אחרי שעקפה את טבע: מניית צ'ק פוינט צונחת

ענקית הסייבר, צ'ק פוינט, חוותה עדנה כשעקפה את טבע והפכה לחברה הישראלית הגדולה ביותר הנסחרת בארה"ב, אך אתמול — בתחילת המסחר בוול סטריט — נפלה מניית החברה בכ־%10. המניה נפלה אחרי שהחברה פירסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי, בלילה שבין שלישי לרביעי, ואחרי שזינקה בכ־40% מתחילת השנה.

 

הדוחות של צ'ק פוינט דווקא בישרו טובות, כשהחברה דיווחה על עלייה של 6% במכירות ל־455 מיליון דולר ועל רווח תפעולי מתואם של 251 מיליון דולר. הרווח הנקי למניה קפץ ב־15% ל־1.3 דולר, גבוה מהתחזיות המוקדמות של האנליסטים בוול סטריט.

 

אלא שבתחזיות לרבעון הרביעי צ'ק פוינט איכזבה את המשקיעים ששלחו אותה לירידות כבר במסחר המאוחר ביום ג'. החברה העריכה כי הכנסותיה ברבעון יהיו בטווח של 485־525 מיליון דולר, נמוך מממוצע התחזיות של האנליסטים שעומד על 529 מיליון דולר.

 

עיקר החולשה הצפויה ברבעון הנוכחי נובע משינויים שביצעה צ'ק פוינט בכוח המכירות שלה בארה"ב, שעדיין לא מימש את הפוטנציאל שלו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים