שתף קטע נבחר
 

מושלמים

ניצחון רביעי לנבחרת במשחקי ההכנה – 71:79 מרשים על רוסיה בסנט פטרסבורג

נבחרת ישראל נראית נהדר במשחקי ההכנה לאליפות אירופה שתיפתח בעוד 23 ימים. אחרי שגברה פעמיים על רומניה ופעם אחת על פינלנד, הגיע אתמול הניצחון היוקרתי ביותר עד כה – 71:79 על רוסיה המארחת בגמר טורניר סנט פטרסבורג.

צריך רק לקוות שהנבחרת של ארז אדלשטיין לא מבזבזת את כל התחמושת לפני הדבר האמיתי. ישראל חסרה שלושה מהשחקנים המרכזיים בסגל – עומרי כספי, גל מקל ויוגב אוחיון הפצועים – אבל המשיכה לקבל תוצרת משון דוסון, שקלע 18 נקודות ונמצא בכושר טוב מפתיחת הקמפיין. המשחק הוקדם לשעות הצהריים בגלל שבערב נערך בעיר משחק כדורגל בין זניט לספרטק מוסקבה שעורר עניין רב.

4,500 צופים ראו את רוסיה פותחת ב־6:17, אבל בהמשך ריצת 1:16 של ישראל הביאה למפנה. גם ליאור אליהו, עמית שמחון ובעיקר עוז בלייזר (נבחר למצטיין) תרמו את חלקם, וניצלו חולשה מפתיעה של הרוסים, שחולמים על מדליה ביורובאסקט.

לנבחרת: דוסון 18, אליהו 10, טימור, בלייזר ופניני 9 כ"א, האוול, צ'וברביץ', שמחון והלפרין 6 כ"א. הירבו לרוסיה: שבד 20, קורבנוב 10.

אדלשטיין יכול להיות מרוצה ממה שראה מהשחקנים שלו, בהתחשב בעובדה שהאימונים החלו רק לפני שלושה שבועות, ועדיין לא עמד לרשותו סגל מלא.

"לנצח את רוסיה ברוסיה זה דבר גדול", אמר המאמן הלאומי. "מדובר בשחקני יורוליג ואנחנו היינו בלי שני הרכזים שלנו. זה מראה שחיבור קבוצתי, דרך ושיטה יכולים לחפות על הכל. עשינו הגנה מצוינת שנתנה לנו ביטחון לרוץ למהלכים. ממש גאה בחברים, מדובר בתחילת האימונים והקמפיין. המסר מפה שגם במשחקי ההכנה שמחכים לנו בשבוע הבא נגד בריטניה אנחנו רוצים אולם מלא. השחקנים צמאים לשחק מול הקהל שלהם".

למרות היכולת המצוינת של דוסון, המאמן בחר לא להתייחס לשחקן ספציפי: "היה חשוב שכולם יתרמו ויתנו אקסטרה. בנבחרת אף אחד לא מעל כולם. כל השחקנים תורמים אותו הדבר".

 

נבחרת הנוער חוזרת בידיים ריקות, הנערות כבר ב־0:3

נבחרת הנוער תחזור מאליפות אירופה דרג ב' בידיים ריקות. אחרי הכישלון להשיג את הכרטיס לדרג א' הובסה אתמול החבורה של שרון אברהמי 91:70 על ידי המארחת אסטוניה בקרב על המקום השלישי. הטורניר דווקא נפתח בצורה טובה עם שישה ניצחונות רצופים, אבל שלשום הגיע ההפסד הכואב 75:69 לקרואטיה בחצי הגמר, שסגר את הסיפור. הרבו לקבוע לישראל: עבו וקרבץ' 15 כ"א, לווינסון 13, מלכה 9.

נבחרת הנערות עלתה למאזן 0:3 באליפות אירופה דרג ב' באירלנד, אחרי שהביסה את גיאורגיה 43:77. הסיפור הפיקנטי היה הרבע הראשון, בו ניצחה ישראל 0:24! משם המשחק הפך לגארבג'־טיים אחד גדול. מחר תפגוש הנבחרת של אלי רבי את רומניה בקרב על פסגת הבית המוקדם. הרבו לישראל: מיכאלץ 17, סירקיס 12, ברמן וסער 11 כ"א. (רפאל נאה, רענן וייס)

 

ראשל"צ: מלך הסלים הישראלי בלאומית חתם

יניב סולומון (22), מלך הסלים הישראלי של הליגה הלאומית (18.8 נקודות) במדי ר"ג/גבעתיים, חתם לשלוש שנים במכבי ראשל"צ שבה גדל. בגילאי נוער נחשב הפורוורד לאחת התקוות הגדולות של הענף, אבל פציעות כמעט חיסלו לו את הקריירה. (ברק חקלאי)

פורסם לראשונה 06.08.17, 22:59

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים