מקלות עראיס / מתכון

בחרתי במתכון למקלות עראיס מכיוון שהם פשוט משמחים את כל מי שנועץ בהם שיניים. מתאימים ללוות כל ארוחה וגורפים מחמאות שמשמחות אותי בחזרה. לא מומלץ להכין אותם כשמתארחים אצל אחרים, מכיוון שהם תמיד יגרפו הכי הרבה קומפלימנטים וזה נוטה לבאס את המארחים.

 

 

לבצק:

 

400 גרם קמח ללחם

 

10 גרם שמרים יבשים

 

15 גרם סוכר

 

10 גרם מלח

 

10 גרם שמן זית

 

300 מ"ל מים פושרים

 

 

למילוי:

 

420 גרם בשר טחון

 

מלח ופלפל לתיבול

 

לפני האפייה:

 

100 גרם שומשום

 

ליטר מים חמימים

 

אחרי האפייה:

 

100 מ"ל שמן זית

 

70 גרם זעתר

 

 

הכנה:

 

שופכים לקערת המיקסר קמח, שמרים, סוכר, מלח, שמן ומים. מחברים את וו הלישה ומעבדים במהירות בינונית. ממשיכים את פעולת המיקסר כ־10 דקות. יוצרים עיגול מהבצק שנוצר ומכסים עם מגבת כשעה (עד שמכפיל את גודלו).

 

מחלקים את הבצק ל־12 יחידות במשקל 60 גרם ומכדררים אותן. מתבלים את הבשר הטחון, מחלקים ל־12 יחידות במשקל 35 גרם ומניחים לצד הבצק.

 

בעזרת שתי ידיים, יוצרים גלילים מיחידות הבצק ומועכים אותם קלות למלבנים קטנים. מפוררים את הבשר הטחון על מלבני הבצק וסוגרים אותם מעל הבשר טוב־טוב. מגלילים לגלילים באורך של כ־12 ס"מ ומכניסים לקערה עם מים חמימים. מיד לאחר מכן מעבירים לתבנית עם שומשום. מגלגלים את גלילי הבצק הרטובים בשומשום עד שאלו מצופים מכל צדיהם.

 

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים של 1.5 ס"מ.

 

מחממים תנור ל־200 מעלות.

 

אופים כ־15 דקות - עד שמקלות העראיס זהובים ופריכים.

 

מוציאים מהתנור ומזלפים על כל מקל (בעודו חם) שמן זית ומיד מפזרים זעתר.

 

מומלץ לאכול ביום ההכנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים