yed300250
הכי מטוקבקות
    נפלאות החומצה | צילום: שאטרסטוק
    מסלול • 07.09.2017
    נפלאות החומצה
    הידעת שיש היום בעולם מעל 150 מותגים של חומרי מילוי? אז איך תדעי שהרופא שלך מזריק לך את החומר הכי טוב עבורך?
    פרופ' אייל וינקלר

    יש היום בעולם מעל 150 מותגים של חומרי מילוי וכל אחד מהמותגים מתפאר בסדרת מוצרים עם ריכוזים, סמיכויות ותכונות נוספות - אז איזה חומר להזריק? בואו נעשה קצת סדר.

     

    היום המלכה הבלתי מעורערת של חומרי ההזרקה היא ללא ספק החומצה ההיאלורונית. מה אנחנו בעצם יודעים עליה? חומצה? קצת מלחיץ לא? לא! הרוב המכריע של החומצות ההיאלורוניות המשווקות היום מיוצרות בהנדסה גנטית מחומרי גלם איכותיים.

     

    תפקידה של החומצה ההיאלורונית בעור הוא לתת חיוניות, ברק, חיות וגמישות. מי שמפרק את החומצה ההיאלורונית בעור ומעודד ייצור מחודש הוא אנזים שהגוף מפריש - היאלורונידאז שמו.

     

    עוד גורמים לפירוק החומצה הם רדיקלים חופשיים, נזקי שמש ועוד.

     

    כל עוד ייצור החומצה הטבעי נהנה ממחזור ייצור ופירוק מהירים "מובטח" לנו עור "צעיר" וחיוני. אך כצפוי, עם השנים נפגעת יכולת הגוף לייצר חומצה היאלורונית בקצב מהיר. הרי לנו הסיבה לכך שככל שאנחנו מתבגרים העור מתעייף, מאבד מהברק, מהחיוניות, מהרכות ומהנפח. הקיצר, אנו מזדקנים.

     

    החומצה ההיאלורונית המודרנית תוכנתה להתנהג כמו החומצה הטבעית בגוף, למעט שכלול אחד דרמטי. באמצעות מנגנוני צילוב כימיים מתקדמים החומצה מתפרקת ממש־ממש לאט. חומצה המוחדרת לתת־העור בהזרקה, תישאר שם כמעט שנה!

     

    הזרקת החומצה ההיאלורונית מחזירה לעור נפח, משפרת את מרקם העור ואיכותו ומאפשרת לרופא לטפל באזורים שונים: עיבוי שפתיים, עצמות לחיים, שקעים מתחת לעיניים וכו'.

     

    אז בואו נחזור להתחלה - למה בעצם יש כל כך הרבה חומרים? כי לכל אחת (ואחד) נדרש מענה טיפולי בהתאמה אישית: חלק מבקשות למלא ולהחליק קמטים וכן להצעיר ולחדש את העור, אחרות מעוניינות לפסל ולהדגיש את תווי הפנים. לחלק יש עור רגיש או רפוי ולחלק יש עור מתוח ולכל אחת יש מבנה עצמות שונה וסימטריית פנים ייחודית.

     

    לחומרים היום יש תכונות פיזיקליות וביולוגיות המאפשרות לרופא לבצע התאמה מיטבית.

     

    על בטיחות לא מתפשרים

     

    חשוב להקפיד על חומר בטוח ומוכר עם אישורים מחמירים (כמו FDA). חדש זה טוב? לא פה! העדיפות היא לחומר מוכח, בטוח, מנוסה שקיים בעולם (ובארץ!) הרבה זמן והוזרק לכמה שיותר מטופלות על ידי כמה שיותר רופאים. לא לשכוח שהחומר נכנס לגוף שלנו ועדיף שיגיע מחברה פרמצבטית בעלת סטנדרטים גבוהים של ייצור, מחקרים וכו'.

     

    כמו שלא תסכימי לקבל תרופה שלא מחזיקה בתקנים וברמת הבדיקות והמחקרים המקיפים ביותר, או כזו שלא מתאימה בדיוק לאינדיקציה שלה את זקוקה, כך אסור לך להתפשר על איכות החומצה ההיאלורונית שמוזרקת לך.

     

    ממה להיזהר? מהמון דברים... קודם כל ממחירים נמוכים. חומר טוב שמוזרק על ידי רופא טוב עולה בין 2,500־1,600 שקל (ואף יותר), לכן אם מציעים לכם "מבצע" ב־999 שקל כדאי לבדוק טוב־טוב. יש חומרים שלא מחזיקים אפילו בחלק מהתכונות שלמעלה. קחי את זה בחשבון.

     

    ודאו שהרופא פותח את הקופסא והמזרק מולכם. חומר טוב מגיע בקופסה ממותגת וארוז סטרילית. רופא שלא מראה לכם את הקופסה והמותג - יש לו כנראה סיבה...

     

    המלצה נוספת - הוזרקתם על ידי הרופא ואהבתם את התוצאה? תמשיכו אצלו - הדבר יבטיח מעקב, אופטימיזציה של התוצאה ויפחית עלויות לאורך זמן.

     

    העצה החשובה ביותר שיש לי לתת לכן היא שאם אינכן מבינות את ההסבר שנתן הרופא, בגלל שימוש במילים גבוהות כמו פיסול פנים וכדומה, או עקב שימוש במילים כאילו מקצועיות כמו סמיכות, צמיגות וכו', תשאלו מה בדיוק תהיה התוצאה ולכמה זמן זה יחזיק.

     

     

    הכותב הוא מומחה בכירורגיה פלסטית וניתוחים קוסמטיים משחזרים.

     Winkler.md@winklerclinic.co.il

     


    פרסום ראשון: 07.09.17 , 19:21
    yed660100