"אני שמח שמשרד הבריאות סגר לי את המסעדה"

לפני כשנה וחצי פשטו פקחי משרד הבריאות על "המוציא" של השף אבי לוי בשוק מחנה יהודה, החרימו חצי טון בשר וסגרו את המסעדה. "זאת הייתה תקופה טראומטית, היה כבד בנשמה, אבל משרד הבריאות צדק", מודה לוי. במקום לשקוע ברחמים עצמיים, הוא ניצל את הסגירה כדי להשתתף עם אשתו אילנית בריאליטי "זוג מנצח" ("היא לחצה, הפרסום קסם לה"). עכשיו אחרי שפתח את "המוציא" מחדש, הוא מדבר על עברו כנרקומן ועל שותפיו לתוכנית: "אביבה תבורי אשה חזקה, אני מחזיק ממנה. לא פשוט עם ג'ובאני, הוא לא נורמלי אבל אני חולה עליו"

לפני כשנה וחצי פשטו פקחי משרד הבריאות על מסעדת "המוציא" של אבי לוי בירושלים והחרימו 500 קילוגרמים של בשר, עופות ודגים. סיבה טובה מאוד להתמוטט, אבל לוי שעבר תקופה קשה טוען כי בדיעבד הפקחים עשו לו טובה גדולה. עובדה: הגרסה החדשה של "המוציא", שממוקמת 300 מטרים בלבד מהמיקום הקודם, מרווחת הרבה יותר ולא תמיד אפשר למצוא בה שולחן פנוי.

 

"סגירת 'המוציא' הקודמת הייתה טראומטית, ההרגשה הייתה ממש כבדה בנשמה. אבל משרד הבריאות צדק, המטבח שם היה קטן וחדרי ההכנות זעירים. זה לא הגיוני לעבוד עם כמויות כאלה של אוכל במטבח כל־כך קטן. האכלנו שם 400 איש ביום במטבח שלא מספיק להאכיל 70 איש. במחשבה לטווח הרחוק, הם עשו לי טובה הנה תראי איזה מקום חדש פתחתי".

 

ואכן, כשאנחנו נפגשים בחלל היפה והגדול של "המוציא" המחודשת, שעתיים לפני תחילת הסרוויס, ההכנות בעיצומן. אמו, מרים, כמו תמיד, ישובה על כיסא מול החלון הפונה לרחוב יפו ושקועה בהכנת הקינוחים. לוי מביט בה בחיוך אוהב. "אמא היא הנשמה של המסעדה", הוא אומר. והבן שלה כבר מזמן לא רק שף, אלא כוכב ריאליטי במשרה מלאה. אחרי שזכה ב"מאסטר שף", לוי מככב בימים אלה עם רעייתו אילנית בריאליטי "זוג מנצח" בערוץ 10 ביחד עם דמויות קאלט כמו אביבה תבורי וג'ובאני רוסו.

 

במסעדה הטבחים מתרוצצים סביב הסירים הגדולים, לוי מזכיר להוסיף זרעי כמון לאחד הסלטים ושירה, המלצרית, מבריקה את הדלפק ומיישרת עוד קצת את הכיסאות סביב השולחנות. את רובם, אגב, הביא לוי במיוחד ממרוקו, ממנה חזר לאחרונה עם קונטיינר שלם של אביזרי נוי ורהיטים למסעדה החדשה, שבה 170 מקומות ישיבה בשתי קומות ועל המדרכה הסמוכה.

 

"לא הזזתי פה בורג לפני שקיבלתי ממשרד הבריאות תוכנית חתומה", הוא מספר, "רק אחרי חודש של דין ודברים מולם, נסעתי למרוקו להביא מנורות, כלי נחושת, תנור אפייה ישן, פלטות לשולחנות וכיסאות. חזרתי ישר לתוך השיפוץ, והכל התחבר בצורה מדהימה". ואכן, המסעדה יפהפיה, כשאת קירותיה מעטרים בין השאר מתכונים בכתב יד לעוגיות יו־יו, שבקיה, חלות קלועות, ממולאים ומעמול.

 

רגע לפני שנדבר על אוכל, בוא נדבר על ריאליטי הזוגות.

 

לוי מחייך. "היינו חודש בצילומים. זה לא שאני רציתי, אבל אילנית לחצה". אילנית היא אשתו כבר 17 שנים ולוי אומר שהוא שמח שהקשיב לה. "הפרסום קסם לה והיא באה ואמרה לי: 'איפה יהיה לנו חודש להתנתק מהכל'. למרות שלא רציתי, עשיתי את זה בשבילה, אפילו שידעתי שהיא לא מבינה כמה אינטנסיבי יהיה החודש הזה. זאת הרי ממש לא חופשה, אבל היה גם האלמנט הכספי ובסך הכל, הייתה חוויה. אילנית עשתה משימות שלא האמנתי שהיא תעשה, הכרתי אותה כפחדנית, והיו קטעים שהיא צחקה עליי, למשל כשמתתי מפחד לפני הכניסה לחדר החשוך. לשמחתי, יש לנו זוגיות חזקה אז עברנו את זה בכיף. כשהזוגיות לא חזקה, זה יכול להיות מסוכן".

 

לא מדובר רק בזוגיות שלכם, אלא ביחסים מורכבים גם עם שאר הזוגות בתוכנית.

 

"אני דווקא התחברתי מאוד לאביבה תבורי. ישר רואים שהיא אישה חזקה עם ניסיון חיים עשיר, אני מאוד מחזיק ממנה כאישה חכמה ואמא מדהימה".

 

וג'ובאני רוסו?

 

"לא תמיד פשוט להיות איתו. תאמיני לי, הוא בחור לא נורמלי, אבל אני חולה עליו, הוא מצחיק בטירוף ולא משעמם לרגע. הוא כמו קפיץ, מלא באנרגיות. כשהוא בסביבה אין סיכוי לנוח ואפשר לבכות ממנו מצחוק, אבל הוא גם מאוד רגיש וגם אשתו, מאיה, היא אשה שנונה ומקסימה. לגיא ביטון אני מציע ללמוד לרוץ, כי הוא הפסיד לי כמה פעמים. ואני גם מאוד אוהב את דנה זרמון ואת דנית גרינברג, שתיהן בחורות חמודות בטירוף שאוהבות את החיים".

 

אבל אתגרים זה לא משהו שלוי פוגש על מסך הטלוויזיה. מבחינתו, כנרקומן לשעבר, החיים הם אתגר ארוך ומתמשך והפורענות ממתינה תמיד מעבר לפינה, בעיקר כאשר העבודה במסעדה גורמת לו להיות מוקף בכל סוגי האלכוהול. "אני זוכר כל שפל אליו הגעתי ולא מקל ראש בשום אלמנט בעברי", מתוודה לוי. "אבל בשנים האחרונות החיים שלי מאוד מוקפדים ומסודרים. אני לא לוקח כלום כמובן מאליו, לא עושה לעצמי הנחות ומציב לעצמי גבולות ברורים שכולם מודעים להם. למדתי לחיות עם העובדה שבמסעדה יש אלכוהול מסביבי כל הזמן, ואני לא נוגע בו. לבית בכלל לא נכנס אלכוהול. אני עדיין הולך למפגשים של קבוצת התמיכה, ויש לי את התפילות שלי ואמרות ההודיה שאני משנן בכל יום על המקום שאני נמצא בו, ועם הכוחות האלה אני מסתכל קדימה וממשיך. זה לא אומר שאני לא פוחד מכלום, זה רק אומר שאני עושה פעולות שמנטרלות מבחינתי את הסיכון".

 

זה אומר, בין השאר, גם תשומת לב לתזונה. בשלושת החודשים האחרונות רזה לוי, כך הוא מעיד בגאווה, 11 קילוגרמים. מה הסוד? הוא משתדל לאכול יותר ירקות ולהימנע מנשנושי הלילה הבעייתיים, כמו למשל המופלטה עם האנטריקוט שלו — אויבת אכזרית של כל דיאטה. כשאנחנו, הטבחים, חוזרים הביתה בלילה אחרי סרוויס־חרבות כמו שאנחנו קוראים לזה, אנחנו מחפשים משהו שירים מחדש את האדרנלין. ואז לא בא לך על סירים, ואת פותחת את הארון ונופלים עליך במבה ושוקולד. החלטתי להפסיק עם זה ולהתפרע על צלחת גרנולה עם גוג'י ברי וכל השטויות האלה. וואלה, זה עובד".

 

אבל לא צריך לדאוג, בתפריט החדש של "המוציא" יש מקום של כבוד לכל המנות המיתולוגיות שהן חלק מזהותו הקולינרית, כמו הדגים בשרמולה, הפסטיה והממולאים. "הרחבנו את תפריט הצהריים והוא יכלול גם תבשילי פתיליה ממושכי בישול, בעוד שבערב הדגש הוא על מנות קלות יותר, בהן למשל מפלטה של אנטריקוט, ספינג' של כבד אווז והפסטיה הבלתי נמנעת. בערב גם נתחיל להציע אווירה שונה, מגניבה ושמחה יותר, עם הרבה צ'ייסרים של עראק ומלצרים שרוקדים לפעמים. זה יהיה כמו טפאס־בר אלג'יראי־מרוקאי לשעות הקטנות, עם מזאטים כמו צ'יפס מרוקאי וברבוניות מטוגנות שילוו את האלכוהול והופעות חיות".

 

קונטרה ל"מחניודה" של אסף גרניט, שנמצאת ממש ליד?

 

"אני מת על 'מחניודה', זה מקום מדהים ואסף עשה דברים מצוינים שאחרים ניסו לחקות ונכשלו. הוא מאוד חשוב לירושלים. אבל אני לא מרגיש שאני בתחרות מולו, כי התפריטים שלנו באים ממקומות שונים לגמרי, אצלי כשר ובמחניודה לא, ואם יש דמיון זה רק באווירה השמחה, וכיף לי לראות את ההצלחה האדירה שלו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים