yed300250
הכי מטוקבקות
    Chris Pizzello/Invision/AP
    חדשות • 13.10.2017
    הישראלי שפרץ את "החומה"
    בזמן שכוכב הרוק, רוג'ר ווטרס, פועל ללא הפסקה כדי לשכנע את חבריו המוסיקאים להחרים את ישראל, נראה כי דווקא שניים מהאיורים הבולטים ביצירת המופת הקולנועית שלו "החומה" בדרכם ארצה • שני אנשי עסקים ישראלים רכשו את הציורים האייקונים של "הצעקה" ו"החזיר" במכירה פומבית בארה"ב • לא ברור אם מדובר בנקמה סמויה או בסתם הערצה, אך דבר אחד בטוח: אם ירצה הזמר לצפות שוב באיורים האהובים עליו, יאלץ לפעול "נגד מצפונו" — ולבקר בישראל
    עופר פטרסבורג

    רק לפני כמה שבועות ניצל כוכב הרוק הבריטי רוג'ר ווטרס, כהרגלו, את הבמה באחד המופעים שלו על מנת להטיף לקהל מעריציו נגד פעילותה של ישראל. באותו זמן נכח בקהל איש העסקים הישראלי זהר לבקוביץ', מעריץ נלהב של להקתו המיתולוגית של ווטרס, "פינק פלויד", ששמע את הדברים. בימים האחרונים כנראה שהגיעה התגובה, או אם תרצו, "הנקמה" שלו: לבקוביץ' וישראלי נוסף רכשו במכירה פומבית את האיורים האייקונים מהאנימציות של "הצעקה" (פינק) ו"החזיר" (פלויד) שכיכבו בסרטו של ווטרס, "החומה", וידועים כקרובים לליבו של הזמר.

     

    לבקוביץ', יזם הייטק ישראלי שעבד שנים בעמק הסיליקון שבקליפורניה, רכש את האיור של החזיר, שהפך לחלק בלתי נפרד ממופעיו של ווטרס, ומלווה אותו מזה עשרות שנים על הבמה (מאז הופיע לראשונה על עטיפת אלבומם של הלהקה "אנימלס").

     

    בדרך לישראל. זהר לבקוביץ' עם ציור "הצעקה" מתוך הסרט "החומה" | צילומים: אופיר אבסלנדר
    בדרך לישראל. זהר לבקוביץ' עם ציור "הצעקה" מתוך הסרט "החומה" | צילומים: אופיר אבסלנדר

     

     

    אין ספק כי האיור — המסמל בעיני ווטרס "חזירות" שלטונית וכלכלית — יקר לו: הוא היה מעורב בעיצוב הדמות המקורית, ולפני כעשור הציע פרס בשווי כעשרת אלפים דולרים וארבעה כרטיסי כניסה להופעותיו לכל החיים, למי שיאתר בלון ענק של החזיר שנעלם בשחקים במהלך הופעה שלו בלוס־אנג'לס: "זה החזיר שלי ואני רוצה אותו בחזרה", אמר.

     

    באותה מכירה פומבית בסן־פרנסיסקו נמכרה גם היצירה של "הצעקה" המתעדת את דמותו "פינק", כוכב אופרת הרוק, לידי איש עסקים ישראלי אחר, שהעדיף להישאר בעילום שם. הציור האגדי שימש את הכרזה לסרט "החומה". גם "החזיר" וגם "הצעקה" הן עבודותיו של האמן ג'ראלד סקארף, שהוביל את הקו האמנותי של הסרט. היצירות המקוריות של סקארף צוירו בעט ודיו, וצבועות בצבעי מים.

     

     

    צילום: אופיר אבסלנדר
    צילום: אופיר אבסלנדר

     

    "החזיר" לרוג'ר ווטרס. לבקוביץ' עם היצירה שרכש "זה החזיר שלי ואני רוצה אותו חזרה". בלון החזיר במופע של ווטרס | צילום: אי־פי
    "החזיר" לרוג'ר ווטרס. לבקוביץ' עם היצירה שרכש "זה החזיר שלי ואני רוצה אותו חזרה". בלון החזיר במופע של ווטרס | צילום: אי־פי

     

    לא ברור עדיין מהם בדיוק המניעים של לבקוביץ', איש עסקים ישראלי שהקים את חברת אמובי (Amobee) וביצע אקזיט של 321 מיליון דולר בשנת 2012.

     

    הוא סיפר שרכש את היצירה מתוך "חיבור רגשי" למה שהיא מסמלת עבורו: בנעוריו בקיבוץ דפנה התאהב באלבום "החומה" והדמויות המאוירות מהסרט השפיעו עליו רבות. בשנים האחרונות משקיע לבקוביץ' בקרנות הון סיכון, מסייע בקידום ההייטק במגזר החרדי, ועוזר בהקמת סטארט־אפים בישראל ובעמק הסיליקון.

     

    את תגובתו של לבקוביץ', השוהה כעת בהוואי, לא ניתן היה להשיג.

     

    yed660100