הווינטג' המקורי

חמדאני, ג'נדאלי, דבוקי, בלאדי, מראווי, ביתוני – כל אלה הם שמות של זני ענבים שגדלו בעבר באדמת הארץ ונעלמו. עכשיו הם חוזרים לחיים, בזכות מסע שיחזור מרתק של האגרונום יעקב הניג וחוקר הזנים הקדומים, הדוקטור שיבי דרורי, שמייצרים יינות בטעם של פעם עבור יקב רקנאטי

יקב רקנאטי ממשיך את המגמה הלוקאלית והים־תיכונית. לאחר שלושה בצירים של היין הלבן המקורי שהופק מענבי מראווי מאזור חברון, מושק בימים אלו יין אדום מהזן המקומי והמרתק – ביתוני 2016.

 

היין הזה, כמו גם הקודם, הוא המשך לשיתוף הפעולה של היקב עם האגרונום יעקב הניג והדוקטור שיבי דרורי, חוקר הזנים הקדומים מאוניברסיטת אריאל ויינן יקב גבעות. יחד איתם הצליח היקב לאתר כרם עתיק ובודד של ענבי "ביתוני" שמוקם לו בגובה רב בהרי יהודה לא רחוק מחברון. המדובר בכרם בעל שאינו מושקה בכלל וגדל בשיטת הדלייה מסורתית הנקראת "סוכה חברונית".

 

צילום: עמרי מירון
צילום: עמרי מירון

 

זהו ללא ספק חידוש מרתק, שמצטרף למספר יינות של מספר יקבים שמיוצרים מזנים מקומיים עתיקים שגדלו כאן בעבר, אבל נעלמו באשמת השליטים הממלוכים והעותמאנים, שהכחידו בעקביות את ייצור היין המקומי הארץ ישראלי. תחת המחקר של שיבי דרורי מופו עשרות סוגים של זנים מקוריים ומקומיים כמו חמדאני, ג'נדאלי, דבוקי, בלאדי, מראווי ועכשיו גם ביתוני – שממש מחזירים עטרה ליושנה בתחום הגפן המקומית, ונמצאים כבר בחנויות המקצועיות ועל שולחנות המסעדות הטובות.

 

רקנאטי ביתוני 2016 תסס תסיסה עדינה שחלקה עם אשכולות שלמים והתיישן בחביות אלון מבורגון למשך 9 חודשים, עניין שהוסיף ליין רובד מעט מינרלי ואיזון יפה. היין מאוד ארומאטי, עם תיבול יפה ומורכב וטאנים רכים ומאוזנים. מזכיר משהו בין גרנאש לפינו נואר עם ניחוחות של דובדבן אדום, בישום פרחוני, פרי טוב אבל לא מתוק או ריבתי מדי עם טיפונת אדמיות בסיומת. מעניין ומרתק, שווה לחפש אותו בחנויות כי הכמות קטנה. אני מקווה שבהמשך נפגוש עוד זנים מקוריים. מעניין אותי איך עולם היין הבינלאומי יקבל אותם.

 

מהביתוני 2016 יוצרו 2,290 בקבוקים בלבד.

 

מחיר מומלץ לצרכן: 99 שקל. כשר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים