yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום : ידיעות אחרונות
    ממון • 24.08.2017
    עברית בתוך הקופסה
    קונסולת המשחק אקס–בוקס וואן תקבל סוף־סוף ממשק בעברית, כך חושף מייק ייברה, סגן נשיא במייקרוסופט • וזו לא ההפתעה היחידה שמתכננת החברה: מעדכון שיהפוך את הקונסולה למהירה יותר ועד השקת דגם חדש לחלוטין • ראיון
    דניס ויטצ'בסקי

    קונסולת המשחק Xbox One תלמד עברית בסתיו הקרוב, כך חושף בראיון עם "ידיעות אחרונות" מייק ייברה - סמנכ״ל תאגידי של פלטפורמת אקס־בוקס במיקרוסופט.

     

    התמיכה בממשק עברי תתווסף כחלק מעדכון הסתיו הגדול, שייצא במקביל להשקת קונסולת ה־Xbox One X החדשה של החברה בתחילת נובמבר, והיא חלק מתמיכה כללית של הקונסולה בשפות שנכתבות מימין לשמאל. ״אנחנו שמחים מאוד להשיק את התמיכה בשפות שנכתבות מימין לשמאל עבור המשתמשים בישראל, ומצפים בקוצר רוח לשמוע מה אתם חושבים״, אומר ייברה.

     

    הממשק בעברית יקל בעיקר על משתמשים צעירים, ילדים ומשפחות, שחוויית השימוש והמשחק בקונסולה תהפוך להיות נגישה וידידותית הרבה יותר עבורם.

     

    גיור האקס־בוקס וואן מתרחש כמעט 5 שנים לאחר שמנכ״ל מיקרוסופט דאז, סטיב באלמר, השיק את האקס־בוקס בישראל. בכך תהיה זו קונסולת המשחק הראשונה שכוללת ממשק עברי, אך לא הפעם הראשונה בה עברית מופיעה על המכשיר. כבר לפני שנה וחצי, השיקה מייקרוסופט גרסה עברית - כולל דיבוב מלא - למשחק המרוצים "פורצה". עם זאת, ייברה לא יכול בשלב זה לומר אילו משחקים נוספים יתמכו בעברית, זאת כיוון שהדבר נתון להחלטת האולפן המפתח.

     

    מייק ייברה | צילום: ידיעות אחרונות
    מייק ייברה | צילום: ידיעות אחרונות

     

     

    לדבריו של ייברה, יצירת התמיכה בעברית נעשתה הן כדי לעזור להפצה המקומית של הקונסולה בישראל, והן בזכות הפידבק שהחברה מקבלת מהקהל בארץ. ניתן להניח כי העובדה שהאקס־בוקס וואן מבוססת על גרסה מותאמת של מערכת ההפעלה "חלונות", הקלה על מלאכת הגיור. שתי המתחרות הבולטות, פלייסטיישן 4 מבית סוני וסוויץ׳ של נינטנדו, מבוססות על מערכת ההפעלה FreeBSD.

     

    בשבוע שעבר הודיעה מייקרוסופט כי תשיק בישראל את שירות Gamepass של אקס־בוקס, בתאריך 1 לספטמבר. שירות זה הוא מעין מנוי קבוע לספריית משחקים גדולה. בתמורה לדמי מנוי חודשיים של 10 דולר לחודש (בארה"ב), השירות מספק גישה חופשית לספרייה של כ־100 משחקים, שהולכת ומתרחבת מדי חודש.

     

    מלבד זאת לא צפויות השקות של שירותים נוספים של אקס־בוקס בישראל. לדברי ייברה, במייקרוסופט בודקים את האפשרות לספק שירותים כמו חנות סרטים וסדרות דיגיטלית גם בישראל, אך אלו אינם חלק מההשקה.

     

    שיפור המהירות

     

    ברקע ההכרזה עומד עדכון תוכנה חדש שמגיע למשפחת האקס־בוקס וואן (שכוללת שלוש קונסולות שונות - אקס־בוקס וואן ואקס־בוקס וואן S, ולצידן אקס־בוקס וואן X שתושק בנובמבר, ראו מסגרת). לדבריו של ייברה, בנוסף לתמיכה בשפות חדשות יתרכז העדכון בשלושה דברים: העלאת מהירות הממשק, שיפור היכולת לקבל מידע חברתי, וכן יכולות התאמה אישית של הממשק.

     

    מבין אלה, המהירות היא הנושא עליו מדבר ייברה קודם כל, ומסיבה טובה: מדובר באחת מנקודות החולשה העיקריות של ממשק האקס־בוקס כיום, בהשוואה לממשקים של המתחרים. לדבריו, במייקרוסופט הכירו בכך שכאשר הקונסולה הושקה לפני שנתיים, מהירות הממשק שלה הייתה נמוכה מהרצוי, ועמלו קשה כדי לשנות את זה - הן באמצעות עבודה עם זיכרון הקונסולה כדי לאפשר טעינה מהירה יותר של דפים, והן בהוספת פריטים חדשים לממשק, כמו היכולת לעבור בין משחקים באמצעות חלונית פעולות מהירות, ללא צורך להיכנס לתפריטים.

     

    האלמנט השני בו מתמקדת מייקרו־סופט בממשק החדש הוא שיפור היכולת להבין בקלות מי מחבריכם משחק במה כרגע. בפועל, זה אומר שהממשק יבליט שידורים חיים שחבריכם מעבירים, וקריאות לשחק בכותרים מרובי־משתתפים ממועדונים שבהם אתם חברים. הדבר יועיל לה מאוד, כנראה, כאשר בהמשך השנה יגיע לאקס־בוקס וואן המשחק הפופולרי PlayerUnknown's Battlegrounds, אותו מייקרוסופט כעת גם מפיצה בגרסת האקס־בוקס שלו. באטלגראונדס - משחק פעולה בו 100 שחקנים צונחים על אי נטוש ונלחמים עד שרק אחד שורד - נמצא כיום בגרסת בטא בתשלום, ונמכר ביותר מ־8 מיליון עותקים בתוך 4 חודשים בלבד. הוא גם הפך לאחד המשחקים הפופולריים ביותר גם באתרים של שידורים חיים ממשחקים ובראשם Twitch.

     

    ייברה אומר כי מערכת היחסים ושיתוף הפעולה עם אולפן BlueHole, האחראי על באטלגראונדס, מתהדקים, ומייקרוסופט מעמידה לרשותו משאבים בתחום השיווק וכן משאבים הנדסיים, כדי לוודא שגרסת אקס־בוקס מנצלת את משאבי המערכת בצורה הטובה ביותר, יחד עם שיפורים ייעודיים לאקס־בוקס וואן אקס.

     

    ומה לגבי יכולות ההתאמה האישית של הממשק? ייברה מסביר שבעדכון החדש של אקס־בוקס וואן יהיו בלוקים של תוכן שניתן יהיה להוסיף ולהוריד מהמסך הראשי. מטרת אלה היא לאפשר לכם לקבל את המידע שאתם רוצים, בין אם בא לכם לעקוב בצורה הדוקה אחר חברים כדי לדעת מתי ובמה הם משחקים, או אם מה שמעניין אתכם זה רק משחקים. היכולת לנעוץ ולהוריד פריטים מהדף תאפשר, לדברי ייברה, להפוך את השימוש באקס־בוקס וואן למהיר ואינטואיטיבי אף יותר.

     

    ומה עם הקינקט?

     

    רק לפני 7 שנים, מצלמת זיהוי התנועה קינקט לאקס־בוקס 360 הייתה אחד המוצרים הנמכרים ביותר בשוק. פרי פיתוחה של פריימסנס הישראלית, אשר נמכרה מאז לאפל, קינקט אפשרה זיהוי תנועות גוף וידיים בצורה מדויקת, ועבורה יצאו מגוון משחקים שניצלו את היכולת הזו - ממשחקי ריקוד ועד משחקי פעולה. אך באר החוויות של הקינקט יבשה די מהר. אקס־בוקס וואן אמנם הושקה עם גרסה משופרת של המצלמה, אך מיעוט המשחקים ושיקולי מחיר גרמו למייקרוסופט להפסיק למכור את החבילות שכללו את הקונסולה ואת המצלמה יחד, ואז גם החליטה להיפטר מהכניסה הייעודית במכשיר עבור המצלמה.

     

    ייברה לא ממהר להספיד את הקינקט, אך לדעתו הדגש העיקרי של הקינקט יהיה בשליטה קולית ויכולת צילום - לאו דווקא במשחקים. כך, שילוב של העוזרת האישית קורטנה באקס־בוקס מתבצע דרך המיקרופון של קינקט (קורטנה לא תומכת כיום בעברית), והעברת שידורים חיים דרך אפליקציית Mixer כוללת את האופציה להראות את השחקנים במקביל למשחק בו הם משחקים. ובכך מסתכם ההווה של קינקט. האם יש לה עתיד? נראה שלא ממש. •

     

    מדריך: אקס־בוקס בשלושה טעמים

    עם הגעתה של ה־Xbox One X בנובמבר, יהיו בשוק שלוש גרסאות של האקס־בוקס וואן. שלושתן מסו־ גלות להריץ את אותם המשחקים. מה בדיוק ההבדלים ביניהם?

     

    Xbox One: הקונסולה המקורית שהושקה ב־2013 . זוהי הגרסה הבסיסית של הקונסולה, שכמעט ולא נמכרת כיום, אך יש חנויות עם מלאי ישן שעדיין ימכרו לכם אותה.

     

    Xbox One S: הדור השני של הקונסולה, שהושק בסתיו אשתקד. היא קטנה ב־40% מאחותה הגדולה, עם ספק כח פנימי במקום הלבנה החיצונית, ויותר כח עיבוד - מספיק כדי שחלק מהמשחקים ירוצו חלק יותר, אך לא מספיק כדי לספק שיפורים גרפיים. הקונסולה תומכת בהצגת תכנים ברזולוציית 4K, אך במקרה של משחקים, מדובר בעיבוד־מחדש של אות וידאו ברזולוציה נמוכה יותר, ולא ביצירת תמונת 4K מאפס. היא מגיעה עם גרסה חדשה של שלט האקס־בוקס, שכולל אחיזה נוחה יותר ותמיכה בחיבור דרך בלוטות׳.

     

    Xbox One X: הדור החדש. היא הוכרזה בתערוכת E3 לפני כחודשיים, ותגיע לשוק בנובמבר. זו תהיה הקונסולה בעלת כח העיבוד הגבוה ביותר בשוק, עם תמיכה מובנית ביצירת תמונת 4K מאפס. רבים ממשחקי אקס־בוקס יקבלו גרסה מיוחדת ל־One X שתאפשר להם לרוץ ברזולוציית 4K, אך במייקרוסופט מתמקדים גם בשיפור הביצועים של משחקים על טלוויזיות Full HD רגילות. תיאורטית, האקס־בוקס וואן X תהיה מסוגלת לתמוך במשחקי מציאות מדומה, אך במיקרוסופט לא הכריזו עד כה על מוצר מציאות מדומה המיועד לאקס־בוקס.

     


    פרסום ראשון: 24.08.17 , 20:50
    yed660100