פרדסיה: מקסיקנית לוהטת
• ברק רוקנשטיין היה סטודנט באוקלהומה סיטי, ארצות־הברית, כשנחשף לאוכל המקסיקני והחליט ללמוד לעומק את המטבח הלטיני. אחרי שנים של ניהול מטבחים של אחרים, החליטו ברק ואביו, נחמן רוקנשטיין, לפתוח מקום משלהם בצומת פרדסיה, סמוך לכביש 4. הם קראו לו ROCK&STEIN ויצקו לתוכו את חיבתם למטבח המקסיקני, הקאריבי והלטיני בכלל.
התפריט מחולק בנוחות לאגפים: מנות פתיחה, טאקוס, סלטים, פיצה, כריכים, מנות ילדים ואגף שנקרא "בצלחת" ומאוכלס במנות בשריות. הצלחת, אגב, היא פחות צלחת אלא יותר מגש מתכת גדול, מכוסה נייר אפייה, שעליו מונח האוכל. בהתאם, המנות נדיבות בגודלן ומתאימות במיוחד לארוחה משפחתית או לנשנוש עם חברים.
לא היה קל להחליט מה טועמים מכל הבטחות התפריט. לבסוף נבחרו הנציגים הבאים: טאקו נתח קצבים על טורטיה מקמח תירס (44 שקל), שהגיעה פתוחה ולא מגולגלת ודרשה מיומנות אכילה עם הידיים מהסוג שאינו מתאים לדייט ראשון. היה טעים אבל מאתגר לביצוע. שיפוד אנטריקוט, שהוגש עם מה שמכונה "תפוח אדמה שבור" והתגלה כתפוח אדמה שנצלה באש, ואז טוגן ופגש פפריקה וגבינת צ'דר (87 שקל) - מנה עזת טעמים שסיכמה את כל הטוב שיש למטבח הלטיני להציע. זהירות, תפוחי האדמה האלה ממכרים. כנפי עוף (46 שקל) שנמשחו ברוטב של צ'יפוטלה וסילאן היו חריפים וייצוגיים במידה.
ואי אפשר ללכת הביתה בלי צ'ורוס (36 שקל) - נחשי הבצק המטוגנים בשמן עמוק והופכים קריספיים. את פצצת הקלוריות הזו טובלים במטבל שוקולד וחלבה, והשמחה גדולה.
• ROCK&STEIN, שד' הנשיא 1 פרדסיה, 09-7743330, א'־ד' 12:00–23:00 ה'–ו' 12:00–02:00, מוצ"ש 18:00–23:00

