פסטה כתומה
הפסטה הזו שמשלבת בטטה ופרמזן, תחכה על השולחן כאשר הילדים יחזרו מבית הספר
כבר שנים שהיא איתי: מנת פסטה של סוף קיץ, שמחה, טעימה. מושחתת, כן, אני מודה. כנראה ההוכחה הניצחת שפחמימות פעם אחת (בטטה) יחד עם פחמימות פעם שנייה (הפסטה) זה שילוב מנצח, ונשאר רק לפזר עוד מעט פרמזן. דרך טעימה ושמחה להתחיל את השבוע ואת השנה.
המרכיבים:
לבטטות:
5 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
1 כפית סוכר חום (דמררה)
1 כפית מלח
לפסטה:
1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה (כמו פוסילי או פנה)
לרוטב:
100 גרם חמאה
כ־20 עלי מרווה (תמצאו אותם באזור הירוקים בסופר)
1 1/2 לימונים לסחוט למיץ
50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
מלח, פלפל שחור
להגשה:
גבינת פרמזן, מגוררת
אופן ההכנה:
1. שמים בסיר (או במחבת בעלת שוליים גבוהים) את קוביות הבטטות, מפזרים עליהן את הסוכר והמלח ויוצקים מעט מים כדי כיסוי.
מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית 15־10 דקות. הבטטות מוכנות כאשר הקוביות רכות וכל הנוזלים התאדו. מעבירים לקערה.
2. בינתיים מבשלים את הפסטה: מרתיחים מים בסיר נפרד, ממליחים ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
3. להכנת הרוטב: בינתיים, שמים את החמאה בסיר שבו בושלו הבטטות, מוסיפים את המרווה ומחממים על להבה בינונית־גבוהה עד שהחמאה נמסה ומתחילה להזהיב וריחה הופך אגוזי. מוסיפים את מיץ הלימון ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפסטה, מערבבים, מוסיפים את הבטטות ומערבבים בעדינות. מוסיפים את גבינת הפרמזן ומערבבים שוב. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעדינות.
4. מחלקים את הפסטה לצלחות הגשה, זורים עוד גבינת פרמזן ומגישים.

