רן שמואלי ועירית קולבר רכשו את "סטואה"
השף רן שמואלי, בעלי מסעדת קלארו במתחם שרונה בתל־אביב, רכש בשותפות עם עירית קולבר מחצית ממתחם האירועים סטואה בגעש. בעקבות זאת יועתקו עסקי הקייטרינג של שמואלי למתחם. קולבר, שותפתו של שמואלי גם במסעדה, היא אשתו של המיליונר הקנדי יונתן קולבר, לשעבר מבעלי קונצרן כור וכיום מבעלי קרן ויולה.
שני השותפים ישקיעו 8 מיליון שקל ברכישת המתחם ובשיפוצו. המתחם, המשתרע על פני 10 דונם, יכול להכיל עד 1,000 אורחים, וכולל גן אירועים – ובקרוב גם גינת ירק ותבלינים לשימוש עצמי של הקייטרינג. שם המתחם יוחלף ל"מערבה". עמית רונן, שבבעלותו גם חברת "מוזיקה פלוס" והיה מבעלי סטואה, יישאר שותף ב־50%. לאחרונה פתח שמואלי גם דוכן עוף צלוי, "קוקוריקו", בשרונה.
שמואלי: "ענף הקייטרינג הישראלי נהנה מביקושים מתגברים מחו"ל, ולא רק מקהל יהודי. גם מפיקי אירועים ישראלים פרצו לחו"ל. המטבח הים־תיכוני הפך טרנדי, גם על רקע הנטייה לאוכל בריא יותר, ולקייטרינג בשורה בתחום, עם חומרי גלם טריים, מטבח פתוח ויצירתיות. צרפתים ואנגלים עשירים, שיש להם בתים בישראל, עורכים כאן חתונות ובר מצוות והביאו איתם אורחים עשירים, שנחשפו ליכולות המקומיות. הסעדתי במיקונוס אירוע של איש עסקים כבד מבולגריה, והסעדנו באנטיב באירוע של משפחה יהודית שמכרה את רשת האופנה קוקאי וחגגה את המכירה".
אין חשש מאי הצלחתו של מתחם שרונה?
"הבעיה במתחם שהוא מנותק מהעיר. יצרו מתחם סטרילי בלי קופת חולים, חדר כושר ודואר. תפיסת היזמים הייתה כמו של קניון וזו טעות. הצעירים לא התחברו למקום. היה לי רעיון מדליק להפוך את הקומות העליונות של בתי הטמפלרים לצימרים, וענו לי שהתב"ע לא מאפשר. היזמים בארץ רוצים להחזיר את ההשקעה מהר, ולכן השכ"ד גבוה. הייתי ביקב באיטליה בו השקיעו 22 מיליון יורו, וכמו ישראלי טמבל שאלתי מתי תוחזר ההשקעה. ענו לי בבוז: 'את מי זה מעניין?'".
ולמה מסעדות נסגרות?
"תל־אביב הפכה לאתר בנייה, העבירוּת בה איומה".

