טארט טאטן אגסים לראש השנה
החומרים הדרושים:
500 גרם בצק עלים קר, על בסיס חמאה
6 אגסים גדולים ומוצקים
60 גרם חמאה
1/3 כוס סירופ מייפל אמיתי
1/3 כוס סוכר
1 כף ג'ינג'ר טרי, מגורר דק
1 כפית תמצית וניל אמיתית
אופן ההכנה:
1. מרדדים את הבצק לעיגול דק. קוטרו צריך להיות גדול ב־ 3־ 4 ס"מ מקוטר כלי האפייה.
2. מכניסים למקרר לחצי שעה.
3. מחממים תנור ל־ 200 מעלות.
4. מכינים כלי חסין חום עגול בקוטר 26 ס"מ, שיכול גם לעמוד על הכיריים וגם להיכנס לתנור, כמו תבנית ברזל. מחבת עם ידית מתכת תהיה מצוינת לצורך זה.
5. קולפים את האגסים, חוצים לאורך ומסירים את ליבתם המחורצנת.
6. שמים בכלי האפייה את החמאה, המייפל, הסוכר, הג'ינג'ר והווניל. מניחים מעל את האגסים, צמודים אלה לאלה, כשצדם החתוך כלפי מעלה, והחלק הצר פונה למ־
רכז הטארט.
7. מבשלים על להבה בינונית־גבוהה כרבע שעה, עד שהקרמל בתחתית הכלי מקבל צבע ענברי בהיר.
8. מסירים את המחבת מהאש, מכסים את האגסים בזריזות בעיגול הבצק ותוחבים את שוליו ביניהם ובין דופנות הכלי.
9. מעבירים את הכלי (זהירות, הוא חם מאוד) לתנור ואופים כ־ 40 דקות, עד שפני הבצק זהובים.
10 . מוציאים את הכלי מהתנור (בזהירות) ומשאירים לנוח כ־ 5 דקות.
11 . מניחים על הבצק צלחת הפוכה, ובעזרת מגבת מטבח (שלא יישרפו הידיים) אוחזים היטב הן בתבנית והן בצלחת.
הופכים בזהירות ובזריזות את המאפה על הצלחת ומרימים לאט את התבנית.
מצננים מעט ומגישים.