צפירת הרגעה

ההתכתשויות המילוליות אינן נפסקות, אבל בשטח נעשים מאמצים למנוע הסלמה צבאית בין צפון־קוריאה לארה"ב † הרודן קים ג'ונג און בחן תוכנית לשיגור טילים לגואם, אבל גם הודיע שיחכה לראות מה המהלך של "היאנקים המטופשים"

על שולחנו של מנהיג צפון־קוריאה, קים ג'ונג און, הונחה אמש תוכנית התקיפה לשיגור ארבעה טילים לגואם, תוכנית שהסעירה את העולם בשבוע האחרון מאז שקים הכריז עליה. אולם לאחר סקירה מקיפה, הרודן החליט להשהות את פתיחת המלחמה ולחכות לראות מה יהיה הצעד הבא של "היאנקים המטופשים", כלומר ארצות־הברית, כך דווח בסוכנות הידיעות של צפון־קוריאה.

 

סוכנות הידיעות שיחררה תמונות של הרודן מקבל תדריך על מפה שככל הנראה מצביעה על מסלול הטילים המתוכנן מצפון־קוריאה לגואם, בקו ישר העובר מעל יפן. "אם אמריקה תתפתה להפעיל כוח באופן חסר אחריות, זה יוביל לרגע היסטורי שנתענג עליו, כאשר חיילינו ירמסו את היאנקים ויצמידו סכינים לצווארם", ציטטו בסוכנות הידיעות את הרודן.

 

הדיווח הגיע לאחר האזהרה של מזכיר ההגנה האמריקאי ג'יימס מאטיס, שלפיה ארה"ב לא תהסס לפעול במקרה שצפון־קוריאה תתקוף טריטוריה אמריקאית. "אתה לא יורה על אנשים בעולם הזה אלא אם אתה מוכן לשאת בתוצאות. עבורנו זו תהיה מלחמה", אמר מאטיס. אמש הנמיך להבות גם רקס טילרסון, מזכיר ההגנה האמריקאי. "אנחנו ממשיכים לנסות למצוא דרך לקיום דיאלוג, אבל זה תלוי בו", כאשר הכוונה היא לקים.

 

ההצהרה הצפון־קוריאנית מכוונת לתרגיל משולב המתוכנן להתחיל בשבוע הבא, ובו צבאות ארה"ב ודרום־קוריאה יתאמנו יחד. תרגיל שהשכנה מצפון תופסת כהכנות לפלישה, למרות ההכרזה של ארה"ב ודרום־קוריאה כי מדובר בתרגיל הגנתי.

 

נשיא דרום־קוריאה מון ג'אה אין ניסה להרגיע את הרוחות. "פעולה צבאית בחצי האי הקוריאני תלויה באישור דרום־קוריאה, אף מדינה לא יכולה להחליט על תקיפה בצפון־קוריאה ללא אישורנו", אמר מון בנאום שנשא לכבוד יום העצמאות. מון הוסיף כי הסכסוך על תוכנית הגרעין של צפון־קוריאה חייב להסתיים בדרכי שלום והבהיר כי זו תפיסה שדרום־קוריאה חולקת עם ארצות־הברית.

 

בשיאו של המשבר עם ארה"ב בירך אתמול יו"ר הרש"פ אבו־מאזן את מנהיג צפון־קוריאה לרגל יום השחרור של קוריאה באיגרת רשמית ששלח לו. הוא ציין כי העם הקוריאני שילם מחיר יקר למען חירותו שלו והביע את הערכתו לכך שקוריאה עומדת לימינו של העם הפלסטיני במאבקו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים