יפו: מעורב וחריימה

בטח שמתם לב שלבעלי מסעדות וברים בגוש דן יש לאחרונה נטייה להעניק שמות למקומות שלהם על שם ערים והרים, נהרות וארצות בהם אהבנו לבלות פעם, וכיום זה לא כל כך אפשרי. וכך, אחרי סנטה קתרינה, פורט סעיד ונילוס, מגיע יריחו, בר מסעדה שצץ בשוק היווני המתעורר של יפו.

יריחו הוא המקום הנכון לבלות בו את לילות שלהי הקיץ ותקופת החגים. החלל הפתוח והרחבה המקסימה כבר רוחשים בבליינים מתוקשרים. אפילו דני קושמרו הגיע לשם היישר מאולפן שישי כדי להירגע מעוד ניסיון להשכין שלום בין רוני דניאל וערד ניר. חוץ מהאווירה, הסיבה העיקרית להגיע היא כמובן האוכל, לו אחראי השף הצעיר והמוכשר עידן פרץ, בוגר מסעדת "פופינה" בתל־אביב. את התפריט הוא יצר תחת עינו הפקוחה של יועץ מצוין — תומר אגאי מ"סנטה קתרינה".

החיבור בין השניים הוליד כמה מנות משמחות: כדור ים קרוע — פתיח מסביצ'ה של מוסר עם בורגול, לימון כבוש ויוגורט נענע עטוף בפלפל חריף קלוי (44 שקל); מעורב טלה — איברי פנים על פיתה (54 שקל); ושייטל יריחו הרובץ על חציל (79 שקל). גם הפרשנות של פרץ לחריימה המסורתית — נתחי דג מוסר על ברוסקטה – שווה נגיסה (77 שקל).

מהטאבון האיטלקי הענק שולף פרץ פיצה יפואית שמורכבת מקרם כרובית (כן, כן) וסרדין כבוש. הוא חובב טיגון, אז אל תחמיצו את הצ'יפס שלו — תפוחי אדמה בייבי קרועים, עליהם הוא מגרד עירית וקליפת ליים, ומגיש עם איולי כמון. באגף הקינוחים יש שתי אופציות בינתיים, אבל למה להתלבט? לכו על שתיהן: מוס שוקולד נהדר עם חלבה, סילאן וקצפת (32 שקל) וקדאיף עם חמאה שממולא בקרם מסקרפונה, גרידת ליים, צ'ילי חריף וסירופ דובדבני אמרנה (36 שקל). סיום הולם לבילוי ים תיכוני כיפי.

יריחו, פנחס בן יאיר 4, תל־אביב יפו, 058-6666921, א'־שבת, החל מ־18:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים