בקרוב גם במזרח: הרשת החדשה של שגב משה
השף פתח בראשל"צ את הסניף הראשון של רשת ההמבורגרים שלו "קראנץ' בורגר" ומתכוון להתרחב גם ליפן, לטיוואן ולתאילנד: "קונספט מהיר, מערבי וזול"
מתקפת רשתות ההמבורגרים נמשכת: השף שגב משה משיק את רשת "שגב קראנץ' בורגר", שבה ישלוט הצבע האדום, במיוחד בשלטים ובאריזות. "חקרתי את הנושא והגעתי למסקנה שכל הרשתות המצליחות בעולם בתחום משתמשות באדום", הסביר.
הסניף הראשון נפתח בסינמה סיטי בראשון־לציון, כשהיעד הוא לצאת עם הרשת למזרח הרחוק: לתאילנד, ליפן ולטייוואן, ביחד עם קבוצת משקיעים ישראלים הפועלת בתחום הסחר במדינות המזרח. שגב אמר כי בשנה הקרובה ייפתחו 3 סניפים נוספים בארץ ו־3 במזרח הרחוק.
ההמבורגר החדש של שגב מורכב מ־200 גרם של בשר טרי נעוץ על שיפוד, ומעל הקציצה, חוץ מהתוספות הרגילות, מונחת ערימת "שערות" אורז מנופח ומטוגן. כאשר מועכים את ההמבורגר בלחמניה, שערות האורז מתרסקות בקול פצפוץ.
שגב: "במשך הרבה שנים אני מקבל הצעות לפתיחת מסעדות מעבר לים, וקראנץ' בורגר תהיה דריסת הרגל שלי. אני אביא למזרח קונספט מהיר, מערבי וזול. חזרתי לאחרונה ממרתון מתחמי אוכל בטייוואן וראיתי שמהבוקר המתחמים הומי אדם והאכילה שם ברובה בחוץ. אין ספק שמגוון של רשתות המבורגרים חסר שם. בעוד שבועיים אני נוסע לסין, לבדוק שם את השוק. ארוחה של המבורגר, צ'יפס גדול בתיבול ושתייה עולה ברשת בארץ 49 שקל, ואני מאמין שבמזרח היא תעלה 29 בלבד".
תוספות להמבורגר עולות בין 5 ל־7 שקלים, בהתאם לסגנונות של מדינות: ישראל (חציל וטחינה), פרו (תירס מעושן וכוסברה), מקסיקו (גואקמולה וחלפיניו חריף), אמריקה (כתף בקר וטבעות בצל צלויות), איטליה (ממרח פטריות כמהין), ארגנטינה (נקניקיות צ'וריסו חריפות) ואוסטריה (שניצל פריך מעל הקציצה).
בקטגוריית הצ'יפס ניתן לבחור בין מנת הקראנצ'יפס (תפוחי אדמה ובטטות), מנת הקראנצ'יפס שגב (תפו"א, בטטות, כרוביות) וצ'יפס נשיקות (תפוחי אדמה צלויים עם ברביקיו). בנוסף, יוגשו שניצל והמבורגר צמחוני במחיר 39 שקל כ"א. הקינוחים, בנוסח אמריקה, הם גלידה אמריקאית בגביע בטעמים, וופל בלגי (11 שקל) ומילקשייק בטעמים עם קצפת (21 שקל).
במקביל, גם איש העסקים גולן עינת, בעלי ארומה תל־אביב ומבעלי רולדין ומועדוני זאפה, מחפש לרכוש שליטה ברשת המבורגרים, ונפגש לשיחות ראשוניות עם בעלי רשת אגאדיר, מחלוצות רשתות המבורגרים בישראל. עינת אישר כי הוא אכן מתעניין בכניסה לתחום ההמבורגרים.

