נוסטלגיה: מחווה לפינגווין

לפני 77 שנה הקימו הוגו אופנהיימר ובנו ארנסט בנהריה את פינגוין, קיוסק גזוז שהפך עם השנים לבית קפה מסעדה בסגנון וינאי עם מנות מיתולוגיות כמו שניצל פינגוין, סלט כרוב, מרק גולש, שטרודל תפוחים המוגש עם גלידה וקצפת. המקום ליווה את ההיסטוריה של המדינה, מהחיילים הבריטים ששתו בו אספרסו בתקופת המנדט דרך מפגשים של קצינים ישראלים ולבנונים, קטיושות ועוד. כיום מנהל את המסעדה אמיר, בן הדור הרביעי של המשפחה.

 

מאז הקמת המסעדה עבדו בפינגווין אלפי אנשים. רבים מבתי האוכל בנהריה והסביבה הוקמו על ידי עובדים לשעבר. במהלך נובמבר, המסעדות ומקומות האוכל בנהריה יערכו לה מחווה מרגשת ויגישו מנת ספיישל מתוך התפריט המיתולוגי של המסעדה.

 

בין המשתתפים: קפה אתנחתא, שיגיש טוסט פינגווין; במאפיית בריוש יגישו את השטרודל שלהם; בגלידריית בלו ברי יגישו גלידת בילנצ'ס גבינה, צימוקים וקינמון; במסעדת אדלינה  יגישו כבד עוף על טוסט; בסניף קפה קפה  ובסניף גרג  יגישו "קפה אילן" - הקפה המיתולוגי הקרוי על שם אילן אופנהיימר הבעלים הדור השלישי (מוגש בכוס דורלקס, ללא ידית); בחומוסיית דני יגישו חומוס עם סלט הכרוב המיתולוגי ובפאסטה פאסטה יגישו את הפסטה פונגי של פינגווין . ב־9 בנובמבר תתקיים במסעדה מסיבה לכל אלפי העובדים שעבדו בה לאורך השנים. פרטים בעמוד הפייסבוק "פינגוין לדורותיו" / 

 

40 שנה לקפה־מסעדה פינגוין, נהריה, 9 בנובמבר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים