נוקיה 3310 ואנחנו

הסלולרי החדש הכי מסקרן הגיע לשולחנו של כתבנו שגיא כהן, שכבר מזמן לא בדק מכשיר שעולה רק 250 שקל ואין לו מעבד 8 ליבות ומסך 2K • אבל דווקא בזכות הטלפון הטיפש הזה, הוא הבין משהו עליו, עלינו ועל 17 השנים שעברו מאז הושק לראשונה

בשנת 2000, כשיצרנית הטלפונים המובילה בעולם היתה נוקיה, יצא לשוק טלפון סלולרי בשם נוקיה 3310. הוא היה מתקדם יחסית לזמנו, ועד מהרה הפך לאחד מדגמי הטלפון הפופולריים והאייקוניים ביותר של נוקיה. בעיקר הוא נהנה ממוניטין של מכשיר עמיד ואמין להפליא. למעשה, לאחרונה פורסם בבריטניה על בחור שעדיין מחזיק ומשתמש בו באופן יומיומי - 17 שנה לאחר שרכש אותו.

 

 

צילום: תומריקו

צילום: תומריקו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

קראו עוד: שום סנייק לא ינצח את הקדמה

 

וכעת, השריד העתיק מימי הסלולר הקדומים עושה קאמבק, ונוחת בישראל בדגם מחודש, שמעורר הרבה התעניינות ותשומת לב - שכולה נוסטלגיה לימים של טלפונים פשוטים וטיפשים יותר. תכירו את הנוקיה 3310 החדש, טלפון לחצנים קטן ופשוט - שנמכר כאן על ידי היבואנית יורוקום, ובשלב זה אפשר למצוא אותו ברשת בסט מובייל במחיר של 249 שקל, ובהמשך ברשתות נוספות.

גיל קורוטקי עם הנייד החדש של נוקיה
גיל קורוטקי עם הנייד החדש של נוקיה

 

קודם כל, אין ברירה אלא לפוצץ את האשליה: לנוקיה 3310 אין שום קשר ממשי לחברת נוקיה שאנחנו מכירים. הרי יצרנית הטלפונית הפינית הוותיקה כבר אינה קיימת. מאחורי המכשיר החדש עומדת חברה פינית חדשה שיושבת בהלסינקי, שנקראת HMD Global, שרכשה את המותג "נוקיה" ואת כל המטען הנוסטלגי שעימו, במטרה להחיות אותו מחדש. את המכשירים עצמם מפתחת ומייצרת חברה סינית בשם FIH Mobile. כלומר, נוקיה 3310 הוא בעצם טלפון סיני, שמשווק על ידי חברה פינית, והקשר האמיתי שלו לנוקיה הוא רק בלוגו הכסוף שמתנוסס בחזיתו. אבל למה לקלקל את גלי ההתרפקות על העבר?

 

הנוקיה 3310 הוא "פיצ'ר־פון" - טלפון נייד "טיפש", שכולל את התכונות הכי בסיסיות שאפשר לצפות מטלפון נייד. נתחיל עם מה שאין בו. אין אפליקציות - כך שאל תצפו להיות זמינים בוואטסאפ; אין מסך מגע, אין אינטרנט אלחוטי (WiFi), והוא תומך ברשת דור 2 המיושנת בלבד (שזה אומר, אגב, שחלק מחברות הסלולר בארץ אינן תומכות בו, וגם באלה שכן - ייתכן שתחוו קליטה גרועה באזורים מסוימים).

 

יש דפדפן ואינטרנט, כך שתאורטית אפשר להיכנס לאתרים או לבדוק מייל - אבל הגלישה איטית מאוד, כשהיא פועלת. אין לו מצלמת סלפי, אין, אין לו GPS כך שאי–אפשר לנווט או למצוא את עצמכם במפה, אין חיישן טביעות אצבע - ובקיצור, תשכחו כמעט מכל פיצ'ר מתקדם שהתרגלתם אליו בסמארטפון שלכם.

 

מה כן יש בו? בעיקר שתי הפונקציות שעד לא מזמן נראו לנו הכי נחוצות: שיחות והודעות סמס. מלבד זה, יש מסך קטנטן של 2.4 אינץ', כלים בסיסיים כמו פנס, יומן ותזכורות, אנשי קשר, מזג אוויר, ומצלמת 2 מגה פיקסל גרועה למדי (אבל יש נורית פלאש). וכמובן: כמה משחקים, כולל מירוץ מכוניות, ואיך אפשר בלי הכוכב המרכזי - סנייק המיתולוגי שזכה גם הוא לגרסה מחודשת.

 

הממשק, אגב, בעברית מלאה שעוברת היטב חוץ משגיאות כתיב בודדות כמו הכיתוב "הלילים" במקום "צלילים".

 

עם כל ההתלהבות והבאזז, גם צריך לזכור, שמעבר לניחוח הנוסטלגי, הנוקיה 3310 לא באמת כזה מיוחד - הרי מאז ומתמיד אפשר להשיג בשוק הישראלי טלפונים פשוטים במחירים דומים ועם יכולות דומות. לפיכך, המכשיר מנסה את כוחו בעיקר בגזרת הנוסטלגיה - אנשים שמתגעגעים לתקופה פשוטה יותר שבה הטלפונים היו "טיפשים" וקטנים.

 

 

צילום: דנה קופל
צילום: דנה קופל

 

ובכל זאת, יש כמה דברים שבהם הוא אולי עדיף על הסמארטפון המתקדם שלכם:

 

1. כי הוא זול יותר. ב־250 שקל (קרוב למחירו באירופה - 50 יורו), הוא אחד הטלפונים הזולים שנמכרים בארץ, במחיר שבו תתקשו להשיג סמארטפון ראוי, אפילו באתרים סיניים. ובמחיר הזה, עושה את הדברים הבסיסיים שהייתם מצפים מטלפון - שיחות, סמס ותמונות. בכך הוא יכול לקרוץ לקהל של קשישים או ילדים - וגם לכאלה שזקוקים לטלפון משני, גיבוי בעת טיולי שטח למשל; ופשוט לאלה שאינם זקוקים לאפליקציות ורק רוצים להיות זמינים בטלפון או סמס.

 

2. כי הוא עמיד יותר. הנוקיה 3310 המקורי היה ידוע בעמידותו לאורך שנים. את ה־3310 אמנם לא ניסינו לרסק או להטביע - אך העובדה שהוא עשוי פלסטיק ואין לו צג זכוכית ענק, הופכת אותו לחסין יותר בפני נפילות, ורוב הסיכויים שהוא ישרוד גם אצל מי שהתרגל לשבור את הטלפון שלו. עוד יתרון? לא צריך להוציא עוד כסף על מגן מסך וכיסוי.

 

3. כי הוא קומפקטי יותר. כידוע, הסמארטפונים היום פשוט ענקיים, וכבר לא נוח להסתובב איתם בכיסים. אורכו של ה־3310 הוא כ־11 ס"מ בלבד ומשקלו כ־80 גרם, והוא מחזיר אותנו לתקופה שהטלפונים היו נכנסים לכיס בלי להרגיש.

 

4. כי הוא מאובטח יותר. מכשירים סלולריים מודרניים - בעיקר מכשירי אנדרואיד - חשופים מאוד לוירוסים או אפליקציות זדוניות שיכולות לגנוב לכם מידע או לעקוב אחריכם. כאן, בגלל שאי־אפשר להתקין אפליקציות, ומערכת ההפעלה אינה נפוצה - הסיכויים שמישהו ינסה ויצליח לפרוץ ולהשתיל לכם וירוס כלשהו על המכשיר, כמעט אינם קיימים.

 

5. כי אפשר להקליד סמס "על עיוור". בעבר, כותבי סמס אדוקים שלטו היטב במלאכת הקלדת ההודעות העיוורת - בלי צורך להסתכל על המכשיר. כיום, עם מסכי מגע ומקלדות וירטואליות, זה כבר הרבה יותר קשה. הנוקיה 3310 מחזיר אותנו לימים הטובים: מאחר שההקלדה נעשית על מקשי הספרות הפיזיים, אפשר לכתוב הודעות שלמות בלי להסתכל על הטלפון (ולא, זה לא תירוץ לסמס בזמן נהיגה).

 

6. כי הסוללה מחזיקה נצח. הנוקיה 3310 אמור להחזיק 30 יום רצופים ללא טעינה במצב המתנה, וכ-22 שעות רצופות של שיחה. בשימוש רגיל, הוא אמור להחזיק מספר ימים ואפילו שבוע. זה לא רק הודות לסוללה או לצריכת האנרגיה הנמוכה: בגלל שאין וואטסאפ, פייסבוק ומצלמת סלפי, זמן השימוש הטלפוני מצטמצם פלאים (כפי שאמרנו, כמעט אין מה לעשות עם הטלפון חוץ משיחות וסמסים). התוצאה? הרבה יותר אחוזים במד הסוללה.

 

7. והבונוס הכיפי: אפשר לשחק סנייק עם מקשים. בואו נודה על האמת, הסנייק ב־3310 הוא גימיק שיווקי ולא יותר: אפשר למצוא היום אינספור אפליקציות ואתרים שמאפשרים לשחק סנייק בכל זמן שתרצו. אבל אם התגעגעתם לשחק סנייק עם מקשי ספרות פיזיים, הנה קיבלתם את ההזדמנות: הסנייק ב־3310 קיבל מקום של כבוד, כאייקון מרכזי במסך הראשי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים