yed300250
הכי מטוקבקות
    עמית שאבי
    ממון • 13.09.2017
    "פועל מת ואף אחד לא יודע מזה, הוא פשוט נשכח"
    מתביעה שהוגשה אתמול למחוזי עולה שפועל הבניין עלי חטיב הוא ההרוג ה–50 באתרי הבנייה ב–2016 • משפחתו תובעת פיצויים במיליוני שקלים: "הפיגום היה לקוי" • החברה: "הכל היה תקין"
    גיא ליברמן

    כמה פועלים נהרגו באתרי הבנייה בישראל בשנה שעברה? אנשי הארגונים החברתיים שמוחים נגד ההפקרות בשטח ספרו 49 הרוגים. נתוני המדינה הרשמיים מצביעים על מספר נמוך יותר, בין היתר בגלל אופן סיווג תאונות העבודה. אלא שתביעה שהוגשה אתמול לבית המשפט המחוזי בתל־אביב מראה שיש לפחות עוד הרוג אחד שלא נספר כלל - עלי חטיב מהיישוב כסייפה.

     

    לפי כתב התביעה שהוגש באמצעות עו"ד ישראל אסל נגד מעסיקיו של חטיב וכמה מרשויות המדינה, ב־15 בדצמבר האחרון חטיב, שהיה בן 33, הועסק בעבודות לחיפוי אבן בפרויקט תמ"א 38 באשדוד. "בשעות הבוקר נפל המנוח מפיגום בקומה השלישית", נכתב בתביעה, וכתוצאה מכך נפגע בראשו ומסוק העבירו לבית החולים איכילוב. במשך שבעה חודשים נאבק חטיב על חייו עד שנפטר בסוף יוני האחרון.

     

    ההרוג עלי חטיב עם שניים מילדיו
    ההרוג עלי חטיב עם שניים מילדיו

     

    "עלי הוא ההרוג ה־50 בתאונות עבודה. אף אחד מהנתבעים לא יודע שהוא נפטר, אף אחד מהנתבעים לא טרח לבוא ולברר לשלומו, לאחר התאונה כולם נעלמו. עלי עדיין לא נרשם בסטטיסטיקה של ההרוגים. הוא פשוט נשכח כי לאף אחד לא אכפת מפועלי הבניין", נכתב בתביעה. "התחושה של המשפחה קשה", סיפר אתמול אחיו, עלא חטיב, "בן אדם יצא לעבוד ולפרנס את הילדים בכבוד. ואנחנו משפחה של אנשים שעובדים קשה, אין לנו ירושות. הוא לא חזר מהעבודה. הפגיעה הכי קשה זה שאף אחד לא דיבר איתנו. לא חוקר משטרה, לא פיקוח, גם לא המעסיקים. בן אדם מת ולא יודעים שהוא מת".

     

    קראו עוד: "אף אחד לא מסתכל על פועלי הבניין" | עופר פטרסבורג 

     

    לטענת משפחתו של חטיב, שדורשת פיצויים בהיקף של מיליוני שקלים, לחברת הבנייה יש אחריות למותו. "הפיגום נבנה בצורה לקויה וחובבנית, לא הותקנו לוחות עץ בחצי גובה הפיגום למניעת נפילת אדם, לא הותקנו לוחות עץ תחתונים למניעת נפילת כלי עבודה מהפיגום, ולא הותקנו פיני ביטחון על מעקות הפיגום", נכתב בכתב התביעה.

     

     

    עו"ד ישראל אסל
    עו"ד ישראל אסל

     

    לדברי עו"ד אסל, שמייצג מספר משפחות של נפגעי תאונות בניין, "הגענו לתובנה שרק פגיעה בכיס תביא לשינוי מצב הבטיחות בענף הבנייה. לכן, החלטנו להגיש תביעת נזיקין בסך של מיליוני שקלים נגד היזם, הקבלן, מינהל הבטיחות בעבודה, משטרת ישראל, עיריית אשדוד והוועדה המקומית לתכנון ובנייה אשר כולם ברשלנותם אחראים למותו של עלי ז"ל ולעצם העובדה שכעת נותרו 6 יתומים קטנים ללא פרנסה וללא אב".

     

    עלי עמרו, מנהל י.ע.מ חברה לבניין בע"מ שבה הועסק חטיב, אמר אתמול ל"ממון": "היינו בקשר עם המשפחה והאחים שלו אחרי התאונה. המשפחה היו אצלי במשרד וקיבלו כל מה שהם צריכים". עמרו שלל את הטענות לרשלנות: "הבן אדם הזה לא היה עובד פיזית באתר אלא מסיע לי את הפועלים. האחים שלו עבדו בטיח ובאותו יום הוא רצה לעזור לאחים שלו. הוא קפץ ממקום למקום ונתפס לו המעיל על הפיגום והוא נפל. בדקו את הפיגומים שלנו והכל היה תקין אצלנו".

     

    משרד הרווחה (האחראי על מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית), מסר בתגובה לידיעה: "מפקח מינהל הבטיחות שבמשרד הגיע למקום וסגר את האתר לחמישה ימי עבודה בצו. המפקח העביר ממצאים מהשטח למשטרת אשדוד שפתחה בחקירת האירוע, להליך החקירה יש לפנות למשטרה. קשר עם משפחות עובדים שנפגעו מנוהל על ידי חוקרי המשטרה במסגרת החקירה ובזהירות שלא לשבש אותה, מינהל הבטיחות אינו מקיים קשר כזה".

     

    ממשטרת ישראל נמסר בתגובה כי "התקיימה חקירה והתיק הועבר לפני מספר חודשים לפרקליטות".

     


    פרסום ראשון: 13.09.17 , 19:53
    yed660100