ליל הנסיכים
טלטלה בסעודיה: בני משפחת המלוכה ובכירים בממלכה נעצרו בהוראת יורש העצר • בין העצורים: המיליארדר אל־ווליד בן טלאל, מבעלי המניות הגדולים של אפל וטוויטר • אמש: נסיך נוסף נהרג בהתרסקות מסוק מסתורית
לא קשה לדמיין מה עובר בראשם של מאות ואולי אלפי בעלי חברות כלכליות, מפעלים, בתי־מלון, מסעדות וערוצי טלוויזיה מאז התפרסמה ההודעה הדרמטית על מעצרו של המיליארדר הסעודי אל־ווליד בן טלאל. הנסיך, שנולד עם כפית זהב בפיו, מושקע במאות פרויקטים כלכליים שמפרנסים עשרות אלפי משפחות.
גל המעצרים בסעודיה נפתח שלשום בלילה. מארמון המלך סלמאן יצאה הודעה פתאומית על הקמת ועדה למלחמה בשחיתות שבראשה הוצב — כמה לא מפתיע — יורש העצר מוחמד בן סלמאן, האיש החזק של סעודיה. הוועדה, לפי הגדרתה בצו המלכותי, נועדה לנהל מלחמה נגד "חלשי האופי שניצלו את מעמדם הבכיר לגריפת הון עצמי", ויורש העצר הבהיר שלא יהסס לרדוף אותם גם מחוץ לגבולות סעודיה.
11 נסיכים, ארבעה שרים מכהנים, 38 שרים לשעבר ושלושה טייקוני תקשורת — בן טלאל ובעלי תאגיד השידור הסעודי MBC ווליד איברהים ושייח’ סלאח כאמל — הם בין העצורים, כמו גם הנסיך מוטעייב בן עבדאללה, שר המשמר הלאומי, שהתמודד מול הנסיך בן סלמאן על תואר יורש העצר ונכשל.
מעצרו של בן טלאל (62), שנחשב לאדם העשיר ביותר בעולם הערבי והונו מוערך בכ־17 מיליארד דולר, הכניס לסחרור את העסקים שהוא חולש עליהם, ביניהם רשת המלונות הבינלאומית "ארבע העונות", אתר דיסנילנד באירופה, קבוצת כדורגל בספרד, חברת אפל, טוויטר, מלון פלאזה בניו־יורק שאותו רכש מהנשיא טראמפ יחד עם היאכטה המפוארת ששמה הוסב ל"רים", על שם בתו הבכורה של הנסיך הסעודי, מוסדות חינוך, בתי־חולים, חברה לשירותי תעופה ומה לא.
הנסיך בן סלמאן שמונה ליורש העצר ביוני השנה הכריז לאחרונה על שורת רפורמות שבכוונתו לבצע ובהן אישור נהיגה לנשות סעודיה.
שלשום פונה מלון ריץ' קרלטון המפואר בריאד, והשמועה היא שעשרות העצורים הועברו לשם בתנאי מעצר בית. אתמול נודע גם על הקפאת כל חשבונות הבנקים ועל החרמת רכושם של כל העצורים.
בצירוף מקרים מצמרר, שגרם ללא מעט הרמות גבה ברשתות החברתיות הסתיים אמש היום הדרמטי בסעודיה בתאונת מסוק שבה נהרג הנסיך מנסור בן מוקרין, סגן מושל מחוז עסיר לא הרחק מהגבול עם תימן. יחד איתו נהרגו בתאונה שמונה פקידים בכירים שטסו לביקור מעקב אחרי פרויקטים כלכליים ובמוסדות חינוך סעודים במחוז עסיר. בית המלוכה הסעודי לא מסר פרטים על נסיבות התרחשות התאונה, אך בן מוקרין הוא בנו של אחד מיורשי העצר לשעבר של הממלכה.