yed300250
הכי מטוקבקות
    הרופאים בהכנות אחרונות לקראת הניתוח | צילומים: שאול גולן
    חדשות • 09.10.2017
    12 שעות בין חיים למוות
    זה היה אחד הניתוחים המורכבים והנדירים שבוצעו בישראל אי פעם • כשאבא של תרה עאמר בת ה־9 הרגיש גוש בצווארה, המשפחה מכפר קאסם לא תיארה לעצמה שבתוך כמה שבועות בתם תהיה הראשונה בישראל לעבור ניתוח חדשני בעמוד השדרה, שבמהלכו למעשה נותק ראשה מגופה • במשך 12 שעות מורטות עצבים המתינו בני המשפחה מחוץ לחדר הניתוח בזמן שהרופאים מבתי־החולים שניידר ובילינסון מסירים את הגידול, מנתקים ומחברים כלי דם ועצבים, יודעים שכל תנועה לא נכונה עלולה להותיר אותה משותקת • כתב "ידיעות אחרונות" התלווה למנתחים שביצעו את הניתוח המהפכני — והצילו את חייה של תרה
    רותם אליזרע, עם הרופאים בחדר הניתוח

    עשרות אנשי צוות רפואי נכנסו ויצאו מחדר הניתוח, והמתח ניכר גם על פניהם של המנוסים שברופאים. בחדר ההמתנה נשמעה מדי פעם תפילה חרישית של בני המשפחה הנעים בין תקווה לייאוש, ואנחת הרווחה נשמעה רק כשהרופאים בישרו להם שהניתוח המורכב, שנמשך 12 שעות ונועד להציל את חייה של תרה עאמר (9), הצליח.

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    "לפני חודשיים הסתובבנו בקניון וחיבקתי את תרה, ופתאום הרגשתי שיש לה גוש לא ברור בצוואר", שיחזר אביה עארף. "פנינו לבית־החולים שניידר, עשו לה בדיקות הדמיה וגילו שיש לה גידול מסוכן". בבית־החולים החליטו לבצע ניתוח בהול להסרת הגידול שנמצא במקום מורכב לטיפול — החוליה השנייה של עמוד השדרה.

     

     

     

    הניתוח הנדיר, שבוצע כמה פעמים בודדות בעולם ובשבוע שעבר בוצע לראשונה בישראל, התקיים בבית־החולים שניידר בשיתוף עם צוות מבית־החולים בילינסון בפתח־תקווה בהובלת ד"ר שלום מיכוביץ, מנהל יחידת נוירוכירורגיה, וד"ר אבלין טרבקין, מנהלת יחידת הרדמה נוירוכירורגיה במרכז שניידר לרפואת ילדים, ובהשתתפות מומחים ממחלקות נוספות משני בתי־החולים: נוירוכירורגיה, אף־אוזן־גרון, פלסטיקה, פה ולסת ומחלקת הרדמה. גם לרופאים שכבר השתתפו בעבר בניתוחים מורכבים היה ברור שמדובר באירוע יוצא דופן.

     

    חיבוק לחיזוק. תרה ואביה עארף נפרדים לפני הניתוח | צילום: שאול גולן
    חיבוק לחיזוק. תרה ואביה עארף נפרדים לפני הניתוח | צילום: שאול גולן
     

     

    בבוקר הניתוח נפרדו בני המשפחה מתרה. "אל תדאגי, יפה שלי, הכל יהיה בסדר", ליטפה אמה את ראשה בזמן שהצוות גילגל את המיטה לחדר הניתוח. הרופאים סיימו את ההתייעצויות האחרונות, לבשו את מדי הניתוח ורחצו ידיים. האורות בחדר הניתוח נדלקו, וצוות המרדימים נכנס לפעולה. "הניתוח הוא מאוד מורכב בגלל שהגידול תופס את כל החוליה השנייה של עמוד השדרה הצווארי, ועשיר בכלי דם שמזינים את גזע המוח ועמוד השדרה", הסביר פרופ' אייל יצחיאק, מנהל היחידה לניתוחי עמוד שדרה בבית־החולים בילינסון, שהשתתף בניתוח. "בניתוח גילפנו מהגידול את כל כלי הדם, ובעצם חשפנו את חוט השדרה והשארנו אותו כשהוא לא מחובר בין החוליה הראשונה לבין החוליה השלישית".

     

    גיבורה של אבא. תרה ועארף אחרי הניתוח | צילום: שאול גולן
    גיבורה של אבא. תרה ועארף אחרי הניתוח | צילום: שאול גולן
     

     

    לאחר מכן כרתו הרופאים את הגידול, שהגיע עד בסיס הגולגולת, והתקינו שתל מיוחד שהגיע מארצות־הברית כדי לחבר בין עמוד השדרה לבין הגולגולת. "הוצאנו את הגידול בזהירות והכנסנו את השתל, שהודפס במדפסת תלת־ממד. השתל חובר מהחוליה השלישית ועד לבסיס הגולגולת. לאחר מכן לקחנו שתל של שריר עם עורק ווריד וכיסינו את השתל שהוחדר לצוואר", מספר ד"ר שלום מיכוביץ. "בשלב האחרון הכנסנו את תרה למעין מחוך שמחבר את הגוף לגולגולת".

     

    הניתוח, שכאמור התבצע לראשונה בישראל, נחשב לנדיר ותועד רק פעמים ספורות בספרות הרפואית. "מצד אחד אם לא היינו מוציאים את הגידול חייה של הילדה היו נמצאים בסכנה", מסביר ד"ר מיכוביץ. "אבל מצד שני, הניתוח מאוד מסובך ומורכב וכלל לא מעט סיכונים". בני משפחתה של תרה המתינו במתח שעות ארוכות מחוץ לדלת חדר הניתוח וביקשו להתעדכן בהתקדמותו. "חששנו מאוד", מספר האב עארף, שביקש להודות לצוות הרפואי. "ידענו שזה ניתוח מאוד מסוכן, אבל סמכנו על הרופאים שיצילו את הילדה שלנו. היינו במתח כל הניתוח למרות שכולם ניסו להרגיע אותנו ולשדר תחושה של אופטימיות".

     

    בימים האחרונים תרה מתאוששת לשביעות רצונם של הרופאים, ואתמול עברה מהיחידה לטיפול נמרץ למחלקה הכירורגית במרכז שניידר. "תרה היא ילדה מקסימה ומהממת", אומר עארף, "סיפרנו לה הכל ולא הסתרנו כלום. היא ידעה שהיא נכנסת לניתוח מסוכן ומורכב, אבל יש לה הרבה שמחת חיים והיא נתנה לנו להרגיש שהכל יהיה בסדר. אני שמח שהחלק הקשה מאחורינו", הוא מוסיף. "צפויה לנו עוד תקופת שיקום, אבל הילדה שלי ניצלה".

     

     


    פרסום ראשון: 09.10.17 , 23:41
    yed660100