yed300250
הכי מטוקבקות
    סיקורה
    ממון • 14.08.2017
    האצות מישראל כובשות את בריטניה
    אצות של חברת סיקורה ממכמורת יימכרו בסניפי ענקית המזון הבריא הול פודס • בהמשך יימכרו בסניפים בארה"ב
    נווית זומר

    אצות מתוצרת ישראל יימכרו לראשונה בסניפי ענקית המזון הבריא "הול פודס". חברת "סיקורה" ממכמורת, בעלת פטנט לגידול אצות במי ים מטוהרים, נכנסת לסניפי הול פודס, שנרכשה לפני חודשיים על ידי אמזון בעסקת ענק.

     

    לאחרונה החליטה הול פודס להקים קטגוריה מיוחדת לאצות שנחשבות בעולם כ"מזון־על" (סופר פוד) בשל הערכים התזונתיים הגבוהים שלהן. האצות של סיקורה ישווקו בהול פודס במגשיות המכילות קוביות קפואות של אצות לשימוש נוח. שיטת הגשה זו, הייחודית לסקורה, שאבה השראה מקוביות השום של "דורות".

     

    האצות של סיקורה. שוק של 9 מיליארד דולר. | צילום: יאיר שגיא
    האצות של סיקורה. שוק של 9 מיליארד דולר. | צילום: יאיר שגיא

     

     

    בשלב הראשון נכנסת סיקורה לכל 9 סניפי הול פודס בבריטניה, כשהכוונה בהמשך להכניסה ל־432 הסניפים בארה"ב. לפני שנה וחצי נכנסה סיקורה לרשת המזון הענקית הבריטית טסקו, לאחר שקנייני הרשת פגשו במוצר הישראלי בתערוכת מזון בינלאומית והתלהבו ממנו.

     

    סיקורה, שבבעלות יוסי קרטה ומשפחת סילבר מקנדה, מגדלת אצות מסוג אולווה בבריכות על היבשה, ליד נחל אלכסנדר. שיטת גידול זו היא פטנט ישראלי שפותח בהשקעה של 20 מיליון שקל והיא מאפשרת גידול אורגני ללא חשש מההשפעה של זיהומים ימיים על האצות.

     

    "האצות שלנו הן האצות האורגניות היחידות בעולם, עם מערכת בקרת איכות המים", אמר ל"ממון" עופר סלע, מנכ"ל סיקורה. "אנחנו מקווים להכניס להול פודס מוצרים נוספים מאצות, כמו אצות טריות לסלט שאנחנו משווקים בארץ".

     

    אצות בקוביות | צילום: יאיר שגיא
    אצות בקוביות | צילום: יאיר שגיא

     

    לדבריו, צריכת האצות בעולם גדלה בקצב מהיר של 8%־9% לשנה. ב־2016 הסתכם השוק העולמי ב־9 מיליארד דולר, והצפי הוא שבעוד 4 שנים יגיע היקף השוק ל־17 מיליארד דולר".

     

    החשש ממחסור במזון והעובדה שהאצות הן מקור מרוכז למינרלים ולאנזימים הביאו להשקעות בתחום. חברת "פרוטרום" הישראלית, אחת מ־10 החברות המובילות בעולם לייצור תמציות טעם וריח לתעשיית המזון, השקיעה לפני כשנה כ־10 מיליון שקל בחברת "אלגלו", סטארט־אפ ביוטכנולוגי לגידול והפקה של אצות בשיטות מתקדמות, במטרה להפיק רכיבים נוגדי חמצון כתוספים לתעשיית המזון.

     

    בשנים האחרונות הפכה ישראל למעצמה בתחום האצות, במיוחד לאחר שהוקמה חוות האצות הענקית בקיבוץ קטורה. בחווה זו מגדלים אצות מיקרוסקופיות להפקת צבע אדום המשמש כנוגד חימצון לתעשיית תוספי המזון. באילת פועל מפעל האצות NBT בבעלות יפנית, שבו מגדלים אצות מסוג דונליאלה המייצרות בטא קרוטן.

     

     


    פרסום ראשון: 14.08.17 , 20:34
    yed660100