טופס היעדר תביעות? קל!
המעבר לעולם הדיגיטלי מאפשר למבוטחים רבים לקבל שירותים שבעבר דרשו מהם השקעת מאמצים רבים בקלות וביעילות מהם החידושים האחרונים בתחום?
מעבר לדיגיטציה של השירות קורם עור וגידים לא רק בעולם הבנקאות והפיננסים, אלא גם ובעיקר בעולם הביטוח, שנדמה היה שנשאר מאחור. מהלכים שמובילה רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, ביחד עם מהלכים שיוזמות חברות הביטוח עצמן, מאפשרים היום למבוטחים מגוון רחב של שירותים שניתן לבצע באמצעים ישירים. איך ניתן לנצל אותם לטובתכם?
"בזכות הדיגיטציה, קבלת שירותים שבעבר היו מסורבלים ובירוקרטים יתר על המידה, כיום מתאפשרים וניתנים בתוך דקות וזמני תגובה קצרים. השיח הצרכני כולו השתנה. אם בעבר הייתה חשיבות למענה האנושי ולגורם מתווך בקבלת השירות, כיום את מרבית הפעולות עושים באופן עצמאי מהטלפונים החכמים, המחשבים הניידים והרשתות החברתיות", אומר שמעון מירון, מנכ"ל הכשרה חברה לביטוח.
"המידע הופך להיות דיגיטלי, הוא הופך לביטויים שיכולים להיות מאוחסנים על המחשב ולהישלח ברשת. הדיגיטציה היא הפעילות שהופכת את כל סוגי המידע והטקסטים של המדיה והסנסורים לשפה מקומית ואחידה, וחוכמת ההמונים מקצרת זמנים ופותרת בעיות באופן מהיר ויעיל", הוא מסביר.
לדברי מירון, אם בעבר ביצוע פעולות כמו חידוש ביטוח או קבלת דו"ח מהסוכן דרשה שיחת טלפון לסוכן, המתנה לקבלת פקס ושליחת צילום תעודת זהות לצורך הזדהות, היום מאפשרות חלק מהחברות לבצע כל פעולה שכזו באופן עצמאי במהירות וביעילות, אפילו דרך צ'אטבוט במסנג'ר של פייסבוק, כמו זה שהשיקה הכשרה עצמה לאחרונה.
אז אילו שירותים ניתן לקבל היום באופן דיגיטלי ומהיר? הנה שלוש דוגמאות שרלוונטיות למרבית המבוטחים:
1. בדיקת כיסוי ביטוחי צד ג' – בעבר, מציין מירון, אם מישהו היה פוגע ברכבך במסגרת תאונת פגע וברח, היית נדרש לצלם את הרכב, ללכת למשטרה, להגיש תלונה ולאתרו בחברות הביטוח השונות. כיום במסגרת מתן השירותים הדיגיטליים של החברות, ניתן להיכנס לאתרי האינטרנט של החברות, להקליד מספר ת"ז ולהזין את מספר הרכב הפוגע, כדי לבדוק את הכיסוי הקיים. ישנן חברות, דוגמת הכשרה, שמאפשרות לקבל את השירות גם בערוצים נוספים כמו בפייסבוק מסנג'ר.
2. בדיקת נכסים פיננסים וביטוחיים – כאשר רוצים לבצע בדיקה של כלל המוצרים הביטוחיים הקיימים למבוטח ("בדיקת 360 מעלות"), ניתן כיום לאתר את הפוליסות הקיימות באמצעות אתר "הר הביטוח" שמפעיל משרד האוצר. ישנן חברות שמאפשרות לקבל מידע על איתור פוליסות דרך האתרים שלהן, ובעתיד מכלול השירותים אף צפוי לכלול פוליסות שהיו קיימות בעבר.
3. קבלת טופס היעדר תביעות – כל מי שביקש להעביר את ביטוח הרכב שלו לחברה אחרת מכיר את הדרישה לקבלת טופס היעדר תביעות. בעבר הלקוחות נתקלו בקשיים בקבלת המסמך, בין אם על ידי חברת הביטוח או הסוכן. היום חברות ביטוח רבות מאפשרות גישה אל הטפסים דרך אתרי האינטרנט שלהם, וערוצים דיגיטליים אחרים כמו אפליקציות או פייסבוק מסנג'ר.

