"מי באש": האזינו לתפילה של לאונרד כהן
"לפני 78 שנים חסר שבוע עמד לאונרד כהן, הילד בן החמש, בתפילת יום כיפור בבית הכנסת 'שער השמים' במונטריאול, בית הכנסת שנבנה על ידי סבו. עמד ושמע את מילות תפילת 'ונתנה תוקף' - והרושם כנראה היה כביר. לימים, לאחר שביקר כאן במלחמת יום כיפור, הוא נתן את הגרסה שלו למילים של רבי אמנון ממגנצא".
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
אברהם כהן ובת חן אדרי מובילים את השיר "מי באש" – אחת מהחותמות המובהקות של לאונרד כהן שהלך לעולמו השנה על עולם מוזיקת הנשמה – הבלוז היהודי-אמריקני. בעוד כשבוע (ב-27/9) הם יעלו את המופע "תפילה שבורה" - מסע בעולם התפילה של לאונרד כהן. עוד ישתתפו באירוע יענקלה סגל (שעיבד את השיר), רוני עיברין, שלמה עוז ויהונתן ניב.
פסטיבל הפיוט - מייסודו של בית אבי חי – חוגג השנה עשור, ויוקדש לפיוט העברי במאה ה-21. הוא ייפתח בשבוע הבא (24/9) בירושלים.
לאונרד כהן
צילום: Getty imagers
מומלצים
