מסעדה: אפריקה המודרנית
• במסעדת משייה מצליח השף יוסי שטרית לחבר בחן רב בין שתי מסורות לכאורה שונות: מנות שהן מצד אחד מטבח צפון אפריקאי ומזרח תיכוני, ומהצד השני מודרניות. את הטאץ' העכשווי מעניקים לא רק הצילחות המרהיב שלו, אלא בעיקר החיבורים שעל הצלחת. כך, למשל, טרטר דג ים מוגש עם לבנה, קרם חצילים, פלפל שאטה ונענע. עוד דוגמה? קלמרי צרוב המוגש עם מסבחה של שעועית, זעתק וסומאק. נראה כי השידוכים האלה התחבבו עד מאוד על הסועד הישראלי, שכן המסעדה, בקומת הכניסה של מלון מנדלי התל־אביבי, מלאה תמידי.
בימים אלה שטרית מרענן את התפריט עם עסקית צהריים עונתית חדשה. בדיל: מנה ראשונה ולחם פראנה חם במחירי העיקרית. בין המנות המעניינות: קובניה מבשר נא, בורגול, בוטנים וקרם פרש; ברווז מבושל ביין אדום וקינמון, עטוף עלה תרד ומוגש עם קצף תפו"א; סלט עשבים קצוצים דק, ג'עלה (תערובת אגוזים ושקדים) ודובדבנים חמוצים מיובשים; פיקניה פרוסה דק, עם ציר עשבים מקומיים; כופתאות מריקוטה טרייה עם דלעת מהטאבון, מנגולד ושמנת חמוצה; פילה עגל עם בטטה סגולה מהטאבון וציר בקר מעושן; ומוסר פרא בציר עוף עם כורכום, מיסו ולימון, במיה וקרם כוסברה. טווח מחירי העיקריות נע בין 70 ל־150 שקל למנות המורכבות ביותר /
• משייה, מנדלי מו"ס 5, תל אביב־יפו. 03-7500999. פתוח בימים ראשון־חמישי בשעות 7:00־11:00, 12:30־16:00, 18:30־23:30. שישי 7:00־15:00, 18:00־23:30. שבת 18:00־23:30.

