלי "נעמן" ו"ורדינון".

     

     

    HAP

     

    שנת הקמה: 2014

     

    היזמים: אורלי רובין, מנכ"לית ומייסדת וניר אמזל, מנכ"ל החברה בישראל וכן אמיר חסיד וערן פולק, הבעלים

     

    מספר פרויקטים שבהם השקיעה: 7

     

    סכום השקעה מינימלי: 50,000 דולר

     

    במה משקיעים: הקרן מתמחה בהשקעות נדל"ן בפרויקטים למגורים בניו יורק, בעיקר בשכונות מתפתחות במנהטן.

     

    פרויקט הדגל של החברה: HAP EIGHT בשכונת צ'לסי, במנהטן. הפרויקט, בניין יוקרה בן 26 קומות, כולל כ־200 יחידות דיור, חלקן מיועדות להשכרה וחלקן למכירה, מהווה אבן דרך בגלל גודלו הפיזי, היקפו הכספי (כ־400 מיליון דולר), מיקומו המרכזי והיוקרתי ומשום שלפרויקט נכנסה כשותפת הון חברת הבניה השלישית בגודלה ביפן DAIWA GROUP.

     

    דמי ניהול: נגבים דמי ניהול והקמה חד פעמיים בתחילת ההשקעה בלבד. דמי הניהול יורדים מסכום ההשקעה ברוטו. בנוסף, הקרן גובה דמי הצלחה שנגזרים מהרווח שנוצר למשקיעים, וזאת רק לאחר החזר קרן ההשקעה למשקיעים.

     

    פילוסופיית השקעות: משקיעים בפרויקטי נדל"ן באזורים מתפתחים בהן צפויה להיות עליית ערך. הפרויקטים קרובים למוקדים עירוניים כמו אוניברסיטאות ובתי חולים וזאת על מנת לשמר ביקוש לאורך זמן.

     

    עוד משהו: הקרן היחידה מבין הקרנות הפועלות בארץ, שהוקמה ומנוהלת על ידי חברה יזמית המשקיעה בכל פרויקט סכומים משמעותיים (לפחות 20%) יחד עם משקיעי הקרן.

     

     

    iintoo

     

    שנת הקמה: 2015

     

    היזמים: ערן רוט, מייסד ומנכ"ל ודב קוטלר, יו"ר.

     

    מספר פרויקטים שבהם השקיעה הקרן עד היום: 28 פרויקטים שונים

     

    סכום השקעה מינימלי: 25,000 דולר

     

    במה משקיעים: עיקר הפרויקטים של החברה ממוקמים בארה"ב ובאירופה, שם החברה מתרכזת בעיקר באיזור לונדון שבאנגליה. איתור הנכסים מתבצע במקומות המתאימים לאופי ההשקעה הנקודתית בפרויקטי מגורים כמו מקבצי דיור להשכרה, מעונות סטודנטים ופרויקטי ייזום ופיתוח.

     

    פרויקט הדגל של החברה: פרויקט להקמת מעונות בוויסקונסין. הגיוס עבור הפרויקט בוצע באמצעות תשקיף ובהיתר של רשות ני"ע. מדובר בפרויקט שיוקם בסמוך לאוניברסיטת וויסקונסין-אושקוש, ויכלול 310 מיטות בחדרים להשכרה.

     

    דמי ניהול: 2% לשנה מהסכומים המגויסים. כמו כן, דמי ייזום בגובה 1.12% מעלויות הפרויקט, ודמי הצלחה של עד 20% מהרווח הכולל שנוצר למשקיעים אחרי החזר קרן ההשקעה.

     

    פילוסופיית השקעות: אינטו בוחרת השקעות בפינצטה, בפרויקטים של יזמים בעלי ניסיון וידע מוכח בסוג הפרויקט והמיקום, כך שיספקו תשואה מיטבית ביחס להשקעה ולסיכון. אינטו שמרנית, דבר שבא לידי ביטוי בהשקעות ובמיזמים שמייצרים הכנסה, כגון מקבצי דיור ומעונות סטודנטים באיזורי ביקוש.

     

    עוד משהו: iintoo פיתחה אפליקציה וממשק רשת חברתית, המאפשרים למשקיעים להתחבר לקהילה, שבאמצעותה הם יכולים לקבל מידע על פרויקטים שונים, להגיב עליהם, להתייעץ עם משקיעים אחרים ברשת, כמו גם להתחבר ולעקוב אחר משקיעים אחרים. קהילת המשקיעים מונה כיום למעלה מ־15,000 משקיעים.

     

    נורות אזהרה מהונאות בשוק ההון

    מאת שרונה מזליאן לוי

     

    חדשות לבקרים אנו נתקלים בסיפורים ובמקרים קורעי לב של אנשים תמימים שנפלו קורבן להונאות כלכליות ומאבדים את חסכונות חייהם. בשנים האחרונות, בעולם של סביבת ריבית נמוכה, אנו עדים להתגברות של שצף הצעות ל"השקעות אטרקטיביות" לציבור הרחב בתמורה לרווחים גבוהים ומהירים. בחלק מהמקרים הללו לא היה מלכתחילה סיכוי רב להרוויח, משום שבמקרה הטוב מדובר בהשקעה בסיכון גבוה ובמקרה הרע בתרמית בכסות של השקעה לגיטימית.

     

    על אף הגיוון של פרופיל הנפגעים ישנם כמה מאפיינים מרכזיים העוברים כחוט השני כמעט בכל המקרים: התפיסה המוטעית ש"לי זה לא יקרה" וחוסר תשומת ליבם של הקורבנות לנורות האזהרה המונחות לפניהם. כבני אדם, מטבענו אנו נוטים לייחס תכונות חיוביות נוספות לאנשים המציגים בפנינו הצלחה, שגשוג, עושר וחוכמה, ומתקשים להאמין שהאדם שלפנינו אינו דובר אמת או שאינו חפץ בטובתנו.

    לכן, חשוב לשים לב לנורות אזהרה אלה ולשקול בקפידה כל השקעה כלכלית שהיא. מומלץ להיוועץ בגורמי מקצוע בעלי רישיון בתוקף. ניתן לברר בקלות אם מדובר בגוף מפוקח או בעל רישיון בתוקף באתר האינטרנט של רשות ניירות ערך.

     

    מתי נורות האזהרה צריכות להידלק?

    אם מבטיחים לכם תשואות דמיוניות. למעשה, כל הבטחת תשואה צריכה לעורר חשד.

    אם דוחקים בכם להשקיע בהצעות היוצרות תחושת דחיפות כמו "רק היום!" ו"הזדמנות חד פעמית!"

    אם לא מעניקים לכם את הזמן הראוי לקבל החלטה בקור רוח ולא בחיפזון.

    אם הגורם המציע אינו מפוקח על ידי רגולטור או בעל רישיון בתוקף של רשות ניירות ערך.

    אם היזמים מתהדרים במיוחד בתעודות על קירות המשרד המפוארים או בפרסומים בעיתון. פעמים רבות המידע המוצג אינו מבוסס דיו.

    אם מבקשים מכם להעביר פרטים אישיים כמו תעודת זהות, מספרי חשבון, מספרי אשראי לאדם שאינכם מכירים.

    הכותבת היא הממונה על החינוך הפיננסי ברשות ניירות ערך

     


    פרסום ראשון: 30.07.17 , 20:27
    yed660100