קרית–שמונה: טעם של הודו
• לפני שמונה שנים אמא שלי התקשרה אליי באמצע היום ואמרה לי: "ענבל, אנחנו טסות להודו בדצמבר". אמא שלי הודית אמיתית, כזו שנולדה ב"בומביי" (לא מומבאי), כזו שמדברת עם האחיות שלה בהינדית כדי שלא נבין, וכזו שמבשלת את האוכל ההודי הכי טעים שאפשר לדמיין.
בעצם, ככה זה היה עד שהכרנו את המתחרה שלה, קאלו באבא - ההודי הכי ישראלי עם העברית הכי רהוטה שפגשתי בחיי. את קאלו (שחור, בהודית) פגשתי בפושקר, וכיום הוא מתגורר בקיבוץ שדה נחמיה יחד עם בת זוגו הישראלית. לקאלו היה חלום אחד, לפתוח מסעדה הודית, ולשמחתנו הרבה זה התגשם יחד עם השותף סרג'יו הלמן.
קאלו פתח את מסעדת "טאלי" הממוקמת בקרית־שמונה, ומהשנייה שנכנסים למסעדה חווים את הודו במלואה - מבחינת המראה, המוזיקה, הריח, שלא לדבר על הטעם. ברגע שהתיישבנו קאלו הגיש לנו צ'אי חם וטרי, וכמה דקות לאחר מכן התחילו להגיע המנות המטורפות: פאלאק פניר (52 שקל), סמוסה ענקית (17 שקל), טאלי (42 שקל), מלאי קופטה (52 שקל), מסלה דוסה (35 שקל), ולכולם יש את אותו הטעם שהיה בהודו. לא כמעט, לא דומה ולא בערך - בדיוק! וכמובן כל המנות מוגשות בכלים המסורתיים של הודו.
כשסיימנו לאכול התקשינו לנשום, אבל זה לא מנע מקאלו להוציא לנו גם את הקינוח המטורף "הלו טו דה קווין" (35 שקל) וגם גולאב ג'מון - שהיה נאמן למקור, בדיוק כמו שסבתא שלי הייתה עושה לנו פעם.
• טאלי, נופית החרמון, קרית־שמונה, א'–ה' 12:00־22:00, ו' 12:00־16:00, טלפון: 04-6077764

