yed300250
הכי מטוקבקות
    אוראל כהן
    ממון • 13.09.2017
    שלמה פילבר: "נגרמה לי פגיעה כלכלית קשה"
    מנכ"ל משרד התקשורת מתנגד לבקשת רשות ניירות ערך להמשיך את הרחקתו מהמשרד עד חודש נובמבר • טוען: "זו פגיעה חמורה בחופש העיסוק" • הדיון בעניינו צפוי להידחות לסוף ספטמבר
    ליטל דוברוביצקי

    פרשת בזק: שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת, מתנגד לבקשת רשות ני"ע להאריך את הרחקתו מהמשרד עד חודש נובמבר. כך עולה מתגובה שהגיש אתמול לבית משפט השלום בתל־אביב באמצעות עורכי דינו דרור ארד־אילון ויובל נחמני. ביום ראשון הקרוב צפוי היה להתקיים דיון בבית המשפט באשר להמשך המגבלות שרשות ני"ע מבקשת להטיל על פילבר, אולם כעת מסתמן שהדיון יידחה לסוף ספטמבר.

     

    זאת בעקבות הסכמות שאליהן הגיעו פילבר ועו"ד ערן שחם שביט, היועץ המשפטי של מחלקת החקירות של רשות ני"ע. עד הדיון יימשכו ההמגבלות שהוטלו על פילבר, בהן הרחקה ממשרד התקשורת ואיסור יצירת קשר עם עובדי המשרד.

     

    "לא נדרש לחקירה מאז יוני"

     

    בתגובה שהגיש אתמול פילבר לבית המשפט הוא טוען כי הוא מתנגד לבקשה של הרשות והתנגדותו תפורט בדיון. בתגובה צוין כי "רשות ני"ע עותרת להארכת התנאים המגבילים עד חודש נובמבר. פילבר מתנגד לבקשה. ככל שהדברים עומדים בזיקה לפילבר, הרי שהוא לא נדרש מאז חודש יוני לחקירה והדעת נותנת שכל צורך חקירתי הקשור בו ניתן היה למימוש זה מכבר.

     

    מנגד, המשך ההגבלה, ובוודאי לתקופות כה ארוכות כמבוקש, מהווה פגיעה חמורה בחופש העיסוק של פילבר וגלומה בה פגיעה כלכלית קשה ביותר. שלמה פילבר הוא אמנם מנכ"ל משרד ממשלתי, אך הוא בסופו של דבר עובד מדינה שכיר, שמחייתו על משרתו. זה שלושה חודשים פילבר מורחק מעבודתו ושכרו אינו משולם".

     

     
    עו"ד ארד־אילון | צילום: עמית שעל
    עו"ד ארד־אילון | צילום: עמית שעל

     

     

    במסגרת חקירת פרשת בזק על ידי רשות ני"ע נחקרת התנהלות נושאי משרה בכירים ביס ובבזק בהקשר לעסקת רכישת יס על ידי בזק מקבוצת יורוקום, שמצויה בשליטת שאול אלוביץ'. לפי החשד, אלוביץ' ובכירים נוספים, לרבות בנו אור, ביצעו פעולות מלאכותיות לטובת שאול אלוביץ' עצמו ובהנחייתו בקשר לעסקה ואלו השפיעו על דיווחיה של בזק. בהמשך התרחבה החקירה למעגל נוסף של חשודים ובהם המנכ"ל פילבר, מזכירת בזק עו"ד לינור יוכלמן, מנכ"לית בזק סטלה הנדלר, ועוד.

     

    מחקירת הרשות עולה חשד כי לשאול אלוביץ' היו "חפרפרות" בבזק וביס שהעבירו לו מידע בנוגע לעסקאות וסייעו לו לקדם אותן. מדובר בעסקת רכישת מלוא יתרת מניות יס מידי יורוקום, חברה פרטית הנמצאת בשליטת אלוביץ', ובעסקת רכישת מקטעי לוויין מחברת חלל תקשורת הנמצאת אף היא בשליטת יורוקום, תמורת כ־‭920‬ מיליון שקל.

     

    עו"ד נחמני
    עו"ד נחמני

     

    בנספח שרשות ניירות ערך הגישה לאחרונה לבית המשפט היא טענה כי במסגרת אחת הפרשות נצברו ראיות המצביעות על שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת, כמי שפעל במסגרת תפקידו בדרכי מרמה לקידום האינטרסים של חברת בזק במשרד התקשורת. "עולה חשד ממשי כי במסגרת פעילותו פעל בצורה שיטתית ומתמשכת ותוך הסתרת העובדה מהגורמים המקצועיים והמשפטיים של משרדו כדי להעביר לידי חברת בזק מסמכים מסווגים וכן ניירות עמדה פנימיים ומסמכים מדיונים בין משרדיים, לרבות כאלו שטרם נדונו בפורומים המוסמכים, הן במשרד התקשורת.

     

    עוד עולה כי החשודים, ובהם שאול אלוביץ' (בעל השליטה בבזק, ל.ד) נהגו להעביר לפילבר את עמדתם על גבי המסמכים תוך שאלה כוללים תיקונים התואמים את צורכיהם האסטרטגיים והעסקיים, תיקונים אשר התקבלו ושימשו בסיס לדיונים בהמשך ובמקרים רבים אף קיבלו ביטוי משמעותי בתוצרים הסופיים, תוך שאלה משרתים את טובתה של בזק והאינטרסים הכלכליים שלה ושל החשודים". פילבר מכחיש את הטענות נגדו. לפני כחודש טען עו"ד שביט בבית המשפט כי "הפעילות של פילבר הייתה שיטתית, תוך הסתרת עובדות מהגורמים המקצועיים במשרדו. הוא פעל במחשכים.

     

    פילבר לא פעל לבדו אלא גם גייס את העוזרת שלו. הוא לא רק חטא בעצמו אלא גם החטיא אחרים. הוא קיבל מאנשי בזק באמצעות תקשורת סמויה תיקונים ששימשו בסיס לתוצר סופי של משרד התקשורת. הוא קיבל מהם תיקונים למסמכים שהדליף באמצעות מיילים פרטיים. הוא ממונה על חלק מהאנשים במשרד, שחלקם נחקרו או ייחקרו, הוא לא יכול לנהל אותם. הוא יודע כיצד לנהוג בכאלה שאינם מקובלים עליו. יש לו גרסאות מתפתחות. זה בן אדם שלא ניתן לתת בו אמון".

     

    lital-do@yedioth.co.il

     


    פרסום ראשון: 13.09.17 , 20:24
    yed660100