המיגון הישראלי מגיע לארה"ב
במסגרת עסקה של כ–300 מיליון דולר מתחיל הצבא האמריקאי לצייד חטיבת שריון במערכת "מעיל רוח" של רפאל, המגינה מפני טילים
צבא היבשה האמריקאי מתחיל לצייד את טנקי המערכה שלו במערכת "מעיל רוח" של רפאל להגנה מפני טילים. משרד ההגנה של ארה"ב העניק השבוע לחברת ג'נרל דיינמיקס חוזה ראשון בסך 10 מיליון דולר לביצוע המחקר, הפיתוח והניסויים הדרושים להתקנת המערכת על טנקי אברהמס M1A2.
צבא היבשה מתכוון כרגע לצייד חטיבת שריון אחת במערכת הישראלית, שתהיה כוח התגובה שלו למשברים ברחבי העולם ולפי הודעתו המהלך אמור להסתיים עד 2019. העסקה עשויה להגיע לסך של 300 מיליון דולר, כאשר עוד לא ברור כיצד תתחלק עבודת הייצור בין רפאל לג'נרל דיינמיקס. המערכת מזהה איומים המשוגרים לעבר הטנק באמצעות מכ"ם שמייצרת חטיבת אלתא של התעשייה האווירית, מזהה מי מהם מסכן את הטנק ומשגרת לעברו מיירט המשמיד אותו.
ארה"ב ממעטת לרכוש מערכות נשק זרות, והבחירה במערכת הישראלית, המכונה "טרופי" בגרסת היצוא שלה, הגיעה לאחר ניסויים ובחינות שנערכו למערכת בארה"ב, לאחר שיצרניות אמריקאיות לא הצליחו להשלים את פיתוחה של מערכת דומה, ולאחר שמעיל רוח כבר הוכיחה את עצמה בשירות המבצעי בטנקי המרכבה סימן 4 של צה"ל.
האמריקאים מודאגים מכך שהרוסים כבר מציידים את הטנקים שלהם במערכת הגנה מקבילה, ועשויים למכור אותה לבנות בריתם, סין ואיראן. "רק שתי מדינות פיתחו והצטיידו עד היום במערכת הגנה לטנקים, ואחת מהן היא בעלת ברית שלנו", אמר לאחרונה גנרל אמריקאי בעדות בקונגרס בנושא. משרד הביטחון ורפאל כבר עובדים על דור חדש של המערכת. במקביל צפויים האמריקאים לרכוש את המערכת המקבילה של תעש מערכות, "חץ דורבן", עבור הנגמ"שים שלהם.
רפאל תציג בארה"ב בשבוע הבא גרסה של מעיל רוח לרכבים משוריינים קלים, ועמדת נשק נשלטת מרחוק החוסכת את הצורך לטעון תחמושת בזמן קרב בטעינה חיצונית, המסכנת חיי חיילים.
ואילו שתי מערכות לא מאוישות של התעשייה האווירית השלימו באחרונה הדגמות למערכת הביטחון בארץ. המסוק הלא מאויש, "יסעורון ירוק", ביצע הדגמה במסגרתה הוצגו שני תרחישים מרכזיים. הראשון דימה נשיאת פצוע קשה על ידי המסוק לנקודת איסוף אחורית לצורך קבלת טיפול רפואי מציל חיים, תוך ניטור מצב הפצוע באוויר ושליחת המידע לקרקע בזמן אמת. התרחיש השני הציג נשיאת אספקה לוגיסטית לכוח מבודד הנמצא בחזית הלחימה, ללא אפשרות להגיע אליו מבלי לסכן חיים.
עוד דוגמה היא מערכת אוטונומית, רובוטית טקטית המיועדת לשיירות אספקה לשדה הקרב בעת לחימה. שימוש בה אמור לאפשר את הפחתת הסיכון לחיי אדם עקב פגיעה ממטענים, מארבים ואיומי נ"ט (נגד טנקים). בעת השימוש במערכת האוטונומית מפעיל המערכת מפקח על ביצוע המשימה ורכבי השיירה בזמן אמת, תוך שהוא שוהה באזור בטוח ומחוץ לטווח האיום בשדה הקרב.

