עוגת שזיפים הפוכה

את עוגת הפרי הקיצית והעסיסית הזו מומלץ לאכול בפרוסות גדולות עם גלידת וניל נמסה

עוגות פירות הן כנראה הדבר הכי טוב בקיץ. וכאשר מדובר בעוגות הפוכות העשויות מפירות קיץ בשיא בשלותם, המגירים את מיצי הפרי העסיסיים – זה אפילו טוב עוד יותר. ככה אני מכינה עוגת שזיפים הפוכה. לאכול בפרוסות גדולות עם קצפת, או עם יוגורט, או עם גלידת וניל נמסה. 

 

 

המרכיבים:

 

לשזיפים:

 

7 שזיפים אדומים, מגולענים וחתוכים לשמיניות

 

2 כפות סוכר

 

לעוגה:

 

2 וחצי כוסות קמח תופח

 

מעט מלח

 

150 גרם חמאה מומסת (במיקרוגל או בסיר קטן על הכיריים) ומצוננת

 

כוס וחצי סוכר

 

3 ביצים

 

כפית תמצית וניל

 

מכל שמנת חמוצה

 

אפשרויות להגשה:

 

שמנת חמוצה, או קצפת, או גלידת וניל

 

הכנה:

 

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים היטב היטב את התבנית.

 

2. מניחים את פרוסות השזיפים בתבנית האפייה העגולה, כשהן חופפות קצת זו לזו, ליצירת מעגל. זורים עליהן באופן שווה את הסוכר ומניחים לחצי שעה לפחות.

 

3. שמים בקערה גדולה את הקמח והמלח ומערבבים. בקערה נפרדת שמים את החמאה המומסת, מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים פנימה את הביצים, זו אחר זו, ומערבבים היטב אחרי כל הוספה.

 

מערבבים לקרם חלק. מוסיפים את תמצית הווניל ואת השמנת החמוצה ומערבבים בכף לקרם אחיד. יוצקים לקערת הקמח ומערבבים בכף רק עד שמתקבלת עיסה אחידה וחלקה ואין גושים (אבל לא מערבבים יותר מזה! אחרת תתקבל עוגה קשיחה).

 

4. יוצקים את עיסת העוגה על השזיפים שבתבנית. אופים 50־45 דקות, או עד שהעוגה זהובה וקפיצית קצת למגע, וקיסם שננעץ לתוכה יוצא יבש כשעליו מעט פירורים.

 

5. מוציאים ומצננים 10 דקות. מניחים מלמעלה צלחת גדולה והופכים את העוגה בזהירות. מחלצים מהתבנית. אוכלים מיד חמימה או בטמפרטורת החדר. טעים עם שמנת חמוצה, גלידת וניל או קצפת. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים