yed300250
הכי מטוקבקות
    אוראל כהן
    ממון • 28.10.2017
    "בהתחלה לשמור שבת הרגיש כמו מטלה"
    אדם נוימן גר בניו–יורק ומנצח על חברה ששווה 20 מיליארד דולר - אבל לא מוותר על שבת שקטה בלי עבודה ובלי טלפונים • על WeWork: "אולי חשבתי שאייסד חברה, אבל לא הכרתי את המילה 'מיליארד' בכלל" • ראיון
    שגיא כהן

    אדם נוימן הוא אחד היזמים הישראליים הכי מצליחים בעולם, הוא הקים חברה אמריקאית ששווה 20 מיליארד דולר, וההון שלו הוערך לאחרונה ב־2.6 מיליארד דולר - אבל הוא לא מוותר על שבת שקטה לגמרי, ללא עבודה וטלפונים.

     

    "בשנתיים האחרונות התחלתי לשמור שבת", אומר נוימן, שמתגורר כיום בניו־יורק, עם אשתו רבקה פאלטרו־נוימן (בת־דודה של השחקנית גווינת' פאלטרו) ו־5 ילדיהם, בראיון ל"ידיעות אחרונות". "במהלך השבת אני מנותק לחלוטין, אין עם מי לדבר. לא מתפשר על זה. בהתחלה זה אמנם הרגיש כמו מטלה, אבל זה נותן לי זמן עם הילדים, עם אשתי, עם חברים. בשבוע שעבר היה לי שבוע מטורף שבו טסתי ועבדתי הרבה. בשישי בבוקר קמנו ואמרנו זה לזה 'אנחנו מוכנים לשבת'. הגיעה שבת, מדליקים נרות, נרגעים, כל החברים באים, אוכלים ארוחה שבישלנו לפני כן. מתנתקים, אבל באמת מתחברים. אני מבלה יותר זמן מאי פעם עם המשפחה ואפילו מטלפן ורואה את אמא שלי יותר. והקסם האמיתי הוא שככל שאני עושה את זה יותר — כך החברה מצליחה יותר. לך תבין".

     

    נוימן, אחיה של הדוגמנית עדי נוימן, הוא המייסד והמנכ"ל של חברת WeWork האמריקאית העוסקת בשיתוף חללי עבודה והשכרת משרדים. הוא הקים אותה ב־2010 עם מיגל מקלבי, וכיום היא מפעילה ברחבי העולם וגם בישראל מתחמי עבודה מעוצבים, אופנתיים ומאובזרים היטב הקורצים בעיקר ליזמים, עצמאים, פרילנסרים ולסטארט־אפים טכנולוגיים — הכוללים ספות, חדרי ישיבות, וגם קפה ובירה חינם.

     

    WeWork
    WeWork

     

    בשנים האחרונות הפכה לאימפריה של ממש: ל־WeWork יש כיום 3,000 עובדים, ו־150 אלף חברים ששוכרים משרדים וחללי עבודה, ב־170 מתחמים ב־56 ערים ב־18 מדינות. בישראל יש לה מתחמים בתל־אביב, בהרצליה ובבאר־שבע, ובעבר הכריזה על כוונות לפתוח גם בירושלים ובחיפה. לאחרונה השלימה גיוס ענק של 4.4 מיליארד דולר מענקית התקשורת היפנית סופטבנק, מה שהצמיד לה שווי עתק של 20 מיליארד דולר. זה מציב אותה במקום הרביעי מבין הסטארט־אפים הטכנולוגיים הפרטיים (כלומר, שטרם הנפיקו בבורסה), בעלי השווי הגדול ביותר בארצות הברית.

     

     

     

     

    "חשבתי שכסף זו המטרה"

     

    נוימן בן ה־38 שגדל בין השאר בקיבוץ ניר עם ושירת בחיל הים, עבר אחרי הצבא לגור בניו־יורק עם אחותו עדי. את WeWork ייסד לאחר שהקים מספר מיזמים כושלים. הונו מוערך על ידי פורבס ב־2.6 מיליארד דולר — מה שהופך אותו לאחד מ־100 עשירי ההיי־טק העולמיים. הוא כריזמטי, גבוה, מתלבש באופנתיות, וידוע בתעשייה ככזה שנהנה מהחיים הטובים. יש לו מספר בתים באזור ניו־יורק, ובוול סטריט ג'ורנל תואר לאחרונה כחובב טקילה איכותית.

     

    "כשפגשתי את אשתי לפני 10 שנים חשבתי שכסף זו המטרה", הוא נזכר. "הייתה לי ילדות קשה, ההורים התגרשו, אמי הרופאה עבדה עד מאוחר, אני ועדי היינו לבד ועברנו 13 דירות. כשהגעתי לארה"ב ניסיתי לעשות קיצורי דרך כדי לעשות כסף — אבל הכל התרסק. הייתי כועס הרבה על אנשים, הרגשתי שהכל מגיע לי. ואז, כשפגשתי את אשתי, היא אמרה לי תפסיק להתלונן על העבר. היא גרמה לי להפסיק לעשן, ואמרה לי שאני רודף אחרי הדברים הלא נכונים. היא גרמה לי להבין שהמטרה היא להיות שמח ומאושר, לעשות משהו משמעותי שקשור אליך.

     

    "אם היית שואל אותי לפני 10 שנים כיצד ייראו חיי, לא הייתי מאמין שתהיה לי כזו מערכת יחסים עם אשתי, ושאצליח להשתפר בדרך שבה אני מתנהג עם אנשים. לא הייתי מנחש כמה אוהב להיות אבא. ולגבי הכסף והשווי שלי? אולי חשבתי שאבנה חברת ענק של מאה מיליון דולר — אבל לא הכרתי את המספר מיליארד. לא הייתי מנחש. הסכום שמדברים עליו? קודם כל הוא לא נכון. אבל חשוב להבין, אנחנו חברה פרטית, והמספרים האלה נמצאים על הנייר".

     

     

     

     

    לשאלה האם הכסף שינה אותו, הוא משיב: "כשהייתה לי חברת בגדים הייתי טס לסין לפעמים, יושב מכווץ במשך 14 שעות בכיסא באמצע, כשהרגליים שלי נוגעות בכיסא ממול. הייתי אומר לעצמי 'יום אחד אשב מקדימה, יום אחד אשב מקדימה'. אז כן, יש לי היום יותר גישה לדברים. אבל הכי כיף זה שאפשר לעזור למי שעזר לי בעבר, המשפחה, אמא, אבא, סבתא, חברים, וגם להחזיר כסף למשקיעים שהשקיעו בי בעבר והפסידו את כספם".

     

    נוימן הגיע לארץ לכבוד אירוע "פרסי היוצרים" שערכה החברה בשבוע שעבר בת"א, שבו הוענקו פרסים כספיים של מיליון וחצי דולר ליזמים ישראלים בעלי רעיונות עם פוטנציאל לחולל שינוי בעולם. אירועים דומים ערכה החברה בערים נוספות ברחבי העולם. "חשוב לי שאלו יהיו אנשים עם רעיון שיעשה אימפקט על העולם, לא בהכרח רעיון ששווה מיליארד דולר", אומר נוימן. "רעיון שיהיה חשוב לחברה, למדינה, לעיר, לאנשים. בפרסי היוצרים בארץ אנחנו לא מוגבלים רק לחברות סטארט־אפ, אלא גם לארגונים ללא מטרת רווח. אם זה אדם שיש לו כיוון אמיתי, אנחנו רוצים לתת לו הזדמנות להצליח".

     

    סטארט־אפ או נדל"ן?

     

    רעיון השיתופיות של נוימן לא נגמר רק בעבודה ובמשרדים: מיזם נוסף שאליו החברה נכנסה הוא WeLive, מיזם מגורים משותפים. כרגע הוא פועל בשני מתחמים בוושינגטון ובניו־יורק, ובקרוב ייפתח שלישי בסיאטל. בחברה אומרים שהם מעוניינים להביא את WeLive בעתיד גם לארץ.

     

     

    החברה שלו אמנם מצליחה, אך עם ההצלחה יש גם לא מעט ספקות וביקורת. יש הטוענים כי מדובר בחברת נדל"ן שהצליחה למתג עצמה כחברת סטארט־אפ טכנולוגי אופנתי עם מילות באזז כמו קהילה ופלטפורמה - וכך מושכת השקעות בשווי מנופח, וכי מדובר בבועה שסופה להתפוצץ. נוימן דוחה את ההגדרה שמדובר בחברת נדל"ן.

     

    "בעתיד הקרוב כבר לא יהיה מקום בערים הגדולות לכל האנשים שרוצים לגור בהן. צריך להמציא את העיר מחדש. אנחנו עוסקים בביזנס של העתיד של איך שנחיה, נעבוד ונקנה ואיך נתייחס אחד לשני. העולם קצת התנתק בגלל הטלפונים, ולצעירים יש אינספור חברים בפייסבוק ועוקבים באינסטגרם. אבל מה קורה לחיבור האנושי בינינו? אחד התפקידים שלנו זה להזכיר שלהיות ביחד זה חזק יותר. זה הרעיון שלנו, ולכן אין קשר בינינו לנדל"ן. אבל אם כבר מדברים על נדל"ן? גודל שוק הנדל"ן הגלובלי הוא 270 טריליון דולר. אם ניקח אחוז אחד מזה, זה מספר ענק. וחוץ מזה, בחיים אם לא מקבלים ביקורת, זה אומר שלא עושים ולא דוחפים מספיק. מי שמבקר אותנו לא מכיר את מה שאנחנו עושים".

     


    פרסום ראשון: 28.10.17 , 20:43
    yed660100