yed300250
הכי מטוקבקות
    REUTERS
    ממון • 16.10.2017
    ה"דיזל–גייט" של יפן
    קונצרן המתכת קובה סטיל מסר נתונים שגויים לגבי חוזק ועמידות רכיבי אלומיניום ואבקת מתכת שמכר בעיקר לטויוטה, ניסאן ומאזדה • החשש: פגיעה בבטיחות ובאיכות • יצרני הרכב: בוחנים את ההשפעות האפשריות
    אודי עציון

    ה"דיזלגייט" של יפן: קונצרן המתכת "קובה סטיל" הודיע כי מסר נתונים שגויים לגבי החוזק והעמידות של רכיבי אלומיניום ונחושת שסיפק ליצרני רכב כמו טויוטה, ניסאן, מאזדה, ג'נרל מוטורס, דיימלר (מרצדס) ופורד. זיוף דומה התחולל לגבי ביצועי אבקת מתכת שסיפקה החברה ללקוחותיה, ומשמשת בתעשיית הרכב לייצור חלקי תיבות הילוכים.

     

    "יש לנו ספקות לגבי חלק מהמוצרים שסיפקנו", אמר מנכ"ל קובה סטיל הירויה קוואסאקי במסיבת עתונאים. "אני מתנצל מעומק ליבי, האמון בחברה שלנו נפל לאפס ואנחנו מנהלים שיחות עם כל הלקוחות שלנו, כולל הזרים". הוא הוסיף כי הוא מודע לכך שמעשיה של החברה פוגעים במוניטין של הייצור היפני כולו. "אני באמת מתנצל, אני מבין שהפרשה לא תשפיע רק על החברה שלנו". מניית החברה נפלה בתוך יומיים ב־40% והיא איבדה 1.6 מיליארד דולר משוויה.

     

    ממשלת יפן דורשת מקובה סטיל לבחון ולקבוע בהקדם האם הנתונים השגויים שסיפקה הביאו לפגיעה בבטיחות המוצרים. לחוזק האלומיניום יש משמעות בבטיחות הפאסיבית של כלי הרכב, מאחר שהוא משמש פעמים רבות לחלקים מגוף המכונית, בהיותו קל מפלדה. חלקי אלומיניום משמשים לעיתים גם לייצור חלקי מתלה במכוניות.

     

    דובר של טויוטה מסר כי החברה נמצאת בעיצומה של "בדיקה מואצת" לזיהוי דגמים שייתכן כי הושפעו מזיוף הנתונים. גם דובר של ג'נרל מוטורס מסר: "אנחנו בוחנים את ההשפעה הפוטנציאלית של הפרשה". מניסאן נמסר כי "אלומיניום מקובה סטיל נמצא בשימוש בדלתות ובמכסי מנוע של כמה מהדגמים שלנו. מאחר שמכסי מנוע מקושרים לבטיחות הולכי רגל, אנחנו פועלים במהירות כדי להעריך האם יש לפרשה השפעה כלשהי על תפקוד המכוניות שלנו".

     

    יצוין כי כיום רבים מדגמי היצרנים היפניים שנמכרים בישראל מיוצרים דווקא במפעלים מחוץ ליפן, בעיקר באירופה. טויוטה וניסאן הן מהיצרניות שמשווקות את השיעור הגבוה ביותר של מכוניות שמיוצרות בין השאר בבריטניה, בטורקיה ובצרפת לצד מיעוט דגמים מיפן, ואילו סובארו ומאזדה עדיין מרכזות את רוב הייצור שלהן במדינות־האם.

     

    מהודעות קובה סטיל עולה כי מסרה מידע מוטעה גם לגבי חלקי אלומיניום ונחושת שסיפקה ליצרנית המטוסים האמריקאית בואינג, שחברות יפניות מייצרות רכיבים משמעותיים ממטוס ה־787 שלה.

     

    יצוין כי זו אינה הפרשה הראשונה החושפת בעיות איכות ואמינות בתעשייה היפנית. יצרנית כריות האוויר המקומית "טאקאטה" הודיעה על פשיטת רגל לאחר שסיפקה כריות אוויר תקולות ליותר מ־100 מיליון כלי רכב ברחבי העולם, שגרמו לפחות ל־17 מקרי מוות מתועדים. זיוף של נתוני צריכת דלק במיצובישי הוביל למשבר שבעקבותיו נמכרה השליטה בה לרנו־ניסאן.

     


    פרסום ראשון: 16.10.17 , 20:58
    yed660100