"הגוף תמיד מדבר, אנשים לא תמיד מקשיבים"

המגישה פאולה רוזנברג נהנית מתזונה שמבוססת על אכילה מהצומח ומתאמנת חמש פעמים בשבוע • המומחים מעירים שחלק מהמגבלות שהטילה על עצמה קצת מוגזמות, אבל מעניקים לה ציון גבוה על משמעת עצמית ומודעות מפותחת |

מי אני: "מגישה את התוכנית 'בוקר בריא' לצד בן הזוג ליאון רוזנברג (ימים ראשון עד שלישי בשעה 09:00, והחל מנובמבר חמישה ימים בשבוע, שידורי קשת). מעבירה הרצאות בנושאי בריאות בחיי היומיום והעצמה, מנחת סדנאות ומטפלת באופן פרטני ברפואה טבעית באמצעות תזונה וצמחי מרפא. גרה באזור השרון, אם לשתי בנות (8, 10), בת 40 וחצי, גובה 1.69 מ', שוקלת 62 ק"ג".

 

 

יום העבודה שלי: "בימים שהתוכנית 'בוקר בריא' משודרת מתעוררת ברבע לשש, מתארגנת, מתקלחת ונוסעת לאולפנים. כשהתוכנית מסתיימת מתחיל יום העבודה השני שלי – בדרך כלל אני מעבירה הרצאות, ואני מגיעה למקומות נידחים בארץ, שלא הייתי מגיעה אליהם לולא ההרצאה, וזה מרתק בעיניי. משלוש וחצי עד שמונה בערב זה זמן בית ובנות, ואז יש משמרת נוספת של הרצאה או סדנה שאני מעבירה. בימים שאין פעילות ערב אני מאוד מקפידה ללכת לישון בשמונה וחצי עם הבנות שלי. שינה ממושכת זה כיף בצורה שאין מילים לתאר: אני קמה רעננה, כל העולם נראה אחרת אחרי שישנת עשר שעות.

 

"בתפיסת העולם שלי, תזונה ושינה הן חלק בלתי נפרד, ושלושת המזונות הכי חשובים מבחינתי הם חמצן, שעות שינה ומים. פעם ממש לא הייתי כזאת. גדלתי ללא מודעות לאיכות חיים, עד שהגוף אמר לי 'חמודה, פחות מצליח לי עם הדבר הזה'. הגוף תמיד מדבר, אנשים לא תמיד מקשיבים.

 

"כשיש שבוע מאוד עמוס, אז שבת יכולה להיות זמן שבו הפיג'מה נשארת עליי מהבוקר עד הלילה, זמן של הרפיה ושחרור של הכל. החלק הכיפי זה שגם הבנות רוצות להישאר בבית ולא לעשות כלום. לפעמים בא לנו להיות עם חברים, אבל אנחנו לא מיטיבי לכת בכלל, ללכת לפארק ולפרוס שמיכה זה הכי טיול בטבע מבחינתנו".

 

 

התזונה שלי: "בגיל 16 הייתה לי מחלת הנשיקה ביג טיים, חודש שלם לא הלכתי לבית הספר, ובאיזשהו שלב הרופאים הודיעו שאני בריאה אבל כל הזמן הייתי תשושה, סבלתי ממיגרנות, היו לי בעיות גינקולוגיות. בגיל 24 הפסקתי לאכול סוכר לגמרי, לא נגעתי אפילו בפרוסת לחם אחת, וכשהרגשתי מאוזנת יחסית עברתי לתזונה שמבוססת על אכילה מהצומח – קטניות, זרעים, דגנים מלאים ללא גלוטן. אני לא אוכלת בשר כהחלטה, גם עוף לא. דגים אני אוכלת.

 

"כמה פעמים בשבוע אני נוטלת תוספי מזון כגון פרוביוטיקה, בי קומפלקס שמספק אנרגיה גבוהה, אומגה 3, ויטמין C. אני משתמשת בצמחי מרפא בצורה קבועה – מכינה חליטות למיחושי בטן, לכאבי גרון, הכל בהתאם לנסיבות. הכי טוב לגוף שלי זה לקבל ממש מעט אוכל פעם בשעתיים וחצי, וכשאני מצליחה לעשות את זה – אני על הגל. בבוקר שותה כוס מים עם כפית חומץ תפוחים אורגני וחליטה של ג'ינג'ר טרי ומקל קינמון. כשאני יוצאת לאולפן אני לוקחת פרי ואוכלת אותו במונית, או קצת מהדייסה שהכנתי לבנות. כשאני בבית ויש לי זמן לארוחת בוקר, אני מכינה לעצמי לחם כוסמת עם אבוקדו או עם חומוס או טחינה או ממרח עדשים וחותכת ירקות. בימים שאני מתחילה לעבוד מוקדם אני מכינה לעצמי שייק ענק עם כל טוב. עד הצהריים מנשנשת אגוזים, ואם אני ממש רעבה – אני לוקחת חטיפי אנרגיה מפירות ומאגוזים. בצהריים לחם כוסמת או צנימים ענקיים מקטניות, עם ירקות וממרח כלשהו.

 

"סיר חשמלי הוא ההמצאה הכי גאונית – מחברת אותו בשש בבוקר ודוחפת פנימה את כל מה שיש לי בבית, ככה יש לי ארוחת צהריים מוכנה שמספיקה גם לערב. אני אוהבת לאכול במסעדות, בעיקר אוכלת מוקפצים, וכמעט תמיד אזמין מרק. אחר הצהריים אני עושה לבנות ארוחה של טופו בתנור עם אפונה, ירקות, טחינה, קינואה, ואנחנו אוכלות ביחד. בשבע בערב יש ארוחה קלה, פריכיות עם טחינה או אבוקדו, לפעמים שייק, לפעמים פיצה מכוסמין. לשמחתי אני לא אוהבת לאכול בלילה.

 

"אני לא נזירה, כשיש קינוח טעים אני מתפתה, הגילטי פלז'ר שלי זה לחמניות עם גבינה צהובה שאמא שלי מכינה. אני גם מאוד אוהבת גלידה, אני יכולה לגנוב כף או שתיים ולגנוב חתיכת עוגה קטנה. אני לא נמנעת באופן גורף כמעט משום דבר, למעט נקניקים וגבינות רגילות. אני שותה המון חליטות לא ממותקות במהלך היום והרבה מים, זה משהו שסיגלתי לעצמי".

 

 

כושר: "בניגוד לתזונה שזורמת לי בטבעיות, כושר דורש ממני מודעות כל הזמן. אני בחיים לא אהיה מאלה שמתמכרים לכושר, אבל זה עושה לי טוב, לכן אני מתאמנת חמש פעמים בשבוע. יש לי שני אימונים פרטיים בשבוע ואני משתדלת לא לבטל אותם, כי הם מחזקים אותי. אני עושה פילאטיס פעם בשבוע, אימוני חיטוב פעמיים־שלוש בשבוע וזומבה מדי פעם. אני ממש לא מכורה ורוב הזמן אני לא נהנית, בכל רגע נתון אני אעדיף לשכב על הספה ולראות טלוויזיה, אבל אני הולכת כדי להרגיש חזקה".

 

 

טיפוח: "מה שאני מורחת על הגוף שלי זה אוכל לכל דבר, ולכן אני מקפידה שלא יהיו בזה כימיקלים, ואני רוקחת לעצמי את מרבית הקרמים והתכשירים. למדתי קוסמטיקה טבעית וארומתרפיה, זה התחביב שלי ואני גם עוסקת בזה. בבוקר אני שוטפת פנים בסבון, מורחת קרם עיניים ופנים, פעם בשבוע פילינג פנים. מתאפרת בטלוויזיה עם האיפור שלי, שהוא אורגני, והכי חשוב לי אחרי צילומים זה להסיר את האיפור.

 

"אני מורחת תערובת שמנים אחרי מקלחת על עור רך ומנגבת בטפיחות, זה מזין וחוסך זמן. מניקור־פדיקור בחיים לא עשיתי, גבות גם לא מסדרת, אין לי סבלנות לדברים האלה. למרוח קרם גוף לוקח שעות, למי יש זמן?"

 

 

לנפש: "הדבר שאני הכי אוהבת לעשות זה להיות בבית, בלי חזייה – זה כבר 80% חופש, לקרוא ספר טוב, לראות סדרה טובה. זה מספק הרבה מהצרכים שלי. אני שונאת השקות ואירועים ומעדיפה לשבת עם כמה חברות טובות, זה מזין אותי ונותן לי מוטיבציה. בגלל שליאון ואני עובדים ביחד, אני מנסה למצוא לנו זמן איכות וחייבת להשתפר בזה. הנחיה זוגית זה לא דבר פשוט אבל אנחנו עושים את זה שנתיים וחצי וזה רק קירב אותנו. כשרבים זה בא לידי ביטוי, מפני שאני לא מסתירה את זה, גם בשידור. אנחנו לא לאבי־דאבי, אבל אני מסוגלת לקבל חוסר הרמוניה במערכת יחסים ולא להיבהל מזה. אם להיות כנה, לפעמים אני מרשה לעצמי יותר ממה שהייתי מרשה לעצמי עם אנשים אחרים סביבי.

 

"המשפחה מאוד חשובה לי, כשאין לי זמן לילדות אני מרגישה לא מקורקעת, אני זקוקה למגע ולפרטים הקטנים כדי להרגיש מחוברת, אחרת אני מרגישה אבודה. התגרשתי בגיל 27, כי אני לא נשארת במקומות שלא טוב לי, ועכשיו אני מבינה באופן ממשי שהחיים הם בני חלוף ואין טעם להתעכב על דברים לא רלוונטיים. גיל 40 סתם את הגולל על הצורך שלי להיות מנומסת. פעם היה חשוב לי שכולם יגידו 'איזו מדהימה פאולה', והיום אני נכנסת לחדר וחושבת עם מי יהיה לי נעים לשוחח ופחות מתעסקת ב'האם כולם יאהבו אותי'. אני הרבה פחות סובלת מבעבר ויש לי יותר רגעי הנאה בחיים. באופן פרדוקסלי, אני קמה בבוקר, מסתכלת במראה וממש אוהבת את הגוף שלי. אני רואה את שיפולי הבטן והצלוליט, ועור הפנים לא מתוח כמו פעם – אבל יש השלמה עם כל מה שפחות מדויק. אני לא נבלעת בחוסר השלמות, מצליחה לעלות למעלה ולהמשיך".

 

 

שורה תחתונה: "היום אני מבינה מה באמת יקר לליבי, מצליחה להבחין בין היהלומים והאבנים בלי להתבלבל".

 

מה אומרים המומחים?

 

רקפת אריאלי, דיאטנית קלינית וספורט, המרכז לרפואת ספורט שערי צדק:

 

"פאולה מקפידה על שינה מספקת, אך 8-7 שעות שינה מספיקות בהחלט. אם היא מספיק עייפה כדי לישון 10 שעות, מוטב לבדוק שאין מחסור בברזל, ב־B12, בחומצה פולית. תזונה דלה במזונות מן החי, כפי שפאולה מאמצת, מעלה את הסיכון לסבול מחוסרים בברזל וב־B12.

 

"פאולה מקפידה על הרגלי אכילה בריאים, שכוללים צריכת מזון טרי, איכותי, מגוון. היא אינה מונעת מעצמה כלום, אוכלת לפי הרעב והשובע שלה, מארגנת את האוכל שלה לכל היום, ממעיטה בצריכת מזון בשעות הערב, מרבה לשתות מים. יחד עם זאת, חלק מהגזירות התזונתיות שהיא גוזרת על עצמה נכונות מבחינה בריאותית - וחלק לא. כל עוד היא חשה שזה טוב עבורה, וכל עוד אין לה חוסרים תזונתיים – אין סיבה לשנות זאת.

 

"הימנעות מגלוטן אינה הכרחית, אלא עבור מי שסובל מצליאק. אין סיבה לצמצם כל כך בכמות הביצים ומוצרי החלב, שעשירים בחלבון איכותי וברכיבים נוספים. צריכה של מזון כל שעתיים וחצי היא אכילה מאוד תכופה. באופן כזה רמות הסוכר עלולות להיות גבוהות כל הזמן בדם, מכיוון שאין מספיק זמן לעכל את האוכל.

 

"יש לזכור שתוספי תזונה הם תוספת למזון ולא צריכים לבוא במקומו. קומפלקס B לא מומלץ לקחת באופן שגרתי. אומגה חשוב בעיקר לאנשים שלא צורכים דגים. ויטמין C ניתן לקבל בקלות רבה מהמזון ואין צורך בהשלמה בתוסף".

 

 

צחי נחום, המנהל המקצועי של קבוצת הולמס פלייס:

 

"פאולה בחרה באימון אישי, שהוא הפטנט למוטיבציה של האדם המודרני העסוק. אימון אישי מונחה על ידי מדריך הוא אימון מבוקר, מפוקס מאוד ולרוב מניב תוצאות טובות יותר מאימון עצמאי. בסך הכל, פאולה משלבת אימוני חיזוק (התנגדות) ואימונים אירוביים. החיבור הוא חשוב. פאולה יכולה לקום בבוקר, להסתכל במראה ולהיות גאה. היא פועלת נכון".

 

 

ד"ר להבית אקרמן, מומחית לרפואת עור:

 

"פאולה חובבת תכשירים טבעיים. אין לי התנגדות עקרונית לעניין הזה, אבל לפני שנכנסים למטבח ומתחילים לרקוח תכשירים למריחה עצמית חשוב לדעת כמה דברים: קודם כל, לא כל תכשיר שמיועד לאכילה מתאים למריחה על העור, ולעיתים חומר הגלם הטבעי עצמו צריך לעבור תהליכים כלשהם שיהפכו אותו לראוי ומותאם למריחה. דבר שני, לא כל חומר שמיוצר בתנאי מעבדה ולא נקטף בשדה הוא בהכרח חומר כימי בעייתי. תעשיית הקוסמטיקה משקיעה מאמצים רבים בייצור חומרים שמצד אחד יצליחו לחדור באופן כלשהו לעור ולחדש אותו, ומצד שני לא יגרמו לפגיעה, לגירוי ולפריחות. חלק מזה נעשה בזכות אותם חומרים משמרים ומייצבים שמוכנסים לתכשירים. יש כיום גם תכשירים אורגניים וטבעיים שמיוצרים בהליך מבוקר".

 

 

צביה חי־אל, מנחה, מאמנת ומנהלת מרכז מעגלים:

 

"יותר מכל, פאולה היא אדם מודע. מודעת לעצמה. מודעת לסביבתה. לתזונה. לערכים. לחינוך ולמשפחה. נראה שבשנים האחרונות פאולה עוברת תהליך עוצמתי של השלמה עם עצמה. בעולם שבו אנחנו חיים זה לא פשוט להילחם בדפוסי הריצוי שלנו, במוסכמות החברתיות, ב'מה יגידו'. פאולה מוכנה לקרוא תיגר על כל אלה, כי היא מבינה מה העיקר ומה הטפל בחיים. היא מחוברת מאוד לאינטואיציות, לקול הפנימי שלה, לאמת שלה, שיש בה משהו כל כך מלא חן וכובש. זה גם סוד הקסם שלה, האותנטיות. היא לא מוכרת לנו את התמונה המושלמת שכולנו רוצים לראות, היא פשוט היא". •

 

gayakoren@gmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים