שליש מבתי העסק מפקיעים מחירים של מוצרים בפיקוח
ממשיכים להפקיע מחירים: ב־2017 באחד מתוך שלושה בתי עסק מבוקרים נמצאה הפקעת מחירים למוצרים בפיקוח. כך מסרו משרדי החקלאות והכלכלה. במהלך המחצית הראשונה של 2017 חל גידול של יותר מפי 2 במקרי הפקעות מחירים בנקודות המכירה במחיר המפוקח לצרכן, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
בתקופה הנדונה נבדקו4,752 עסקים בכל תחומי האכיפה, בתוך כך בתחום הפיקוח המחירים, הוגשו 500 תלונות, בהן נמצאו 138 מקרים של הפקעת מחירים בנקודות המכירה לצרכן (לעיתים אף יותר מהפרה אחת בנקודת המכירה). זאת לעומת 120 מקרים בלבד של הפקעת מחירים בנקודות המכירה בכל 2016.
עיקר ההפקעות היו במכולות ובמינימרקטים (כ־%72) ופחות בסופרמרקטים, והרוב באזור המרכז. עיקר ההפקעות נמצאו במכירת ביצים, חלב, שמנת מתוקה וגבינה לבנה.
משרדי החקלאות והכלכלה מדגישים, כי בהתאם להוראות חוק פיקוח על מחירי מצרכים ושירותים, נגד המפקיעים ובעלי העסק מוגשים כתבי אישום פליליים בבתי המשפט. רובם מסתיימים בהרשעה פלילית ובהטלת קנסות עונשיים מרתיעים.
לאחרונה מורגש תהליך של החמרה הדרגתית בעונשים שמטילים בתי המשפט על בעלי העסקים המפקיעים מחירים בניגוד לחוק. לדוגמה, על בעל מינימרקט בראשון־לציון, שמכר 6 מצרכי יסוד, וביניהם לחם, חלב, גבינה ושמנת, תוך הפקעת המחיר המרבי שקבע המחוקק, נגזר קנס עונשי של 15 אלף שקל והוא חויב לחתום על התחייבות כספית של 30 אלף שקל למקרה שישוב להפקיע מחירים. ובעל מעדנייה במודיעין, שהפקיע מחירי ביצים ואשל, ספג קנס עונשי בסך של 22,600 שקל וחויב לחתום על התחייבות בסך 226 אלף שקל שתופעל אם יחזור על מעשיו. בשנה האחרונה ניתנו 40 פסקי דין מסוג זה נגד בעלי עסקים.

