צ'יפס
השעון הרגוע
חיישן מיטה שמעיר בעדינות
להתעורר בבוקר זו ללא ספק חוויה לא נעימה, כל יום מחדש. אבל SleepPeanut של חברת Sen.se מבטיח לעשות את זה קצת יותר נסבל. החיישן מונח מתחת לסדין ועוקב אחר התנועות ואחר חום הגוף שלכם, וכך מזהה את מחזורי השינה המדויקים. המטרה היא למצוא את הזמן המיטבי ביותר להעיר אתכם, בטווח של 30 דקות משעת ההשכמה שהגדרתם. ומהו הזמן המיטבי? כאשר אתם נמצאים ב"מחזור שינה קל". זה אמור להיות הרבה יותר קל ונעים משעון מעורר, שמעיר אותנו באכזריות ללא קשר לעוצמת השינה שלנו באותו רגע. ההשכמה נעשית באמצעות צלילים מהסמארטפון או מהחיישן עצמו.
איפה משיגים: באתר sen.se. תמורת 24 יורו.
הקינג־קונג של הרובוטים
רובוט חכם שמשוחח עם בני אדם
קוראים לו Sanbot King Kong, הוא פרי פיתוח יצרנית בשם Qihan, והוא רובוט דמוי אדם אינטליגנטי. יש לו ידיים ביוניות, כל אחת מצוידת במנוע משלה, שמסוגלות לנוע בחופשיות, להרים ולשאת חפצים כבדים כמו ארגזי ומגשי מזון. מערכת איזון פנימית מבטיחה שהרובוט לא ישמוט את המטען שלו כשהוא נוסע על משטח לא ישר. ארבעה גלגלים מסיעים אותו במהירות של חמישה מטרים בשנייה, ומערכת ראייה בתלת־ממד עם אינפרא־אדום ואולטרה־סאונד ממפים את סביבתו ומבטיחים שיימנע ממכשולים ולא ייתקע בדלתות זכוכית. הוא גם יודע לתקשר ב־26 שפות. המטרה? לסייע לבני אדם ולעובדים בבתי חולים, בחנויות ובמוסדות ממשלתיים שונים.
איפה להשיג: יגיע לשוק האמריקאי במהלך 2018.
סגור על זה
מנעול חכם Otto Lock
מנעולים ומפתחות הם אמצעי נעילה ותיקים שכמעט לא השתנו במשך מאות שנים. ה־Otto Lock הוא אחד מהמנעולים החכמים הרבים שנכנסו לאחרונה לשוק ופועל בדומה להם: אין לו מנעול ומפתח פיזיים — המפתח הוא בעצם הסמארטפון שלכם. ברגע שתתקרבו לדלת, הוא יזהה אתכם — ותוכלו לפתוח אותה בלחיצת כפתור. אפשר גם לנעול או לשחרר נעילה דרך האפליקציה, מרחוק, או לתת אישור כניסה זמני או קבוע לחברים או לבני משפחה (המקבילה ל"לתת מפתח רזרבי"). אם הסמארטפון אבד או שהסוללה התרוקנה, אפשר לשחרר נעילה גם באמצעות קוד מספרי. המנעול החכם הזה מתיימר להיות קטן ואלגנטי במיוחד. צריך רק לקוות שלא יצוץ בו באג שישאיר אתכם מחוץ לבית.
איפה להשיג: באתר meetotto.com, תמורת 700 דולר.
עולה לשוליים
סמארטפון זול LG Q6
חברת LG כבר השיקה השנה מספר מכשירי דגל יוקרתיים, וכעת היא מביאה לישראל גם סמארטפונים במחירים זולים, שאמורים לקרוץ למשתמשים עם צרכים נמוכים, בפרט לילדים ולקשישים. מכשירי ה־Q6 וה־Q6 פלוס אמנם לא יקרים, אך כוללים מפרט מרשים ומתהדרים במסך 5.5 אינץ' נטול שוליים, שנפרס על כל חזית המכשיר. לשניהם מסך עם רזולוציה בריאה של 2,160 על 1,080 פיקסלים, מעבד סנפדראגון 435, גוף אלומיניום שמובטח כי יהיה עמיד לנפילות — ומצלמת 13 מגה פיקסל. שני הדגמים כמעט זהים אך נבדלים רק בזיכרון ובמחיר: ל־Q6 הזול יותר יש 3 ג'יגה־בייט RAM ואחסון של 32 ג'יגה־בייט, ואילו ה־Q6 פלוס, היקר יותר, מאובזר ב־4 ג'יגה־בייט של RAM ובאחסון של 64 ג'יגה־בייט.
איפה להשיג: בחנויות, ברשתות ובמפעילות הסלולריות, ב־1,200־1,400 שקל.
רואה פי 3
מצלמת תלת־ממד שמתחברת לסמארטפון
מי שמעוניין ליצור סרטוני תלת־ממד שבהם צופים דרך משקפי מציאות מדומה צריך להצטייד במצלמות מיוחדות המסוגלות ללכוד וידיאו ותמונות עם עומק, בתלת־ממד, אך המצלמות האלה בדרך כלל גדולות ומסורבלות. החברה הסינית Weeview מבטיחה פתרון: EyePlug, מצלמת תלת־ממד זעירה שמתחברת לשקע הטעינה בסמארטפון האנדרואיד. היא יודעת לצלם וידיאו בתלת־ממד או ליצור תמונות סטילס עם אפקט עומק, שמאפשר לשנות את הפוקוס לאחר הצילום. מדובר ברכיב זעיר — אך החיישן הוא רק בן 2 מגה־פיקסל, כך שאיכות התמונות לא תהיה מלהיבה.
איפה להשיג: טרם החל להימכר.
נתקלתם בגאדג'ט שווה? שלחו אלינו: Sagi-c@yediot.co.il

