לא צריך יום לימודים ארוך
הבלוגרית מאיה מרום ("בצק אלים") קצצה, מעכה, בישלה, אפתה - ובסוף גם צילמה: כריכים משודרגים ובריאים ממצרכים שיש לכם במקרר
טוסט גבנ"צ ולחם שום
ממרח הפטנט הזה הוא הסוד הקטן שישדרג כל טוסט למעדן אליפות. להכנת ממרח השום - לוקחים יריעת נייר אלומיניום ומקפלים אותה על עצמה כך שתתקבל שכבה כפולה. מניחים במרכז היריעה 2 ראשי שום שלמים (אין צורך לקלף, הידד!) ומזרזפים בנדיבות שמן זית. עוטפים את ראשי השום היטב בנייר ליצירת מעטפה אטומה ואופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות כ־50 דקות. מצננים ומועכים את פיסות השום הרכות כך שהתוך הצלוי יימעך החוצה. מערבבים את ממרח השום המתקבל עם קורט נדיב של מלח ו־3 כפות שמן זית. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבועיים. מורחים את הממרח על פיסת לחם שאור או חלה, מוסיפים פרוסה או שתיים של גבינה צהובה (בכל אחוז שומן, ומכל סוג שאוהבים). קולים בטוסטר כ־2־3 דקות. הכריך טעים גם ללא קלייה! ממרח השום מעולה גם כתוספת לפירה או כחיזוק טעם לתבשיל האהוב עליכם.
סלט עוף
מנה הגונה של חלבון ושינוי מרענן (ובריא יותר) מול הנקניקים המעובדים. שמים 500 גרם חזה עוף (שלם, לא פרוס או משוטח) בסיר בינוני ומכסים בהרבה מים. מביאים לרתיחה, עוברים לאש קטנה, מבשלים חמש דקות, מכבים את האש, מכסים ומשהים למשך עשר דקות. מוציאים את חזה העוף מהמים החמים וחותכים לקוביות. (פססט: אפשר בשלב זה לחתוך גם לפרוסות ולהשתמש בסנדוויצ'ים מבלי להכין סלט!). מערבבים את קוביות העוף עם 4 כפות מיונז, כף מיץ לימון, ומלח ופלפל בנדיבות. אם הקליינטורה זורמת, אפשר להוסיף 3 מקלות סלרי פרוסים דק־דק. שומרים במקרר עד חמישה ימים. מספיק לשמונה סנדוויצ'ים נדיבים. (גיוון חביב: נסו לערבב פנימה גם קוביות קטנות של תפוח ירוק. טעים!)
קשת של ירקות
המראה המפתה של הכריך הזה ידרבן גם סנובים מדופלמים לתת צ'אנס לבריאות. משתמשים בקולפן ג'וליינים (להשיק בזיל הזול בשווקים ובחנויות לכלי מטבח) וקולפים גזר וסלק לרצועות דקיקות. פורסים עגבניות ומלפפונים לפרוסות דקות. בשלב זה אפשר לשמור את כל הירקות, בנפרד, בתוך קופסה גדולה במקרר עד שלושה ימים. להרכבת הכריך מורחים 2 פרוסות לחם בשכבה נדיבה של גבינת שמנת (אפשר דלת שומן). מניחים על הפרוסה לפי הסדר פיסת חסה (או קייל, או גם וגם!), פרוסות מלפפון, רצועות גזר, פרוסות עגבנייה, ורצועות סלק. מסנדווצ'ים את שתי הפרוסות ועוטפים היטב בנייר פרגמנט.
פסטו יצירתי וגבינה מלוחה
המתכון הזה מנצל את כל שאריות הירוקים שמתחבאות לכם במקרר והתוצאה טעימה בדיוק כמו הפסטו המצוי שאתם מכירים! אוספים תערובת של 2 כוסות עשבי תיבול מהמקרר: פטרוזיליה, כוסברה, עירית, שמיר, בזיליקום, רוקט, או חסה (כן!). טוחנים בפוד פרוססור יחד עם 2 שיני שום, שליש כוס פרמזן מגוררת, וחצי כוס שמן זית. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל. שומרים בצנצנת במקפיא (הפסטו עלול להשחיר במקרר, למרות שטעמו לא נפגם). אם אתם רוצים ללכת על כריך מגה משודרג - הגישו אותו בקרואסון יחד עם פטה או כל גבינה מלוחה שאוהבים. טעים גם בלחם רגיל, כמובן :)
לביבות בטטה אפויות בפיתה
גרסה כתומה ומתקתקה ללעטקס של חנוכה, רק בלי הטיגונים והבלגנים. מגררים בטטה בינונית קלופה (כ־250 גרם) בפומפייה גסה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים ביצה אחת, ושליש כוס קמח (לגרסה בריאה יותר אפשר להשתמש בקמח חומוס או קמח עדשים אדומות - להשיג בחנויות טבע). מערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה, דביקה וסמיכה מאוד (אם התערובת רטובה מדי, מוסיפים טיפה קמח). משטחים לביבות קטנות בקוטר של כ־10־8 סנטימטר ובעובי 1 סנטימטר על תבנית עם נייר אפייה משומן בנדיבות, ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־20 דקות. הופכים את הלביבות ואופים 8־5 דקות מהצד השני. מצננים ושומרים במקרר עד שבוע. הלביבות מצוינות בפיתה עם כל ממרח שאוהבים, אבל הכי טעים גבינת שמנת שום שמיר (אפשר דלת שומן).