כשבן משפחה אובחן כלוקה בדמנציה: יש מה לעשות

ירידה משמעותית בזיכרון אצל בן משפחה מבוגר, המגובה באבחנה המצביעה על דמנציה או על מצב אלצהיימר התחלתי, מתקבלת פעמים רבות אצל המשפחה כמצב בלתי הפיך ומצער. הוא אכן כזה, אבל לדברי העובד הסוציאלי ליאור רייצר, המרפאה בעיסוק אתי ניקל והמומחית לגריאטריה ד"ר ליליה ברומברג מצוות המרכז הטיפולי לאנשים במצבי אלצהיימר ודמנציה של עמותת שילה בחיפה, ניתן להקל על ההתמודדות ואף להאט את התקדמות התהליך הדמנטי. הנה עצותיהם:

 

הגיעו לאבחון מוקדם ככל האפשר - חשוב להתחיל לעבוד על התפקוד מוקדם ככל האפשר, כדי לשמר יכולות שטרם אבדו. שלב האבחון קריטי גם לטיפול התרופתי - יש תרופות שניתנות במצב התחלתי בלבד.

 

למדו את המצב ואת זכויותיכם - היוועצו בעובד סוציאלי מנוסה לגבי המשאבים העומדים לרשותכם בקהילה להתמודדות עם בן משפחה שלקה בדמנציה, לסיוע במימוש הזכויות ולתכנון עתידי. המידע יסייע לטיפול מדויק יותר ויקנה תחושת שליטה במצב.

 

הקפידו על סדר יום קבוע ככל שניתן - סדר יום קבוע מעגן את היום ומשרה ביטחון ויציבות על האדם הלוקה בדמנציה.

 

הפעילו את הראש - תשבצים, סודוקו, אבל לא רק. גם משחקי שולחן, מפגשים חברתיים וכל פעילות שאינה פסיבית (כמו צפייה בטלוויזיה) מספקת גרייה קוגניטיבית.

 

כשבן המשפחה גר לבד - מומלץ להתקין בבית לחצן ביטחון רפואי, הזמין 24/7 במקרי חירום. אם האדם נייד מאוד, כדאי לחבר אותו לנהג מונית קבוע, לתחושת ביטחון והיכרות הדדית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים