מקלות עראיס / מתכון
בחרתי במתכון למקלות עראיס מכיוון שהם פשוט משמחים את כל מי שנועץ בהם שיניים. מתאימים ללוות כל ארוחה וגורפים מחמאות שמשמחות אותי בחזרה. לא מומלץ להכין אותם כשמתארחים אצל אחרים, מכיוון שהם תמיד יגרפו הכי הרבה קומפלימנטים וזה נוטה לבאס את המארחים.
לבצק:
400 גרם קמח ללחם
10 גרם שמרים יבשים
15 גרם סוכר
10 גרם מלח
10 גרם שמן זית
300 מ"ל מים פושרים
למילוי:
420 גרם בשר טחון
מלח ופלפל לתיבול
לפני האפייה:
100 גרם שומשום
ליטר מים חמימים
אחרי האפייה:
100 מ"ל שמן זית
70 גרם זעתר
הכנה:
שופכים לקערת המיקסר קמח, שמרים, סוכר, מלח, שמן ומים. מחברים את וו הלישה ומעבדים במהירות בינונית. ממשיכים את פעולת המיקסר כ־10 דקות. יוצרים עיגול מהבצק שנוצר ומכסים עם מגבת כשעה (עד שמכפיל את גודלו).
מחלקים את הבצק ל־12 יחידות במשקל 60 גרם ומכדררים אותן. מתבלים את הבשר הטחון, מחלקים ל־12 יחידות במשקל 35 גרם ומניחים לצד הבצק.
בעזרת שתי ידיים, יוצרים גלילים מיחידות הבצק ומועכים אותם קלות למלבנים קטנים. מפוררים את הבשר הטחון על מלבני הבצק וסוגרים אותם מעל הבשר טוב־טוב. מגלילים לגלילים באורך של כ־12 ס"מ ומכניסים לקערה עם מים חמימים. מיד לאחר מכן מעבירים לתבנית עם שומשום. מגלגלים את גלילי הבצק הרטובים בשומשום עד שאלו מצופים מכל צדיהם.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים של 1.5 ס"מ.
מחממים תנור ל־200 מעלות.
אופים כ־15 דקות - עד שמקלות העראיס זהובים ופריכים.
מוציאים מהתנור ומזלפים על כל מקל (בעודו חם) שמן זית ומיד מפזרים זעתר.
מומלץ לאכול ביום ההכנה.

